tisdag 6 augusti 2013

Crocus Rose


I Vita rabatten har jag en endaste ros. Den står precis där solen kan lysa så mycket som behövs på den för att den ska trivas. 


Crocus Rose skiftar i blekrosa och ljust cremegula eller kanske mera blekt aprikosa toner och är en av mina favoriter. Inte för doftens skull, för den är svag, utan enbart för att den är så snygg. Och så blommar till sen höst. 


Första omgången knoppar var det ett gäng små glupska larver som mumsade i sig. Därför har det dröjt tills för någon vecka sedan innan den började blomma. Men nu så är den igång på allvar.


Ser fram emot att få se den blomma ända till hösten tar slut. 
Och tills dess är det ju ett tag som väl är :-)

Glasflaska från Garden flow Shop


Nästa vecka blir det bland annat ett återbesök hos Trädgår'n i Söderfors. Ska kika på flera rosor till nya rabatten :-) Även Mobackes i Bollnäs ska få sig ett besök. Det blir en kombinerad semester- och jobbresa med hela familjen. Formex står också på agendan. I övrigt ska vi ha familjemys med stora ungdomarna i huvudstaden under några dagar. Men innan dess ska här jobbas undan en hel del och så väntar jag på plåtkanterna till nya rabatten. Dem ska på plats också innan hade jag tänkt. Vill liksom få så klart som möjligt så att alla växter kan planteras. 


°

I kväll blåser det svalt här. 
Känns ovant.
Blir nog långbyxor faktiskt inför vattningsrundan nu.

 Sköna tisdagshälsningar,13 kommentarer:

anski sa...

What a lovely rose <3 !!

It's me sa...

Beautiful!!!!....love Ria...x!

Parkvegens Hageglede sa...

Crocus rose er virkelig vakker!

Liv i Hagen sa...

Nydelig roser :-)

Sabelhagens Olivlund sa...

Så vacker den är!! Hade jag inte rosköpstopp hade jag fallit för frestelsen:)
Ha det gott
Kram Maria

Anonym sa...

Vilken goding, sååå fin, måste genast googlas :-))
Ha det bra//Åsa

Pilgrim sa...

Mums vilken skönhet! Varför vill jag ha alla vackra rosor jag ser...Hej, jag heter Hélena och jag är rosotinist! Är väldigt nyfiken på hur din nya rabatt kommer att bli :-)
Kram Hélena

Lena Åberg sa...

Å så vackra! Men blir aldeles glad :)

Kram

Lena

Anja sa...

Hej!
Måste säga att jag är lite avis på er som kan få rosorna att trivas. I mina rostiga jordar trivs bara egentligen surjordsväxter. Men, inte desto mindre njuter jag av dina vackra rosbilder!/Anja

Veronica sa...

Supervacker! Jag har märkt att man verkligen kan bli beroende av rosor. Jag har sett till att ett tiotal nya flyttat in i min trädgård bara i år!
Letar ständigt efter nya platser att plantera ytterligare en.... :)

blompia sa...

Hej
Dina inlägg förra året om den vackra Crokus ros Emanuel fick mig att skaffa en. Jag planterade den i oktober förra året och nu blommar den jättefint! Köpte bara en för att testa, men den verkar gå bra, bor i Linköping. Den är verkligen supervacker!
Kram Pia

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Mmmm, en sån vacker ros... & att den blommar nu när de flesta andra gett upp.

Ha det fortsatt gott i sensommarvärmen,Lydia