måndag 8 mars 2010

Varmt trädgårdskaffe

VILL bara bli bländad av vårsolens skarpa och blixtrande strålar. Att ta de första stapplande vårstegen i trädgården är lika underbart som obarmhärtigt, om man har lätt för att få huvudvärk. Någon sorts huvudbonad är ett måste för att skydda sig lite grann mot det starka ljuset.


                   
Ett vårtecken för hemma hos mig är när mina trädgårdskaffe-muggar åker fram - det har åtminstone min make påpekat är ett vårtecken för honom...:)


Jag har nämligen några kaffemuggar som jag enbart använder när jag är ute i trädgården. De är ganska höga, för att få plats med tillräcklig mängd av det svarta guldet, samt att det finns en nödvändig 'spillmarginal' som är bra att ha när man flanerar omkring med muggen i handen.


Nu finns det dock att få tag på praktiska termosmuggar av porslin med tillhörande silikonlock - utvecklingen går framåt... Älskar porslin! Termosmuggar av metall i all ära, men i porslin är det känsla. Känns som att de är gjorda för oss trädgårdsmänniskor som far omkring bland sina rabatter och buskage, och som vill ha kaffe med sig utan att spilla ut halva koppen i farten, eller att kaffet ska kallna medan vår uppmärksamhet flyttas någon annan stans för en stund, vilken ju är mycket lätt hänt... Vet inte hur många muggar med kallt kaffe jag samlat ihop på de mest otänkbara ställen i trädgården. 


PS. Tror att muggarna fungerar minst lika bra till de kaffepauser som intas tillbakalutad, halvslumrandes i en solstol efter en insats i det gröna...:


Muggarna kommer från Sagaform.

6 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Hej Charlotte!
Spillmarginal.. hi hi kul och bra.
En sådan mugg hade varit något för mig. Hållr de värmen också?

Tack för alla gulliga kommentarer du skriver till mig.
annika

Spirande grönt - sa...

Har ännu inte lärt mig att dricka kaffe. Men hade jag gjort det skulle jag också vilja ha en trädgårdsmugg:)

Ha en fin dag

Rebecca

Ruben sa...

Tror aldrig det hänt, att jag gått omrkring med kaffe i trädgården - fast jag är en riktig kaffetunna. Men, om jag skulle börja med det ska jag absolut ha en sådan här mugg som håller värmen länge för kallt kaffe är inge höjdare! ;-)
/Ruben

Helena Ljunggren sa...

De där muggarna får ju till och med mig, som inte tycker om kaffe, att bli sugen :)

Moa sa...

Att sitta på nån stol eller flanera omkring med kaffemugg gör jag ofta.. men inte än.. suck går inte att gå i min trädgård än.. FÖR mycket snö så man stapplar fram och då går det inte ens med muggar med spillkant ..=). Men du har hittat tjusiga muggar må jag säga.. riktigt fina. Ha en härlig fortsatt vecka.. Moa

Charlotte sa...

Muggarna är dubbelväggiga - så de ska hålla värmen bra...och jag tror de fungerar minst lika bra till te...

Här är det fortfarande mycket snö som ligger kvar. Jag fantiserade mig in i den kommande säsongen...

Ha' det bra!
/Charlotte