lördag 6 juli 2013

Roses...


Det kanske inte är alla gånger man har rosenbuskar att klippa sig annat än enstaka rosor ifrån. För man vill förstås inte kalklippa en hel buske i sitt finaste flor. Men har man det är det höjden av lyx att få lägga en handfull rosor i en skål med vatten. Speciellt om det är austinrosor. Det är något alldeles speciellt med dem. Det är bara så. Nåja. I kväll blev en riktig lyxkväll. I skålen ligger austinrosen William Morris. Vilken ros... 


Fortfarande har inte alla rosor slagit ut ännu. Men det är ok. Skönt att ha något kvar att vänta på. Min allra största ros, en Flammentaz, blommar så gudomligt vackert nu. Och för första gången på flera år är den nästan ohyrefri. De rosor som hade massiva larvangrepp tidigare i sommar börjar sakta återhämta sig. Första omgången knoppar är borta på dem, men en ny omgång är på väg. Det var framförallt Crocus Rose/Emanuel och Claire Austin som blev hårt åtgångna. Men det hjälper att plocka och plocka. I år hann jag inte med att spruta växtsåpa i kampen på de hungriga. Men, so far verkar det ha löst sig ändå.

Ros 'Munstead Wood', Salvia 'Sensation White', Ros 'William Morris'
Stomhatt 'Ivorine', Fingerborgshatt/Penstenom 'Dark Towers'
Riddarsporre 'Lilac Rose', Ros 'Cardinal de Richelieu'


Häromdagen tittade Birgitta med bloggen Glädjekällan förbi. Birgitta har en fantastisk trädgård som blev utsedd till Årets Drömträdgård för något år sedan. Så jätteroligt att få träffa henne i verkligheten. Kul att du kom förbi Birgitta!Glad helg kära vänner!

I morgon (nja ser att det är idag egentligen då klockan precis passerat midnatt när jag skriver detta....) blir det en vattningsrunda här i alla krukor framförallt. Det har varit uttorkande väder utan att jag tänkt på det. Insåg i kväll att det såg hängigt ut på sina ställen. Men istället för att dra fram slangen och köra igång och vattna (som jag förvisso verkligen tycker är en av de trevligaste sysslorna), slängde jag mig i tv-soffan. Så skönt. Snart är det en ny dag och då är jag redo att ta trädgården i besittning. 


8 kommentarer:

Inger sa...

Wow, vilken läcker rostårta!
Kram

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Visst är det ren & skär lycka att kunna göra sina egna rosbuketter. Kvällarna är magiska nu... trädgården är totalt inbäddad i pion- & rosdoft & jag vill inte gå in.

Ha en fortsatt fin helg,

kram Lydia

The Rosegarden in Malevik sa...

Heeeeeeeej Bästaste Duktiga Charlotte
va kul att du gillar Austinrosor med.... testa gärna Wollerton Old Hall... otroligt härdig å bra :)
å missa nu inte.....

SATURDAY SHOW OFF

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
HåkanBråkan

Home and Lifestyle sa...

Enjoy your weekend Charlotte!

Sending hugs, Ingrid

Sabelhagens Olivlund sa...

Så vackert med William i rosfatet! Jag hoppas jag inte missar hela hans blomning, utan att lite finns kvar några veckor till.
Ljuvliga Cardinalen! Han såg illa åtgången ut när jag åkte, hoppas han repar sig. Det är visst fint väder hemma idag.
Ha det gott
Kram Maria

Anna-Maria sa...

Vackert arrangemang du gjort! Jag har också haft turen art ha friska och fina rosor i år. Det är bara att tacka och ta emot!

Jenny sa...

Fantastiska rosor, jag blir så glad av dina bilder!

Kram,
Jenny

Glädjekällan sa...

Det var så roligt att du hade lust att ta emot och vandra runt med oss i din finfina trädgård. Vem vet när vi kommer så långt norrut nästa gång.
Ha det gott och många tack!
Birgitta