torsdag 13 maj 2010

Längst ner i trädgården

Laddad över en hel dag ute i trädgården, krympte till en halv.... :-) Grått, duggregn men ganska hyfsad temperatur (12°...) erbjöd eftermiddagen i väderväg.

Sovande vitsippor...

Har ett lite vildare parti längst ner i trädgården med vitsippor, liljekonvaljer och lite annat smått och gott... Här vill jag göra ett woodland med fler växter än de som redan finns där. Det är mycket ogräs som får härja fritt nu. En mossbeklädd, oregelbunden, och på sina håll rasad, mur avgränsar området från resten av trädgården. Man skulle väl kunna säga som så, att det är en hel del behövs göras här... :-)


Torra fina löv från en stor ek virvlar runt här nere och lägger sig i drivor längs muren. Först idag har har det blivit av att kratta ihop dem. Mycket får dock ligga ligga kvar.


Träden har äntligen börjat slå ut med sina späda bladrosetter. Här är en (för mig) namnlös buske/träd som står utanför tomtgränsen, men vars grenar hänger in över staketet. På hösten får den röda bär. 


Efter några timmar i duggregnet kallnade fingrarna. Jag blir såå väldigt lätt kall om händerna. Handskarna 'Frozen' från Nelson är guld värda när kylan slår till. Mer om dessa kan du läsa: här! 


En blandad sallad skördades från växthuset till middagens grillade kyckling och klyftpotatis.... Mums för en hungrig, kall om fingrarna, och lätt trött trädgårdssjäl.... Håller tummarna för bättre väder i morgon... :-)
PS. Önskar alla en superduper skön helg!


16 kommentarer:

Sophia Callmer sa...

Busken är nog en fläder vad jag kan se, och om bären blir röda en av den giftiga sorten.
Härligt med egen sallad redan! ha det bra/Sophia

Anita sa...

Hei
For et fint woodland du har. Kjempefine bilder av hvitsippor, eller hvitveis som vi sier her i norge...
Jeg har lest meg nedover i bloggen din, og her var det mye spennende...Jeg vil veldig gjerne komme tilbake. Legger meg til som følger jeg:)
Anita

Annelie sa...

Hejsan Charlotte!
Du är en riktig trädgårdsfantast. Det där vädret gör att jag bara vill vara inne, helst inte vara ute.
Jag gillar den där stora urnan. Sådan skulle jag gärna vilja ha.
Jag har också en hel del av trädgården som behöver lite uppmärksamhet, all right, mycket uppmärksamhet. Började förra sommaren att rensa lite och flytta delade växter från andra ställen i trädgården.
Det är så kul med trädgårdsbloggare från olika delar av världen och jämföra växter och hur långt våren har kommit. Jag har rena sommaren jämfört med dig. Jordgubbarna har börjat växa. I Arizona mognar persikorna och i Australien har de höst.
Din sallad ser verkligen fräsh ut. Färskare, och förmodligen godare, än så blir det ju inte. Fina bilder är det också-som vanligt.

Många kramar från Annelie

ullis sa...

Godmorgon!
Å vilket lovande område att göra ett woodland på!
Busken som 'hänger in' är mycket riktigt en druvfläder, sambucus racemosa och den är giftig men ack så vacker, särskilt nu vid bladutspring!
Ha en bra dag!
Kram Ullis

Ruben sa...

Det ser mysigt ut i din "vilda" hörna! Att komplettera med woodland-växter låter som en bra idé, men fixa inte till för mycket!! Busken vid tomtgränsen tror jag är en fläder.
Ha det gott, trots regn! /Ruben

Gela sa...

Hittade in hit nyss kommer gärna igen. Mycket inspiration och fina bilder. Hoppas det är ok att jag lägger till dig bland mina trädgårdsbloggar. Ha en fin helg/Gela

Spirande grönt - sa...

Håller med övriga här på flera punkter:)

1)Ditt vilda hörn ser vackert ut!
2) Fläder

Ha en fortsatt fin långhelg

Rebecca

Lotta sa...

Gillar dina dekorationer. Vilken stämning det blir! Här vill man gärna sitta i en gammal knotig ekstol insvept i en filt.

gittan sa...

Jag förälskade mig i den delen av din trädgård direkt! Vilken lycka att få ha en bit natur på tomten (åtminstone vore det så för mig) Där ska det ju vara lite vilt och som det ser ut nu behöver du bara njuta =) Hoppas också att helgen blir super, men vädret ser då inte vidare lovande ut tyvärr / kram gittan

Katarina sa...

Vilket perfekt ställe för ett woodland med en gammal mur som fond! Vilket härligt projekt att sätta händerna i!

Frøken Solhat sa...

Ja handskerne er desværre nødvendige i disse dage, hvis man vil rode i jorden......det er SÅ koldt også her.

Hvor ser der bare hyggeligt ud der længst nede i haven Charlotte :0)

Jeg krydser også fingre :o)

AnnCharlotte sa...

Härligt med en vild del i trädgården...hemme i min radhustäppa finns det inte utrymme till det men i den stora trädgården(jobbet) finns det ett parti som är tämligen orört och igenvuxet. Det tänker jag ta itu med i år...röja och låta det bli ett woodland...det blir nog det med automatik bara jag röjer för murgrönan täcker i princip marken redan.....

Mammasblommor sa...

Vad mysigt det såg ut i den "vilda" delen av trädgården!
Härligt att få plocka in färsk, fräsch sallad redan!!
Tänk att ha plats för ett växthus!!! (en längtans suck!!)
Ha det så gott!
//Margot

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Jamen, nu vill jag ha det sådär utanför fönstret...:-) Man får väl ändra sig hit o dit, eller hur?

Helgkramar H.

Huset vid ån sa...

Vilken härlig stämning du lyckas skapa, så vackert med levande ljus! Trevlig helg! Kram Therese

Njut i din trädgård sa...

Egen salladsskörd från växthuet - så härligt!