söndag 17 november 2013

More pink November

Mera rosa november. Snygg bärljung tillsammans med klassiska enriskvistar fyllda av vackra ljusgröna bär. Tack snälla svärmor för påsarna! Bär, frukt och grönsaker överhuvudtaget ger verkligen det lilla extra i krukor och arrangemang. Tyckte det blev så läckert med den rosa bärljungen omgiven av enriset. Bär möter bär liksom.


Jag skippar jorden
Eftersom växter i krukarrangemang utomhus under höst och vinter inte växer något särdeles är de inte beroende av jord i krukan, varje fall inte av någon bättre kvalitet. Jag fyller oftast krukorna, korgarna eller vad jag planterar i med löv, halm eller juteväv. Sedan ner med växterna. Fördelarna är många. Krukan blir inte så tung och därmed lätt att flytta, man slipper skaffa jord, och till våren är det lättare att ta hand om halvt förmultnade löv än blöt och sur jord man ändå troligtvis inte kommer vilja återanvända.


Jag njuter så av trädgården nu. Mer än jag gjort något annat år tror jag i november. Avsaknad av snö och fina dagar med en hel del sol är nog receptet. Trodde inte november kunde vara så mysig som den varit i år. Förstås kan jag inte låta bli att tända lyktor och ljus överallt. Det gäller ju att passa på när man kan komma fram haha... Och vad passar inte bättre än ett rosa ljus i ett rosa november :-)

Ljus, trådkorg och skål på fot från Garden flow Shop

Det enda färgrika i trädgården just nu är faktiskt rosa. Fin kärleksört. Är så glad att jag skaffade en hel del nya också till Rosengården. Mestadels vita och riktigt mörka, men också några rosa. 


°
Vilken underbar helg förresten det varit. I lördags hade vi tio plusgrader och sol. Åt till och med lunch ute. Helt fantastiskt. Det blev en hel del räfsande av löv, fixande av några krukor och så åkte ytterligare några ljusslingor upp. Det är så skönt att det fortfarande går att vara ute och dona lite lätt i trädgården. Me like!

Rosa novemberhälsningar,
Snart dags för mer röda tider :-)


°°°
Finfina erbjudanden från Garden flow Shop
Erbjudandena hittar du HÄR
Ljusslingan är slutsåld.

°°°

10 kommentarer:

Mejrams! sa...

Bärljungen är riktigt fin. Har också den i höst. Fina bilder du bjuder på./Merja

WERAs värld sa...

Jättefint!!! Alltid såå inspirerande att kika in här hos dej, man måste liksom få en daglig dos :) Man blir på så gott humör, TACK! Ha en härlig vecka...

PIAZZAN sa...

så vackert ..tack för inspiration / Pernilla

Sabelhagens Olivlund sa...

Tack för tipset om löv eller liknande i höst/vinter krukorna. Det är så jag tänker att det oftast inte finns någon jord i påse kvar hemma hos mig på hösten, men nu löste du problemet:). Löv har jag gott om:)
Jättefint hos dig.
I går hade vi en jättefin dag med hundpromenad vid havet.
Ha en fin måndag
Kram Maria

Trädgårdstid sa...

Hej Charlotte!

Jag älskar praktiska och användbara tips, och detta var verkligen ett som löser flera problem på en gång. Man är inte så sugen på att hantera blöt och kall jord i november, men framförallt att slippa göra sig av med den när planteringen ska rensas så småningom. Jag undrar om du trycker ner plantorna med eller utan plastkruka i löven/halmen?
Tack för en superfin blogg!
Kram
Elin

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Elin: först låter jag växten bli helt genomblöt, sedan tar jag oftast bort plastkrukan för att det är lättare att hantera en 'jordklump' än en hård kruka när man ska trixa ihop växterna i planteringen. Man vill ju att det ska se 'planterat' ut. Det är också lättare att trycka samman växterna tätt om man tar bort plastkrukan. Men, ibland låter jag den vara kvar. Det beror lite på hur stor planteringen är och vad den fylls med. Förstås är jag då noga med att dölja plastkrukorna ordentligt. Men som sagt, oftast tar jag bort plastkrukan.

Bland blommor och buskar sa...

Jag gör också som du och skippar jorden för det mesta så lätt och smidigt och kylan håller ju de mesta fräscht. Trådkorgar och juteväv är en favorit. Jättefina bilder från en ovanligt skön novembermånad precis som du skriver.
Ha en fortsatt skön vecka
Kram Madde

anna sa...

Oj vilken fin blogg du har! Vilken härlig inspiration skälla :)
Kram Anna

Veronica sa...

Det är en ovanligt vacker, varm november och även om det regnar ibland så föredrar jag detta istället för iskylan som tyvärr dock ska komma snart...säger dom!

Smart tips om löv istället för jord...

Jag är inte så duktig på att pyssla och dekorera som många andra trädgårdsnördar är men jag har gett mig sjutton på att bli bättre så jag ser med tillförsikt fram emot ditt röda och kommer att göra copy-paste :)

Ha det gott!Pilgrim sa...

Vilka underbara färger! Undrar fortfarande när jag ska få tid tid till att göra fint och inte bara gräva
:-) slängde iväg en beställning på rosor igår... kommer säkert stå i mörkret och plantera... ibland undrar jag hur det står till med vettet :-)
Stor kram Hélena