torsdag 4 juni 2015

Evening tulips

Vilket virrvarrigt väder det är. Kallt och regnigt mixat med gästspelande sol däremellan. Allt på en och samma dag. Och oftast på en och samma timme. Hagel, åska, stormar är extra strössel till det virrvarriga läget. Suck. Men det växer bra i trädgården i varje fall om än tulpanerna är sena på grund av kylan samtidigt som blomningen har hållt i sig länge, och det är förstås tacknämligt. Inte lika roligt när vårlökarna blommar över i ett nafs. Det finns nästan alltid fördelar med sådant man tycker är mindre bra. Har velat börja avhärda sådder och dahlior men inte vågat. Idag tog jag dock bryskt ut allt och ställde i vindskyddat läge. Det får bära eller brista nu. Är inte orolig för temperaturen, men det är den där rackarns blåsten. Även om det krävs rejäla mängder kläder för att vara ute på kvällstid njuter jag verkligen av ljuset nu. De ljusa kvällarna är speciella. När det knappt hinner mörkna förrän det ljusnar igen. Det är bara värme som saknas. Annars är allt komplett.


1. Black Hero, Spring Green
2. Double Maureen
3. Continental (ser nästan likadan ut som Queen of night men är något 'rödare' och har kortare stjälk)
4. Jackpot
5. Sweet Love, Labrador, Queen of Night
6. Spring Green
7. Queen of Night
8. Double Maureen, Sweet Love, Continental (den lägre mörka), Queen of Night
9. Labrador

°

Vilken söndag det blev! 
Otur med vädret men härligt många besökare ändå som dök upp utrustade med stövlar, regnkläder och glatt humör. 

Ljuva försommar - nu är den här!
...och fina våren fortsätter tuffa på i sakta mak. 
Det är ganska lätt att 'gilla läget' just nu trots tråkigt väder :-)

/Charlotte8 kommentarer:

martinealison sa...

Bonjour chère amie,

Vos tulipes sont fières de dresser leur tête ! Elles semblent gaillardes... peut-être parce qu'elles ont évité les pluies qui les menacent lorsqu'elles arrivent tôt dans la saison.
J'aime beaucoup leurs couleurs.

Gros bisous ❀

Sabelhagens Olivlund sa...

Underbar tulpanblomning hos dig. Här har de flesta blommat över. Det är så trist med den hårda blåsten, tror min blomning på Cantabrigiensis blåser sönder.
Men nu hoppas vi på att värmen kommer.
Ha det gott
Kram Maria

Camilla, Galen i grönt sa...

Hej!
Snyggt som alltid. Som tulpanälskare (gärna åt det svarta hållet) och labradorägare (svarta även dem) måste jag ju fråga var du köpt 'Labrador'.
Kul om du vill svara. Ha det gott!

Charlotte sa...

Så vackert! Mina tulpaner har i stort sett redan blommat över... Vad är det för lila blomma som syns på bild 1 och 4? Kantnepeta?
Med vänlig hälsning,
Charlotte

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hej Camilla!

Ah, svart är snyggt :-)
Jag har köpt tulpanen från eurobulb.nl. Jag beställer nästan alla mina lökar därifrån.

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hej Charlotte!

Det är basilikan Yemenite, mao inte en perenn. Den är helt fantastik att ha i rabatten eller i sommarkrukan som ren dekorativ växt. Plus att den är ätbar då :-) Blommar underbart, hållbart och länge. Står sig fin ända till frosten. En favorit helt enkelt.

Sheegwa sa...

Mycket fint och inspirerande!! Då jag är inne på liknande färger på andra växter, så känns det rätt att komplettera med tulpaner efter dessa bilder =)

Maribel sa...

Så vackra, och det bästa av allt. Du får njuta av dem ett tag till.
Ha en skön helg!