måndag 15 juli 2013

Picking flowersLuktärterna blommar. Eller åtminstone en sort: Windsor med mörkt lila blommor. Doftande blommor är väl ändå de allra trevligaste! Och luktärter är liksom så idylliska och mormors-somriga. Enligt beskrivningen ska Windsor vara nästintill svart. Det är den inte. Men mörkt lila eller purpurfärgade är blommorna och stjälkarna är extra långa vilket gör den perfekt för buketter. Det blev en liten kvällsbukett med luktärterna och lite annat efter en riktigt överraskande och häftig störtskur.


De mörka ärtskidorna som bildas på Häckvicker är så snygga tycker jag. I en rabatt växer den och ibland sliter jag bort örten eller 'ogräset'. Men allt som oftast får den stå kvar. Tycker att den är väldigt fin där den klänger på praktbetonika och dagliljor. 


Och som sagt, de nästan svarta ärtskidorna som bildas sen är helt enkelt supersnygga. 


I går var jag på sommarens första auktion. Oj, vad det ropades. Det blev en gammal skottkärra, säckkärra, zinkbaljor, zinkhinkar och diverse annat. Riktigt fyndigt. Lilla lådbyrån på bilden också. Svår att motstå. I morgon får det så lov att bli sol och uppehållsväder. Och utan regnskurar. Behöver fota klart ett uppdrag. För sen på onsdag åker jag iväg på en liten trädgårdstripp i några dagar. Ska bland annat besöka Hildasholm i Leksand och ett flertal plantskolor jag inte varit till tidigare. Och så blir det ett trädgårdsbloggbesök hos Anna-Karin. Så bara trevligheter att se fram emot! På plantskolorna hoppas jag hitta växter till ett nytt projekt som inte är påbörjat, men snart. Tänkte börja med det roligaste först denna gång genom att köpa växterna före hela grävarbetet. Varför alltid göra allt i den mest logiska och praktiska ordningen :-) Det finns det inte någon lag på vad jag känner till i varje fall haha...


Hoppas ni har det sommarskönt !


16 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Vilken underbar bukett och så fin vas. Fina bilder med inspiration som vanligt. Så härligt med nya plantskolor och ännu roligare med bloggträff.

Kram Anna

martinealison sa...

Une très jolie publication et quel merveilleux bouquet !

Gros bisous à vous.

Mona sa...

Härlig bukett!

Lotta sa...

Lyckliga du som kan fynda på auktioner, det är inte lätt här. Din bukett är helt underbar, gillar verkligen ärtskidorna!
Lycka till med växtinköpen.
Kram Lotta

Pilgrim sa...

Jag har inte kommit iväg på akution än, ett.sommarnöje som jag verkligen älskar. Ursnygg lådbyrå! Spännande med nya plantskolor och trädgårdsbesök, hälsa Anna-Karin :-)
Kram Hélena

Ruben sa...

Det var minsann ett nytt användningsområde för vickern! Här rycks den upp med jämna mellanrum. Tyvärr, måste jag säga, för den är ju riktigt fin, men den väver in sig för mycket. I din bukett blev den ju perfekt!
Om du anar vad jag letat i din blogg efter inlägget om hur du skapade din trädgårdsgång med rabatter på ömse sidor. Precis när jag tänkte ge upp, hittade jag inlägget den 22 juni 2011. Välddigt kul att jämföra då och nu.

Ha det gott!
/Ruben

I HAVEN HOS ♥ EVIGGLADE sa...

Så fin som i Gamle dage :)
Gillar den patinerede saks
Kram
Eva

Jenny sa...

Vilken härlig bukett, och vickern var riktigt snygg!

/Jenny

Kristinas oas sa...

Fynda på auktioner är inte dumt, här har det "fyndats" saker i ett gammalt hus vi röjt ur inför försäljning. Lådbyrån var ju hur söt som helst! Kram Kristina (som inte heller gräver innan plantinköpen ibland...)

Inger sa...

Mina färger igen, så läckert! Tyvärr blir det ingen resa till Sundsvall för mig, behöver hämta andan innan nästa barnfamilj kommer hem. Men hoppas vi ses en annan gång.
Kram

Louise sa...

Så fint, så fint som vanligt hos dig! Har sällan något annat att skriva, allt är vackert och genomtänkt!

kram louise

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Inte heller jag har låtit vickern få skidor. Riktigt snygga var de. Värt att tänka på - inte alla ogräs är ovälkommet. :)
Så kul det ska bli att ses igen! Varmt välkommen till Landet Krokus.
Kram

mammaxtre sa...

Så vackert!

Virginie sa...

I love !!!!!!!! ♥

Spirande grönt - sa...

Härlig header!

Ha en toppenhelg,
Rebecca

Karina sa...

Härlig färgkombination och som alltid underbara bilder:))

Ska spara några "vicker" i häcken och använda som dekoration i buketter...tack för tipset!