torsdag 27 augusti 2015

Late Summer

Sommaren går oundvikligen mot sitt slut hur mycket man än vill hålla kvar den. Men, än är det mycket sommar kvar i trädgården som tur är. Björkarnas gulnande är lika smärtsam varje år tycker jag. Varför måste de dra igång hösten så tidigt kan man undra. Lika mycket tycker jag om dem på våren med sin fantastiska grönska som startar upp våren på riktigt. De är tidiga och tidiga av helt enkelt. SÅ skön augusti blev till slut. Några veckor med den efterlängtade sommarvärmen så här på sluttampen. Bättre sent än aldrig. Hoppas att kylan dröjer så att vi kan få slussa oss med ljumma vindar in i höstens mörker. Trädgården är aldrig så vacker som nu och all tidig frost bannlyses! Oftast brukar ju den första frostknäppen följas av en värmeperiod. Det är lika snopet varje gång det händer. Men, men. Än är vi inte där utan sommaren är fortfarande igång med sina sista skälvande dagar. Den här tiden är trots den melankoniska och vemodiga känslan som brukar infinna sig en helt underbar tid med alla läckra färger, skördetagen, allt vackert dekormaterial som finns att använda och trädgården som blommar upp i ett sista crescendo innan förfallet tar vid. Har några söndagar kvar då shopen och trädgården är öppen innan säsongen är över för i år. Doft av nybakat fyller därför fortfarande huset som aldrig förr. Bullarna på bilden är det mannen som gör, resten bakar jag.

Bild 3 'Mustead Wood'
Bild 5: 'Royal Celebration'
Bild 7: Crocus Rose 'Emanuel'
Bild 9: 'Queen of Sweden'

°
Sensommartider är lökbeställningstider. 
Håller precis på att summera och välja. 
Som att plocka från en godisbutik :-)

Sköna sensommar - hoppas ni har det bra!

/Charlotte7 kommentarer:

Lotta sa...

Vilka fantastiska bilder från din vackra trädgård, hoppas det dröjer länge innan frosten kommer så att du får njuta länge av skönheten! Må så gott! /Lotta

Maribel sa...

Helt fascinerad av dina vackra bilder, om det inte var så lång väg så skulle jag gärna besöka din trädgård. Fina växter och vackra färgkombinationer.
Ha det fint!

Sabelhagens Olivlund sa...

Tycker så mycket om när det kommer ett inlägg från dig och din underbara oas. Hoppas sensommaren stannar kvar ett bra tag till.
Ha det gott
Kram Maria

Meta sa...

Vilka rosor. de har verkligen levererat i sommar så vacker bild 5 är. jag njuter i regnet
Ha det gott
Kram Meta

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Så vackert Charlotte! Helt Fantastisk oj vad du jobbar o trivs förstår jag! Hoppas som du att vi verkligen slipper en tidig frostknäpp och sen så retligt få värme efter! Nää en varm o härlig höst!
Skulle vilja komma förbi något! Får se om jag får till det!!;)

Ha det gott, kram Ewa :)

Tant Otteskrufv sa...

Åh så bra jag mår av dina bilder! Jag borde titta in oftare. Inte gör det något att hösten är på ingång, så länge det inte vräker ner regn och stormar. Men förvintern får gärna fara vilse:)

Isas Trädgård sa...

Hej Charlotte !

Vilket fantastiskt reportage du hade i senaste AoT. Jag slukade varje bild och varje ord. Har ju sett tidigare på bloggen när du anlade din berså och så kul att se nu när det växer så det knakar. Vilka fylliga och frodiga rabatter - magiskt vackert. Den formen hade jag aldrig kommit på!
Ha det så gott!
Kram/Isa