onsdag 10 juli 2013

Summer days


Fina sommar. I år känns den på riktigt och just nu är det precis som det ska vara. Varmt de flesta dagarna och regn lite nu och då på nätter och kvällar. Har inte vattnat något nämnvärt alls i år. Inte ens en stor genomvattning i trädgården har varit nödvändig hittills.  I dag blåser det dock en hel del. Så pass att det blir till att räfsa ihop allt skröfs som blåst ner från äppelträden.

Franskt kungljus 'Wedding Candles' 
Så fint kungljus. Men den stora bladrosetten tar plats...

I går var en sådan där allra bäst sommardag med sol och värme, en aningen molnigt, men precis så där somrigt skönt. Dagen började med besök av Ruben med den pigga och underfundiga bloggen Rubens Rabatter. Det är alltid extra speciellt att få träffa bloggvänner i verkligheten. Mycket trevligt att träffas! Sen fortsatte dagen med roligt fotojobb i ganska lugn mak som senare fick avbrytas av ett stilla eftermiddagsregn. 

Ros 'Flammentaz'

Dagarna nu börjar först med en lång frukost på lilla verandan på baksidan där det är morgonsol. Där sitter jag och bara tar det lugnt en bra stund. Sen tar jag itu med det jobbrelaterade som behövs. Någon egentlig semester blir det inte i sommar. Men det blir stunder här och var som är helt lediga från åtaganden. Tonåringarna har förstås sovmorgon så länge det bara går. Det blir sena frukostar och lunch i en salig mix mitt på dagen. För några dagar sedan slog jag till och skaffade mig det stora bordet, soffan och två stolar till i samma serie som det jag köpte till köksträdgården tidigare. Mitt på gräsmattan står gruppen nu. Är mycket nöjd! Sådana där praktiska detaljer som att de måste lyftas bort varje gång gräsmattan ska klippas är inte något att ta hänsyn. Nejdå. Det är så mycket annat som är praktiskt ändå att en dos opraktiskhet är bara bra ;-)

Ros 'Flammentaz', Franskt kungsljus 'Wedding Candles', Ros 'Crocus Rose Emanuel'
Prydnadsmorot 'Dara', Vanlig Stjärnflocka (namnlös - fanns här när vi flyttade hit)
Änglaklocka, Ros 'Munstead Wood'


Hoppas att ni har finfina sommardagar nu också! 


13 kommentarer:

Ruben sa...

Verkligt roligt att ses. Och där allra längst ner har vi den rara katten med de blå ögonen!

Ha det gott i ditt paradis!
/Ruben

Tant Otteskrufv sa...

Som alltid underbara bilder du bjuder på. Tack!Årets sommar har varit toppen så här långt, nu vill vi här nere bara ha lite nattregn så blir vi riktigt nöjda.

Bjørkvold besøkshage sa...

Man har godt av å se pene ting. Var og innom og så bilder Ruben hadde lagt ut. Vi mennesker er forskjellige og ser forskjellige ting gjennom våre kameralinser. Spennende.
Ha en fin sommerdag!
Brita

Anonym sa...

Hej Charlotte! Jag brukar kika in i din härliga blogg och blir alltid så inspirerad!
Dessutom känns det lite extra kul att du har en "norrlands trädgård" Du visar verkligen på att det inte hänger på vart man bor, hur härligt trädgård man kan ha. heja du:) (Kommer själv från västerbotten, men bor strax utanför Stockholm där vi köpt ett nybyggt hus och jag bygger sakna upp vår trädgärd. Superkul:)
Önskar dig en fortsatt härligt sommar!
Sofia (Trädgårdochvintage)

Kristinas oas sa...

Så fina blommor och vilken gosig kisse! Stjärnflockan är en favorit här. Prydnadsmoroten var så snygg, den måste jag kolla in lite mer... Kristina

Pia Gustafsson sa...

Vilket vackert collage. Gillar det kungsljuset jag har ljusa men inte vita.. Bra tips. Kraaaam Pia

Veronica sa...

Ja..Jag lovar att jag har finfina sommardagar och extra fint känns det idag när jag har påbörjat min semester :)
Det är alltid kul att få trädgårdsbesök och extra kul när Ruben kommer på besök!

Det franska Kungsljuset, sprider det sig lika mkt som det vanliga gula?

Sååå vackert!

Kram!

Inger sa...

Jag väntar också bloggbesök... och snart kanske vi ses i din butik!
Kram

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Det ser verkligen högsommarhärligt ut hos dig! Och så himla ombonat det ser ut med nya sittgruppen. Fast den står helt opraktiskt mitt på gräsmattan... ;) Ock så har du hittat Pimpinella major?! Letar med ljus och lykta efter den... Tips? ;)
Kramar!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Veronica: Än så länge upplever jag inte som att det franska kungsljuset sprider sig så mycket. Men det är bara tredje året sedan frösådden. Däremot är ju bladrosetten enorm och kräver sin plats.

Anna-Karin: Nja. Det är en prydnadsmorot: Daucus Carota 'Dara'. Ser kanske snarlik ut. Frön beställde jag från en holländsk firma. Ses snart!!

Jenny sa...

Åh, wedding candles köpte jag i våras och de ska till att blomma nu, jag har verkligen väntat på dem för de såg så fina ut på etiketterna, roligt att du visar dem. Blir lätt lite bakvänt med mattiderna, men men.

Ha det bra i trädgården,
Jenny

Lisa sa...

Ja i år är det riktig sommar :-) Fast lite mer regn kunde det varit här...oj vad man får vattna. Det vita kungsljuset är så fint...och ja, det sprider sig lika mycket som det gula :-))Sånt gillar jag. Idag läste jag om din köksträdgård i tidningen....ja vad hette den nu igen ? Trädgård och blommor ? Fint var det i alla fall :-) Ha det gott !
Lisa/Lisas trädgård

Sussi.Sussinghurst sa...

Franskt kungljus 'Wedding Candles' - hvor er den smuk, jeg tror bestemt at jeg mangler sådan en :)