fredag 11 juni 2010

Mys och lys...

Skolavslutning med sol..... Härligt... Är så glad över att jag har barn i åldern då föräldrar är välkomna att vara med.... Det är alltid lika högtidligt att få höra barnen sjunga och rektorn hålla tal.... Lunch sedan med avslutande tårta på verandan tillsammans med hela familjen..... å filtar på benen - superdupermysigt.......

Är hopplöst förtjust i att förändra och dona för maximalt 'mys'..... när jag på kvällarna går omkring och njuter i trädgården.... och tänder upp i oräkneligt antal lyktor.... för att kunna se när mörkret faller.... men än så länge är det riktigt ljusa nätter i Norrland....så ljusen är mest för stämningens skull.... kan ha ljus tända på dagtid också..... (undrar om jag slagit rekord i att skriva lång mening nu:-))..............


Basilikan, som är en småbladig variant, kommer att bli till riktigt snygga bollar längre fram i de tre korgarna.... Kryddor och grönsaker är fräckt att ha till dekoration också, inte bara till att äta.... 

 

Jag har ett loppishjärta..... Fyndade sist några vaser som antagligen kommer från en blomsterbutik.... Har alltid velat ha några för att kunna sticka ner blommor och kvistar i som man kanske ansar eller klipper till under tiden man är ute och jobbar i trädgården, för att sen ta in. Vaserna stod där bara och väntade på mig i loppisbutiken - tre stycken i olika storlekar..... Trodde inte det var sant :-)


Lyktarsenalen utökas varje år, kan inte låta bli.... lite elbelysning blir det också när jag hittar 'rätt'. Lampan på bilderna hänger i en gren på en stor ek. Just nu pryder den bara sin plats och tänds inte. Men under höst och vinter är den kopplad till en timer. Lampan kommer från Markslöjd. 

  Paus-skylten har fått en ny passande plats - eller hur!  

Önskar alla en fin helg!

28 kommentarer:

Lena Andersson sa...

Jag gillar också lyktor har svårt att motstå, paus skylten var bra.
mvh Lena

Margot sa...

Härliga bilder! De tre vaserna var jättefina, kul att hitta tre av samma sort!
Här blev det en regnig skolavslutnings fredag, men nu är det i allafall sommarlov! Både barnen och jag njuter!
Ha en skön och trevlig helg!

Mylla sa...

Snygga arrangemang. Klart man vill sitte ute i ur och skur. Filt om benen känns väl typisk svensk sommar?

OF SPRING AND SUMMER sa...

Snygga arrangemang! Bra vaser du hittade - praktiska och enkla. Gillar pausskylten och älskar &-tecknet. Har aldrig sett just ett sådant! Skulle gärna vilja ha!!!
Din trädgård är sååå fin!!
Önskar en skön helg!
Kram Ingrid

Almbacken sa...

Läckra arrangemang!!!! Korgarna med basilika är helsköna.

Inte så mycket mys här just nu....regnet öser ner...

Önskar dig en skön kväll,
Maria

Marie Lithén sa...

Pausskylten är klockren placerad just där:-)

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Ja, det ser verkligen mysigt ut! :o)
~Lydia

Ellada sa...

Hello,
Nice design.

Sophia Callmer sa...

Här var det också skolavslutning i dag, två av barnen är i en ålder som jag får följa med, lite högtidligt och fint med sommarsånger. Lampan från markslöjd var fin och paussklyten passar väldiggt bar där på gränsen mot det otuktade. Ha en skön helg/Sophia

Annika Christensen sa...

Vad mycket fint du har Charlotte.
Jag har också paus skylten och gillar den skarpt.
Alltid så kul att titta in till man väntar liksom med spänning vad du har att bjuda på.
Gillad dina korgar som du har basilka i eller vad det nu var...
ha det gott
Annika

AnnCharlotte sa...

Iår fick jag inte gå på skolavslutning ; men nästa år blir det två...en som slutar nian och en som slutar femman. På mellanstadiet ransoneras platserna pga platsbrist i kyrkan.

Annelie sa...

Först av allt - himla snyggt inlägg, himla, himla snyggt. Skulle kunna tro att det är från en trädgårdstidning. Vad duktig du är, Charlotte!

Vad kul att ni fick sol till skolavslutningen. Det är ganska stor del av stämningen. Är lite smått avundsjuk. En svensk skolavslutning är bland det finaste jag vet, och jag har inte varit på en sedan 80-talet.

Förändring förnöjer, det har jag alltid tyckt. Tycker om att göra mysigt även om det känns ibland som om jag är den enda som behöver det och njuter av det. Älskar att tända ljus. Här blir det mörkt runt 9 på sommarkvällarna och jag älskar att tända mina IKEA lyktor.

Visst kan kryddor vara bra till dekoration. Jag såg en gång en helsnygg.... ampel (hanging plant) som bara var persilja. Det låter kanske inte så snyggt, men det var det. Och, tänk så praktiskt att ha nära köksingången.

Åhhh, loppis, när jag kommer hem till Sverige vill jag gå på loppis. Nä, inte bara vill, jag måste gå på loppis. Helpraktist fynd - och stiligt. Tycker det är bra att ha flera av en sort, och visuellt stimulerande att ha dem i olika storlekar. Vilken tur att de hade väntat på dig.

Lyktor i träden är nog något jag ska fundera lite på i sommar. Det är lyktläckert!

Idag inhandlade jag lite smått och gått till grönsaksträdgården. Bland annat en Clint Easwood Tomatplanta som det stod att den inte var för sissies, och, en huckleberryplanta - och det har jag ingen större aning just nu vad det är. Hi hi.

Kram kram till dig Charlotte!

Annelie

Isas Trädgård sa...

Alltid lika inspirerande att se dina fina inlägg ! Det är som att kika på de läckraste bilderna i trädgårdstidningarna !
När allt bygge är över hos mig då skall jag pynta och dona jag med !
Ha det så gott !
/Isa

Gela sa...

Vad fina bilder och mycket inspiration du delar med dig. Hoppas du får en riktigt fin helg/Gela

Mimi sa...

Härligt snygga arrangemang. Tycker mycket om ditt &-tecken! Men allt var så himla snyggt, du har verkligen öga för sådant! Loppis är bäst!!!! Njuter av att fynda grejer till trädgården och hem. Hälsn Mimi

Bea sa...

Hej vännen!
Alltid lika trevligt att kika in här.
Trevlig text, vackra stilleben, fina bilder och en verklig inspirationskälla.
Kram /Bea

Unknown sa...

Oj, vad fint du pysslar och myser till det. Jag blir alltid lika glad och inspirerad av dina fina bilder. Vaserna var ju ett toppenfynd. Ha det gott,
Charlotta

mitt gröna hjärta sa...

Å vilken tur ni haft som fick skolavslutning med sol! Här regnar och blåser det och känns som höst just nu... Vilken underbart mysig och vacker trädgård du verkar ha, jättfina bilder och arrangemang! Ha det gott, Jenny

Sofia sa...

Härliga bilder, som alltid! :) Jag ska nog också ta och satsa på fler loppis-besök i sommar... eller kanske auktioner, de brukar ju vara många under sommaren! Bra ställen att fynda trädgårdsgrejer på! ;)

Hälsn. Sofia

Helena, The Swenglish Home sa...

Himmel. Och wow. Och hurra.

Hurra för att jag får ta del av din blogg och himmelskt wow eller wow i himlen om hur OTROLIGT snygga snygga bilder du bjuder på idag. Och så läckert med lampan i trädet!

Du har ett otroligt vackert bildöga, ett sån känsla för hur man skapar ett vackert rum/blickfång/fotovinkel... listan kan göras lång. Boken Trädgårdflow, snart, pleaaaase!

Varenda stavelse är ärligt menad, jag tycker du är helt fantastisk, Charlotte! Och min filosofi (även om sambon ställer sig både frågande och oförstående) är att det finns några saker man helt enkelt inte kan ha för många av: kuddar och lanternor. Så det så.

Hoppas ni snart får njuta "finväder" i norr och ett skönt sommarlov.

Tokinspirerade och varma hälsningar,
Helena, The Swenglish Home

Frøken Solhat sa...

Charlotte.....lygter kan man ikke få for mange af :0) Det er virkelig hyggeligt at sidde om aftenen og nyde belysningen i haven.....dog er jeg misundelig på jeres lysenætter - det må være pragtfuldt.

Jeg elsker din have og din evne til at lave stilleben af dine fantastiske loppefund.....en evne jeg må se at få udviklet :o)

Knus Dorthe

Njut i din trädgård sa...

Dina bilder får mitt hjärta att bulta. Så otroligt snyggt och smakfullt - precis i min smak. Wow häftigt!

Anjas Hill sa...

Oj, vilka njutbara bilder! Förföriskt vackert!
Och dina header är helt ljuvlig!/Anja

Lotta sa...

Herregud, hade skrivit en halv uppsats och så raderar jag allt och skickar iväg slutklämmen. Skulle bara säga att jag är inte snäll, bara ärlig: dina bilder är fantastiskt inspirerande. Basilikakorgarna är jätteläckra och pausskylten som någon skrev, klockren. Och så slutklämmen igen: Vill ha!!

Lotta sa...

Ha, ser att slutklämmen inte blev ivägsänd av misstag ändå. Ja, lite obegriplig får man väl vara ibland. Ha det bra!

Moments of photography sa...

Fina bilder du visar, ser verkligen mysigt ut med alla lyktor och olika krukor och dekoration...sådant som gör att de blir så mysigt omkring oss.

Anonym sa...

Lyktor är jag också oerhört svag för =) Man kan ha hur många som helst, både ute och inne (och tur är det) Hoppas du får en fin vecka / kram gittan

Inger sa...

Hej Charlotte!
Vilken fin blogg, och trädgård, du har:) Kul med trädgård i Norrland.
Ha en bra dag!
Inger