lördag 26 oktober 2013

Grey weather


I dag är det en sådan där riktigt höstgrå dag när det är svårt att inte bli vemodig. Fast, samtidigt är det gråa, förfallna, vissna och kala också vackert. Man får bara titta lite noggrannare :-) Det är nu konturerna, gränserna, tingen, formerna, trädkonstruktionerna, buskskeletten och det städsegröna kommer fram. Och det är nu det blir tydligt om man saknar något av detta. Trädgården i sin nakenhet behöver inte vara helt avklädd om det finns en bärande struktur. Nåväl. Allt det där är ju toppen i den önskade teorin. I den verkliga verkligheten saknar i varje fall vår trädgård en hel del av vinterform. Men. Stegvis jobbas det för en sådan, även om det mitt i snörika vintern inte spelar så stor roll egentligen. Men all annan tid. Som nu exempelvis. För, man blir så glad av det som inte vissnar ner helt, utan finns kvar som utposter eller landmärken i en annars sovande trädgård. 


Nej, det här går ju inte för sig. 
Dags att hoppa ut i en sväng till innan det mörknar.
Här räfsas det löv, plockas och grejas och njuts av det gråa.

So long!

Å trevlig lördagskväll!
Så mycket bättre blir det senare.
Hoppas att årets konstellation blir spännande.
Vet knappt vilka som är med i år.7 kommentarer:

Marina sa...

Här blåser det mer och mer. Solen har tagit sig igenom ett par gånger under dagen men det har varit mest moln. Dock inte jämngrått.
Hela 15 grader hade för ett tag sedan!

Jättefina bilder!

Ha det så bra!

Mejrams! sa...

Här är också gråväder med en och annan solglimt under dagen med hela 15 grader, så egentligen inget att klaga på. Fina njutbara bilder du bjuder på!/Merja

Our photos sa...

You have make beautiful photos!
Greetings, RW & SK

Charlotta Cesar sa...

Vackra bedagade bilder:) Här behöver vi inte räfsa löv för stora stygga stormen är på väg. Den lär väl ta hand om de flesta löven;)
Ha en underbar trädgårdshelg,
Charlotta

Gerd Ellen Ottersen sa...

Så vakre høstbilder!
Jeg har nok langt igjen før jeg kommer i nærheten av å få en slik struktur i senhøsthagen som jeg ønsker meg. Men det er jo fint å ha noe å jobbe med framover :)

Pilgrim sa...

Det är något meditativt med att räfsa löv! Älskar det! Gillar ju dessutom höst och lite vemod också :-) Inte för mycket men så där lite härligt svenskt lagom?
Snygga bilder!
Stor kram Hélena

Spirande grönt - sa...

Så vackra höstbilder!

Ha det gott i höstträdgården,
Rebecca