torsdag 6 oktober 2016

First frost

Så kom den då. Den första riktiga frosten. Och det med besked. Vacker som bara den med glitter och ginster. Invaggad i värme från September blev minusgraderna en aningen abrupt slut på säsongen. Fast egentligen är förstås inte säsongen riktigt slut än. Fortfarande finns det sysslor att göra och de är även möjliga att göra så länge marken inte är frusen. Hade hoppats på en mild Oktober men, det är inte så mycket att orda om kylan. Den är normal för tiden. Kvar hos mig är framförallt alla vårlökar som ska ner i rabatterna och i krukor. Tänker övervägande del sätta dem i kruka. Det blir enbart de nya planteringarna som får nya lökar. Resten struntar jag faktiskt i och håller tummarna för att de trogna tulpanerna och narcisserna tittar upp nästa år igen och att det ändå blir ett flor utan att jag behövt stödsätta lökar. Det blir som det blir annars och då får lökarna i kruka vara riktiga stöttepelare för vårfyrverkeriet. 



Tänker redan på nästa år och vilka spännande projekt som kommer bli av då (det kliar redan i fingrarna...). Del för del jobbar jag mig igenom trädgården. Gör bara så pass mycket varje år att det inte känns övermäktigt utan enbart roligt. Lusten får inte tappas bort i för stora åtaganden eller för rationella beslut om vad som är bäst att göra. Det är livet alldeles för kort för. Nu är nu.

°
Ta hand om er.
Hoppas på en fortsatt fin höst.

/Charlotte





11 kommentarer:

Meta sa...

Hoppsan så mycket frost ni har fått då. Än är det 3-4 grader på nätterna här. Hoppas det håller ett tag till det finns mycket att göra än på kolonin. Så fina frostbilder du har tagit.
Ha det gott på fredagen
kram Meta

Mantelilaakson Susanna sa...

I just LOVE these cool photos!!
The frozen dahlia is amazing!

Have a wonderful weekend and greetings from The Almond Valley!
Susanna

Maribel sa...

Så otroligt vackra bilder, lite vemodigt när frosten hälsar på, men det är bara att acceptera och snart är det vår igen.
Ha en fin höst / Marika

Laila sa...

Gillar inte frost men gillar frostbilder. Dina är fantastiska! Låter klokt att jobba sig igenom rabatter och annat en i daget. Själv hattar jag alldeles för mycket mellan måstena så ingenting blir riktigt ordentligt gjort...
Allt gott!/Laila

Unknown sa...

Very nice!Hello from Prague! Michaela

Jannibele sa...

Hyggelig å se innlegg fra deg på bloggen også. Følger deg på IG og det er en fornøyelse. Det er fint at vi har flere kanaler å dele vår hageglede ut fra hva som passer oss best til enhver tid. Frosten kommer og legger seg som diamanter over hagen. Det gir et helt spesielt inntrykk.
Ha det godt.
Jannicke

Trädgårdsvägen sa...

Underbara frost-bilder, särskilt dahlian, fantastisk!

Hälsar en annan Charlotte

Camila360 sa...

Hej vänner jag heter Camila Rodela och jag är från Michigan, United State. Jag är här för att vittna om DR.OGAGA ​​KUNTAs goda verk i mitt liv. Min man och jag har varit gift i 27 år med två barn. Bara för två år sedan kom allting till slut. Jag ville ha min man tillbaka och jag bad honom men han lyssnade aldrig, så jag stötte på flera vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Några människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och också stava för att få ett bra betalt jobb så vidare. Han är fantastisk, jag kom också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Vera, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin ex älskare och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon sin email.After att ha läst alla dessa bestämde jag att ge honom ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. Och han berättade för mig vad jag behöver göra, jag gjorde det och min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi var ännu lyckligare än någonsin tidigare DR.OGAGA ​​KUNTA du är en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man. Om du har något problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare, prova honom när som helst, han är svaret på dina problem. Du kan kontakta honom via email: ogagakunta@gmail.com och få dina problem att lösa mig. Han kan lösa följande problem och mycket mer.
(1) OM DU VILL DIN EX-BACK
(2) DU ÖNSKAR ATT KONVINTERA DIN HUSBAND FÖR ATT STOPPA DIVORNET
(3) DU ÖNSKAR ATT FRAMFÖRAS I DIN KONTOR
(4) DU ÖNSKAR MÄN OCH KVINNER ATT KÖRA FINNA DIG ATTRAKTIVA
(5) OM DU ÖNSKAR ATT TÄNKA EN BARN
(6) du vill vara rik
(7) DU ÖNSKAR DIN HUSBAND FÖR ATT ÄLSKA ENDAST DIG FÖR RESTEN AV HANS LIV
(8) DU BEHÖVER GOD LUCK SPELL
(9) DU BEHÖVER EN LOTTERIPELL
(10) DU BEHÖVER EN JOBB
 ogagakunta@gmail.com

Kanokporn sa...

Så fina frostbilder du har tagit.


Gclub

priyanka sa...


snaptube downloading
snaptube apk
snaptube app
snaptube download
download can video files...

akshayavengala sa...

appvn ios
appvn app
minecraft appvn
appvn 2019
game that you want using an AppVN And even better it’s all FREE.