söndag 16 maj 2010

Vårmosaik

Nu är trädgården och jag på gång...tralala... I går var det sommar-värme. Halva dagen spenderades på barnens matcher, och halva ute i värmen.... Tror det var upp emot 20°. Fick hjälp av maken att gräva upp en stor ros som dött. Den dog faktiskt redan förra vintern, men ja... i bland hinner man inte med sig... Nu är den uppgrävd i alla fall och rabatten håller samtidigt på att få sig en översyn med lite nytillskott. Bilder kommer lite längre fram. Passar även på att utöka rabatten genom att gräva bort en bit av gräsmattan bakom och göra den större. Tungt arbete väntar nu med att slita upp gräs och ett lager jord.... :-) Men med lite värme nu känns det som att energin kommer räcka och bli över. Det är först nu man inser hur kallt det varit innan.... 



Den Sibiriska nunneörten blommar - såå underbart den luktar! När trädgården börjar dofta....då är våren som allra finast.

PS. 'Riset' som man ser vid muren och som döljer huset lite grann på bilderna, är en fin liten vit ros som sprider sig längs muren och som fanns här när vi flyttade hit. När den blommar tänkte jag be blogg-expertisen om hjälp att få ett namn på den.... :-) 


Önskar alla en varm och skön dag!

19 kommentarer:

gittan sa...

Vilket underbart vackert kollage! Men din termometer måste ju visa fel! 6 grader var det igår och regnet stod som spön i backen hela dagen lång. Idag är det "hela" 8 grader och förvisso uppehåll men det blåser rejält. Vinterjackan åker fram igen och kanske breddar jag Valnötsrabatten idag (om jag inte fryser FÖR mycket) Är det ditt hus man skymtar på bilden? Det ser verkligen vackert ut! HA en fin söndag, hoppas att du får lika fint väder som igår / kram gittan

AnnCharlotte sa...

Härliga vårbilder...hos mig är vädret inte så trädgårdsarbetesvänligt...möjligen är det växtlighetsvänligt ;)) regnigt med andra ord ;)

Sophia Callmer sa...

Här är +7°..men värmen ska visst komma ner hit till södra Sverige också..
Jättefint bildcollage! ha en skön dag i värmen där uppe i norr!/Sophia

Frøken Solhat sa...

Hold da op næsten 20 grader......det er dig vel undt Charlotte :0) Her ligger vi omkring 10 grader....temlig uhørt for maj måned.

Dejligt at se det spire og gro i din skønne have.

knus Dorthe

Elin sa...

Hittade din blogg för några dagar sedan och har säkert varit här tio gånger sedan dess! har precis startat upp en trädgårdsblogg för att dokumentera det som händer i trädgården.

Tycker att det är svårt att hitta roliga trädgårdsbloggar men din sticker verkligen ut! Ser fram emot att följa dina uppdateringar!

Annelie sa...

Hejsan Charlotte!
Vad kul att du äntligen fått lite värme. Nu kommer det att bli fart och färg i trädgården, om värment håller i sig lite vill säga.
Men, vilket vackert hus du bor it. Tror att jag läste att det var från 1880? Anar att det är fullt av karraktär, till skillnad från mitt hus som är byggt 1993.
Är ganska säker på att jag inte kommer att kunna hjälpa dig med rosnamn, men det är helt otroligt vad hjälp man kan få från blogvänner. Det tycker jag är skoj.
Härligt när det doftar i trädgården. Jag satt på altanen igår eftermiddag och en vind drog med sig blomdofter. Mmmm vad jag njuter då.

Kramar till Sundsvall från Boston.

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Ojsan, somliga har jobbat med bidcollageprogram:-)
Så fint du har det (och snyggt collage) Ser att du också gillar den fräscha dagliljebladen. Älskar när de kommer upp tillsamamms med mina pärlhyacinter:-)
Hadetgott!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Halloj Hillevi!

Inget bildcollage-program här inte....:-) Bilderna är i det minsta format bara som blogger har ('liten'). Då ryms det 4 på rad i min mall om de är vertikala. Skulle gärna ha photo-shop eller liknande, men använder endast det bild-program som Mac:en har som standard (iPhoto)......

/Charlotte

Lotta sa...

Inget stämmer! Här i Skåne sitter jag just nu med 2 koftor på. Ska jag gå ut blir det en till. Dina bilder värmer lite, tack för det. Mycket vackert - och vilket charmigt hus du har!

Mylla sa...

Är grymt avundsjuk. Tjugo grader? I skåne är det fryskallt och regnigt. Men har ändå varit ute och grävt. Då håller man värmen. Fantastiskt fina bilder. Härlig trädgård!

Tigris Predikantan sa...

Mycket vackra bilder du bjuder på!
:)

Annika Christensen sa...

Underbart.. mosaik av våren !!
Bara rubiken är underbart....
Snyggt gjort jag blev glad när jag tittade in här.
Ha det gott
Annika

Isas Trädgård sa...

Jättesnyggt och inspirerande "collage" ! Din blogg är en av mina favoritbloggar så därför har jag nominerat dig till en award som finns att hämta på http://isastradgard.blogspot.com/2010/05/award.html
om du vill !
Ha en trevlig vecka !/Isa

Trädgårdsdrömmar sa...

Ja tänk att vi var i Skåne och frös, hörde att ni norröver hade sommargrader. Det är ni verkligen värda!!!! Härliga bilder du visar som vanligt!!!
Njut i vårens tid!!
Kram Carina

Thorins Trädgård sa...

Ja det är inte ofta som Överkalix har drygt 25 grader varmt medan Skåne har cirka 10.

Vi i Enköping hade en fantastisk sommardag i lördags. Solen sken och jag har bränt mig efter att ha jobbat i trädgården hela dagen.

Underbart!

Marit

Ruben sa...

Vilket härligt kollage! Våren i kubik!! Ha det gott! /Ruben

Marie Lithén sa...

Underbara bilder! Själv fick jag en chock när jag kom tillbaks till Sundsvall, vilken förvandling som skett över långhelgen, nu börjar det på riktigt!

Unknown sa...

Hej du imponerande kvinna! Jag har sagt det förut, men det tål att upprepas: hur sjutton hinner du med så många fina blogginlägg och samtidigt så många varma, uppmuntrande, vänliga och personliga kommentarer hos oss andra? Du sprider så mycket glädje runt om i trädgårdsbloggvärlden - tycker jag ser dig överallt. Tack för de vackra bilderna i detta inlägg och det förra. Denna vecka verkar värmen landa även i södra delen av landet - YES!
Ha en go' vecka,
Charlotta

Moa sa...

Så härligt vårcollage.. våren doftar underbart som du skriver och denna tiden är härlig.. men jag fryser!!vill ha värme, för än har ingen ryssvärme kommit till oss.. men kanske lite varmare imorgon.. uppåt 18 grader o så varmt har det inte varit hos än, hoppas.. =). Ha det gott Moa