lördag 5 oktober 2013

Time for autumnal to-do-things

Har börjat rensa i köksträdgården. Lämnar en hel del, men det frostbitna och det som gjort sitt för i år gräver jag upp. Dahliorna räddas förstås men jag ska prova att lämna de stora och fina exemplaren av bronsfänkål. Antar att de inte kommer att klara vintern här. Men man vet aldrig. Om de gör det ska de flyttas till Rosengården till våren. Rosor och dillig fänkål....Tror det kan bli läckert. 


Helgen är vikt till att plocka undan, tömma och rensa det mesta som behövs inför vintern. Hann inte särskilt långt i dag dock innan regnet kom. Men tonåringarna monterade ner studsmattan, en del av utemöblerna blev undanplockade och ja, köksträdgården hann delvis bli rensad. Får fortsätta i morgon. Då ska de sista vårlökarna i jorden är tänkt och det ska banas väg i myllret i källaren så att dahlior, krukor och diverse trädgårdsattiraljer får plats för vinterförvaring. DET brukar alltid vara en intressant utmaning här :-)

Värmeljusglas från Garden flow Shop


På nästa års önskelista
Planteringslådorna är målade i en täckande olja i brun kulör. Något jag varit och är riktigt nöjd med. Gillar brunt på alla sätt och vis. Men. På önskelistan av 'projekt' nästa år står att måla dessa i en grusgrå färg istället som kommer att ge ett helt annat ljus till den delen av trädgården. Jag valde att måla dem i brunt för att jag ville att lådorna skulle vara diskreta, men nu känner jag ett stort behov av att tillföra ljus där i stället. 

Miniväxthus från Garden flow Shop

°
Nu ska jag ska krypa ner i soffan och titta på gårdagens avsnitt av Monty Don i Frankrike. Men hur mysiga och intressanta är inte de där programmen med Monty - eller hur!  Kanske det slutar regna innan det blir mörkt. Då blir det eventuellt ett liten insats till för dagen. Eller så inte. 


God lördagskväll gardenlovers!



15 kommentarer:

Eva sa...

Vad fint du har i köksträdgården så här på hösten.
Att plocka undan och plocka in brukar vara en utmaning. Både att få plats och att komma ihåg allt...
Och visst får man idéer när man går där och plockar, om vad man kan göra nästa år. Härligt!
Ha en skön lördagkväll!
Kram Eva, Tinibelli

Maribel sa...

Det ser mysigt ut hos dig, har hjälpt dottern i hennes trädgård idag, med att rensa och sätta lök, och är frusen, det blev kallt med duggregnet.I morgon tar jag itu med min trädgård. Hoppas på lite bättre väder. Ha det gott!

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Åhhh så fint du har, regnar intensivt här med. Man blir riktigt stefrusen om fingrarna i dom oftast blöta arbetshandskarna. :)
Jag satte rosor igår (de som du tipsade mig om) så spännande om de kommer att bli något!
Utmaning är ordet när det är dags för vinterförvaring!

Trevlig helg! Hej Ewa :)

Sabelhagens Olivlund sa...

Det är så fina och mysigt och ordningsamt hos dig!
MIn trädgårdslust hat försvunnit helt för i år, och det är knappt så jag får in dahliorna. Konstig känsla.
Men jag känner att jag fick en knuff i rätt riktning med ditt inlägg:)
Så snygga glaskupor du har där!
Ha en fortsatt fin helg
Kram Maria

oumberligating sa...

Hallå Trädgårsflowan! Oumberlige Peter här. Du skulle bli riktigt stolt över mig om du visste hur fint jag har börjat göra på min tomt på landet.

Temat har blivit "man tager vad man haver", har börjat med att såga upp kulblåsta träd och gör terrasseringar med dem. Sedan har någon skogsbonde använt min mark till att massflisa stubbar och ris och lämnat kvar några ton som tack! Det använder jag nu i rabatterna, ser riktigt fint och proffsigt. Har inte hunnit planetera så mycket än. Som sagt tänk om jag kan börja trädgårdsblogga nästa sommar istället för som nu! (ler)
Fast jag är djäkligt glad att du har kvar mig på din bildbloggvisningssida, fast lite kul är det hade en snorre med en gummisnodd på för några veckor sedan, bilden syntes då i minibild hos dig och vips så hade 23 trädgårdstanter klickat sig vidare ifrån din blogg till min....hm...tack för det, synd att de inte skrev något hos mig! (ler)
Stor kram ifrån Oumberlige Peter!

Our photos sa...

You have make beautiful photos!
Greetings, RW & SK

Mejrams! sa...

Så fina bilder du bjuder på. Vill bara rusa ut i trädgården och höstfixa direkt, trots att det är beckmörkt ute och litet regnigt. Ja, tänk vad fina inspirerande bilder kan ställa till med!!!... Och Monty har jag helt missat!! Fasiken oxå. Ha en riktigt fin kväll!/Merja

Rose Garden Malevik sa...

Heeeeeeeeeej SuperDuperDuktigaCharlotte
underbara bilder.... gillar det du gör....
ja nu går vi mot säsong 2014..... spännande :)
å missa nu inte.....

BLOGPARTYT fortsätter

redan 64 fina bloggar med.....

VÄLKOMMEN
HåkanBråkan

Villa Ryttarängen sa...

Woow vad fint du har det. Jag blir alldeles matt. Kraaam Pia

Lisa sa...

Ojoj, sådär fint och städat lär det aaaldrig bli hos mig :-) Grått blir nog fint det oxå, fast det bruna är jättefint tycker jag. Ja nu är det stora trädgårdsröjet i full gång och det är härligt att städa och röja undan både pryttlar och det som gjort sitt i växtligheten. Ha en fin vecka !
Lisa/Lisas trädgård

Ruben sa...

Vilka fina bilder från din vackra köksträdgård! Ser att du bytt stolsdynorna inför vintern! Ja, nu när hösten gjort sitt intåg på allvar, då behövs det något varmt att sitta på! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Tant Otteskrufv sa...

Härlig höstkänsla i dina bilder!Det där med att få plats....är verkligen en årlig utmaning. Och så överraskad jag känner mig varje gång jag inser att det inte finns plats utan något behöver lämnas vidare :)

Veronica sa...

Det med att plocka undan allt inför vintern blir knepigare för varje år! Vad kommer alla saker, prylar och krukor med känsliga växter ifrån? ;)
Jag har har min pallkragar ljusgrå i flera år men i våras fick de bli svarta just för att "lugna ner" men jag tror att det kommer bli Superfint med grått hos dig som har dem ihop med grus...

Veronica

Marikki sa...

Lovely!!!♥


Hugs from Finland,
Marikki

Jenny sa...

Men Gud vad fint du har det! Jag förstår inte hur det lyckas vara så fint i allas trädgårdar om hösten, här ser det bara förfallet och galet ut.

Kram,
Jenny