tisdag 22 oktober 2013

Frosty

Frosten kommer, frosten går. Just nu varje dag och vissa dagar stannar den kvar hela dagen också. Jorden har frusit i ytskiktet och på framsidan står snygga jätteverbena vajandes, stadigt fastfrusna i en ektunna. Fortfarande fina. Hade förstås tänkt gräva upp dem för att sticka ner några snygga kvistar i jorden istället. Nu stickes inte några kvistar ner alls kan jag säga haha... Jo, det går. Om man borrar hål i jorden först :-) 

De sista rävsvansarna, som jag tog reda på för att torka, glömdes kvar på bänken ute för ett par dagar sedan.


Det är så vackert med den glittriga frosten. Man vill bara smyga runt och kika på allt innan solen värmer bort den. 


Lila physalis
Det var flera som undrade över den lila physalisen. Frön beställde jag HÄR. Där fanns också den läckra rödådriga savoykålen på bilden nedan och en hel del annat roligt. Bara ryska fröer! Jag tror samma sort av physalis, eller liknande, också säljs HÄR.En viss trädgårdströtthet har krupit sig på. Men det är ju liksom tid för det nu. Att ta en stor vilopaus. Fast jag brukar ha svårt att släppa taget. Vill fortsätta med utelivet så länge som möjligt. Vara ute och pyssla med det som går. Men just nu är det segt. Ska göra en utryckning och rädda lite mera bara innan snön kommer. Fast hihi... ibland blir man förstås överraskad. När man vaknar en morgon och det oväntat snöat ett par decimeter. Jag tror att 2010 var ett sådant år om jag inte minns fel. Bland annat stod skottkärran helt fylld med något som skulle köras bort, helt knasigt ställd, när en halv meter snö kom på ett dygn. Ja, där fick den stå resten av vintern. För snön låg kvar. I dag är det inte någon tjusig frost ute. Och de närmaste dagarna ska faktiskt bli ganska varma. Så, det finns all möjlighet i världen att fyllda skottkärror, kvarvarande sommarkrukor och annat jox hinner tas om hand innan winter wonderland tar över. Jorå. Det är ju för sjuttsingen fortfarande bara oktober. 


Heja hösten!


20 kommentarer:

Tant Otteskrufv sa...

Så vackert det kan vara med kyla!Här är det gråblött idag:(

Jenny sa...

Igår var det rekordkallt här, -9 grader när jag for till jobbet på morgonen. Det blev premiär för både mössa och överdragsbyxor kan jag säga, och minusgraderna höll i sig hela dagen. Idag är det grått som sjutton och regnar istället. Ombyte förnöjer, eller ...?

/Jenny

Anonym sa...

Vet du, käraste Charlotte, nu har jag läst ikapp alla dina underbara inlägg. Och vips välde inspirationen över mig. Har ju nästan helt tappat blogglusten. Och inte kunnat hitta den någonstans. Men här fanns den. Både trädgårds- och blogglust en masse!
Puss på dig och tack för inspirationen! ;D

Susie på Stjärnarve... sa...

Man märker verkligen på bloggen att vi bor i ett avlångt land med massor av väderskillnader. Här är det +10 och ett riktigt ruggigt höstväder, så nån lust att gå ut i trädgården har tyvärr inte infunnit sig!

Nancy sa...

Beautiful photos!

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Hej jag hade också sett fram emot de här milda dagarna som var i antågande, finns att gör än ute. Jorden frös som sagt blixtsnabbt, lökar o några perenner i kruka ska ned i jorden. Fastfrusna! :) Men vilket sjuhelsickes väder det vart. Vem sa nåt om " storm"!
Jag ville ha härliga trädgårdsdagar, när inte all trädgårdsgnista är på topp, känner lika! :)
Hoppas på fint väder resten av vekan nu, hoppas kan man i alla fall! :)
Vackra frostbilder!

Hej Ewa


Ninnis sa...

Underbara bilder...frosting när den är som bäst...=)

Kram Ninni

Veronica sa...

Supersnygga frostbilder!
Vi har haft svinkallt här ett par dagar men som ett trollslag slog det om i natt och nu är det 12 grader varmt...
Eller varmt är det ju inte , snarare blött... Det vräker ner!Så det blir till att vara inne ändå!

Kram

Fagertunhagen sa...

Frosten er vakker, men ubønnhørlig.. Jeg har nok også blitt overrasket noen år jeg av frost og snø som det viste seg hadde kommet for å bli på første forsøk. Her er det hvitt ute i dag, men det er lovet mildere heldigvis. Jeg har fortsatt mye jeg skulle ha reddet unna der ute i hagen. Det er koselig å lese innleggene dine.

Hélena sa...

Så otroligt vackert! Älskar frost och bilder, det blir som konstverk. Tröttheten brukar komma men eftersom jag har hållt på så mycket med fotandet att jag just nu vill fixa massor i trädgården. Tur att vi ska ha en grävare i helgen :-)
Kram Hélena

Unknown sa...

Fniss, ja, nog är det lite brådskande nu med det sista och samtidigt - om man inte hinner - kan latmajan jag aldrig låta bli att dra en liten lättnadens suck. Det som döljs i snö... ;)

vitadrömmarobusigabarn sa...

Underbara bilder så fint!!!
Ha en fin dag
Kram Tina

Puumuli sa...

Frosten har bitit vackert alla dina växter! I min trädgård finns inget kvar längre, bara en massa löv som ska räfsas. Vädret är nu höstligt ruggigt och mörkt. Usch.

Ha en fin dag!

Kram
Sari från Puumuli

Karinas inspiration sa...

Toppenfina frostbilder!
Särskilt savoykålen...vilket konstverk:))

Our photos sa...

You have make beautiful photos!
I like it so!
Greetings, RW & SK

WERAs värld sa...

Alldeles underbart!!!
Härlig blogg :)

Rose Garden Malevik sa...

Hej Bästa Charlotte
ser vackert ut.
men jag vill gärna ha VARMT ett tag till iaf...
å missa nu inte mitt lilla...

HALLOWEEN PARTY

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
HåkanBråkan

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Hej igen, jag komer lite från ämmnet nu. Men vet att du har "whiskytunnor" i din trädgård. Har du någon aning vilka som kan sälja sådana? För nåt år sen tyckte jag att man hittade dem lite här o var, men inte i år när jag ville komplettera några.

Trevlig helg Ewa

Helena sa...

Oj vad fint med frost. Vi har inte haft det kallt alls annu i sodra England, och jag langtar till att se lite frost. Vi vantar in en orkan till sondag/mandag, och jag oroar mig over vad den kanske gor at mina krukor ute. Har flyttat runt saker och ting, och hoppas att den (stormen) inte kommer.

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Ewa: nej just nu kommer jag inte på någon som säljer tunnor. Men det finns. Jag vet att på trädgårdmässan i Stockholm brukar det alltid gå att köpa. Lycka till!