tisdag 15 oktober 2013

Happy colours


Oh, vad hösten ångar på vackert. Jag iakttar från arbetsfönstret och längtar efter en dos trädgårdstid. Man kan inte annat än att bli lycklig av alla varma färger. Ooops säger jag sen. I går damp det ner ett oväntat paket med 85 hyacintlökar. Jag trodde aldrig att beställningen som gjordes på CFS i våras skulle komma eftersom ingen bekräftelse dykt upp. Så jag beställde från annat ställe. 90 st... Tjoho! Det kommer bli hyacintfeber här vill jag lova i trädgården till våren. Lilla utmaningen nu är att rabatterna är helt fyllda med lökar så det får bli i köksträdgården nytillkomlingarna får grävas ner. Bäst att skynda sig. Det ska bli kallare tydligen och eventuellt snö. Hu. Men sen varmare igen. Visst är de snygga! Frukterna på första bilden. Någon som också odlat dem? Jag som alltid blir nyfiken på annorlunda färger kunde förstås inte motstå den här lila physalisen med frukter stora som plommon. Smaken är ok om än inte lika bra som hos den vanliga orange, men det var kul att prova på och de är ju dekorativa :-)


°
Just nu ser jag fram emot helgen då jag äntligen har några lediga dagar och kan få komma ut i trädgården. 
Då ska det räfsas undan en hel del och fortsättas med undanplockningen inför vintern. 
Kanske piffas i några krukor också.


Glad höstvecka!


16 kommentarer:

Anna-Maria sa...

Oj vilka läckra physalis! Förstår att du gillar dom, din färg! :) din hyacintträdgård blir spännande att se i vår. Ska du sätta i krukor också?

Maria-Snickaregården sa...

Läckra physalis och bilder. Vilken hyacintrabatt du kommer att få till våren.
Kram Maria

Lotta sa...

Vilket vackert höstcollage du gjort, physalisen ser verkligen läcker ut! Men visst 'är det så att mycket är mer för ögat än gommen.
Ha det så gott.
Kram Lotta

Mejrams! sa...

Så mycket vackert hösten bjuder på och du kommer att få en riktig doftbomb i din trädgård. Kan riktigt känna hur gott det kommer att dofta hos dig./Merja

Godastunder-tokigaidéer sa...

Härligt med massor av lök och jag hade önskat mig fler men än har jag inte fått ner dom jag redan har köpt.

kram Anna
Härlig färg på physalisen

Lisa sa...

Så fina bilder ! Hösten är härlig :-) Och i år har den varit extra fin med mycket sol. Vilket hyacintfyrverkeri det kommer bli till våren hos dig, häftigt ! Fast jag avundas dig inte jobbet att gräva ner dem. Förstår inte vad det är som gör att jag inte gillar att sätta lökar ? Förmodligen att det är så trångt i rabatterna, hihi ! Ha en fortsatt fin vecka.
Lisa/Lisas trädgård

Meta sa...

Vad många fina collage du gör jag bara njuter.
Den där lilla lila läckerheten letade jag frön till förra året. Får man fråga var du hittade dom??
Hoppas på dom till nästa år.
Ha en fin höstdag
Kram Meta

Anja sa...

Med dina fina bilder i näthinnan blir man hur glad som helst! Glad vecka själv! /Anja

Charlotta Cesar sa...

Hej kära bloggvän,
Tjoho, nu korkar jag upp champagne idag, för vi har äntligen, äntligen fått vårt efterlängtade fiberbredband via vårt fina lilla byanät här på landet:) Äntligen kan jag surfa igen och blogga:) Jag är så glad som på julafton!
Jag blev väldigt nyfiken på de lila physalisfrukterna. Blev det lika mycket skörd som på de orange?
Ha det finfint,
Charlotta

Ewa sa...

Hej! Behövde lite vackra bilder, tack! Fångar själv ögonblicken på bild i min trädgård, det är så rogivande. Vart också nyfiken på den lila physalisen, den oranga är ju så fantastisk god och fortsätter länge inomhus efter det att kylan tagit över ute i växthuset. :)

Ha en trevlig trädgårdshelg! Hej Ewa

Katarinas trädgård sa...

Vackra bilder med fina höstiga färger, speciellt physalisen!
Hoppas du klarar dig från snö och kyla och får en fin trädgårdshelg!
Kram
Katarina

Drömgården sa...

Ja men visst, man blir så glad av de vackra höstfärgerna! Här börjar det mesta "vackra" dock vara förbi... det är för kallt nu, så det är ganska hängigt och fruset, för att inte prata om snön som täckt gräset med sin vita filt...

/Kitty

Our photos sa...

Beautiful are your photos!
Greetings, RW & SK

Maribel sa...

Underbara bilder. Vackert! Ha en skön söndag!

Carina sa...

Hihi, kul med dubbelköp, blir en utmaning, fniss....själv har jag alltid så svårt att komma ihåg var jag satt ner mina lökar så när det är dags att pilla ner nya, så stöter jag ofta på gamla.....hihi....men vad gör det, lök som lök, blir väl kanske en spännande kombo, who knows?

Blogger sa...

There is shocking news in the sports betting world.

It's been said that any bettor needs to see this,

Watch this now or stop betting on sports...

Sports Cash System - Advanced Sports Betting Software.