lördag 30 maj 2015

New favorite & open on Sunday


Sköna maj är snart över. Skön är den alltid, men särskilt varm var den inte. Nope. Har fått en ny favorittulpan. Den gula på bilderna: 'Sweetheart', som egentligen är tvåfärgad då den är nästan lika mycket vit som gul men övervägande gul ändå. Mycket stora blommor och tidigblommande. Mmm… säger jag bara.


De mörka tulpanerna har precis börjat slå ut i de varmaste rabatterna. Även de vita. 
Det blir helt klart tulpanblomning en bra bit in i juni även i år.


 Tulipa 'Sweetheart'.


Det är så underbart att det blivit grönt och lummigt i träden. Det blir en helt annan känsla i trädgårdsrummet än med nakna grenar. Nu saknas bara värmen. Har inte vågat mig på att ta ut dahliorna eller sått och planterat i köksträdgården. Hoppas kunna göra det till veckan. 


°
Just nu håller jag på att fixa och dona inför första öppetdagen i sommar. På söndag mellan 12 -16 är det besöksöppet i shopen & trädgården. Känns riktigt roligt att ha öppet på det här sättet eftersom att man får träffa så många trevliga trädgårdsintresserade människor och får prata massor av trädgård. Det gillar jag! Varmt välkommen att kika förbi någon söndag i sommar. Kommer att ha öppet alla söndagar fram till mitten av september. Sa jag att det alltid finns rykande färskt hembakat fika då ;-)


Mer info här: gardenflowshop.se


Skön helg till er alla!

/Charlotte
7 kommentarer:

AnnaHelena sa...

Jättefina bilder verkligen! Inspirerande som vanligt!
Det skulle vara så roligt att se din fina trädgård i verkligheten. Ska absolut se till att det är söndag om vi skulle råka passera Sundsvall någon gång i sommar!

Kram // AH

an angel at my table sa...

Åh vad roligt jag ska verkligen försöka komma en Söndag. Vilken lycka att vandra runt i din fina trädgård och bli inspirerad av allt det fina. Fika och trädgård oslagbar kombination. Allt gott Mari

Sheegwa sa...

Vilka underbara tulpaner! Om jag bott närmare hade jag dykt upp vilken söndag som helst, nu är det kanske inte så troligt.
Så jag får göra mig en egen kopp kaffe och njuta av dina bilder istället! ;-)
/Sheegwa

HWIT BLOGG sa...

Åhh vilka vackra tulpaner, gillar den färgen! Alltid så inspirerande att kika in till dig...
Varm kram,
Titti

Furulunden sa...

Så herlige blomster/tulipaner. Lykke til i morgen:) Til neste lørdag har jeg åpen hage! Så hyggelig å få besøka av pasjonerte hagefolk :)

Drömgården sa...

Men oj! Borde ju nästan ta en tur över potten och komma förbi din trädgård någon söndag i sommar då!! :)
Även här har en del av tulpanerna slått ut, de vet verkligen hur man väcker trädgårdslusten! :)

/Kitty

Terhi sa...

Hi Charlotte, beautiful garden and pictures!
greetings