torsdag 12 augusti 2010

De sex har bekänt färg

De sex svarta stockrosor jag köpte på i våras Trädgårdsmässan i Stockholm, har nu gjort avbön och bekänt färg.... De svarta exemplaren, som skulle passa som en smäck tillsammans med de ljust rosa.... kan jag se mig om i stjärnorna efter.... :-) Fyra stycken har visat sig vara vita, en klart rosa och en mörkrosaröd - alla dubbla. 


Men jag är inte den som inte kan anpassa mig och gilla läget... Några sura miner brukar knappast hinna bli långvariga hos mig.........

 Jag formligen älskar de icke-svarta stockrosorna!!!


De har verkligen förgyllt min Rosenrabatt och kompar väldigt bra tillsammans med de gamla, enkla perenna stockrosorna. Men det är klart, hade de varit svarta skulle jag slagit kullerbyttor av glädje.... Nu siktar jag på nästa år... Då minsann SKA jag ha några svarta... som inte gör avbön....!


Solrosorna blommar svart i alla fall och rävsvansarna är ganska mörka de också... Vilken dag som helst slår luktärtorna ut, de har tagit riktigt lång tid på sig av någon anledning. Alla andra luktärtor i trädgården blommar sedan några veckor tillbaka. 


*
En knippe lavendel
 ...hänger nu på tork... Man får vara glad för det lilla... Och tro't eller ej så blir det säkert två knippen till från den tunna lavendelrad som faktiskt överlever hos mig år från år... Detta knippe kommer dock från en köpekruka.... 
Man vill liksom inte tvätta händerna efteråt... Doften hänger sig kvar som bästa parfymerade krämen...

Frösår också lavendel ibland - vill inte riktigt ge upp. I år blev det lite granna....Så nu står några krukor på tillväxt i en pallkrage. 

PS.  Så här mitt i veckan får jag lov att önska er alla en fortsatt fin vecka..... :-)


18 kommentarer:

oumberligating sa...

Härligat stockrosorbilder!
Som du ser så går det varken lita på växthandlare eller på Oumberlige Peter...fel färg på stockrosorna och jag är tillbaka på bloggbanan...vad säger man....sånt är livet!
Säger det igen, vacker, fin och trevlig blogg du skapat!
Kram ifrån den där Oumberlige Peter...eller var det kanske Omöjlige Peter?

Mimi sa...

Vackra är de ju i alla fall, men nog skulle man ju vara glad om sådant man köper någon gång skulle stämma. Jag köpte vad jag trodde var tre olika sorters vallmorötter på mässan i åbo, så när akvilejabladen började komma upp blev jag nog ganska förvånad.
Lavendel är ju så fantastiskt fint. Måste fröså lite i nästa år. Hälsn mimi

Marie Lithén sa...

länge länge sedan jag gav mig på Lavendel, kanske dags för ett försök igen.....

Jag blir väldigt sur när det inte blir det jag köpt. Nu gillade du ju färgerna ändå, men det kunde ju lika gärna blivit nån som absolut inte passade in, hur kul är det?

Ruben sa...

Arrrghhh, detta eviga slarv med färger och sorter! Men du har ju så fina ändå! Har du inte provat att sticklingsföröka lavendel? Det är enkelt. Provade i år, och nu väntar jag bara på att se om de klarar vintern.
Ha det gott!
/Ruben

Ruben sa...

PS Köp aldrig sex fler gånger - du ser ju hur det kan gå!! ;-)
/R

gittan sa...

Maial din adress till mig så skickar jag frön till garanterat svarta stockrosor. Eller om inte mina krukade plantor vuxit sig för stora så skickar jag dig några plantor istället om du vill? Då får du ju njuta av blommorna redan nästa år.De blommar ju oftast inte det året man sått / kram gittan

IET sa...

Så typiskt! ;-)
Men snyggt blev det ju iallafall. Just den dubbla rosa ihop med svarta solrosen är ju hur läckert som helst. Tycker jag.
Ha en fortsatt fin vecka du också! :-)
/I.

AnnCharlotte sa...

Tur o oturen att de ändå passade färgmässigt....och det är fint med de dubbla ;)

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej gumman!
Jag tror 80% av det som holländarna säljer på mässan är felskyltat. Och "they just couldn't care less..." har jag sett...
Egentligen skulle man ju bojkotta dem gemensamt ett år, så det skärper upp sig;-/
Tur i oturen så ser det ljuvligt ut ändå hos dig!
Kram H.

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Superduperfint ändå Charlotte med de ickesvarta !! Väntar just nu på att mina "svarta" ska slå ut !
Kram
Isa

Njut i din trädgård sa...

Du har verkligen lyckats med dina stockrosor. Synd på färgfel! Jag själv investerade i svarta och vita till sommarstugan... MEN inga blomster hos mig inte. Vad har jag gjort för fel???

Mammasblommor sa...

Så är det, livet består av överraskningar! Dina blev ju jättevackra, men det är ändå lite tråkigt när man får fel grejar! Alla dina stockrosor är underbart vackra! Numera köper jag aldrig lökar och rotknölar från mässan, det blir bara fel!
Ha det gott!

Anja sa...

Alltså: Skulle jag bara kunna odla stockrosor i min trädgård skulle de naturligtvis ha sin givna plats i min trädgård - men, nix! De blir alltid angripna av rost. Vilken tur att jag får beundra dem via bloggen hos dig!
Jag får också lov att säga (med risk att bli lovligt byte för lynchning) att de svarta har ett rykte - betydligt bättre än de är i verkligheten! Dina är superfina!
I "dina kläder" skulle jag satsa på silvriga blad som bakgrund till dessa skönheter! (Men det är ju bara jag - du gör förstås som du tycker blir finast!)

Annelie sa...

Fullkomligt ljuvligt Charlotte! Älskar de rosa med de vita. Inte kan man vara sur länge när de är så fagra. De svarta dock, skulle verkligen rockat, eller hur? Tycker att svart kan vara så himla tufft.
Skitsnygg färgkombo där med det limegröna (irish bells?) mot det vinröda. Himla starkt.
Kan nästan känna lavendeldoften så som du skriver. Önskar att lavender blommade lite längre för den är så himla mysig.
Önskar dig också en fortsatt fin vecka.

Kramisar

Tulipa sa...

Ja, fast nog var de vackra ändå...*ler*..
Jag har några svarta stockrosor, de skulle vara svarta och de blev "bara" det också!
Tycker annars att stokrosorna inte vill bli så stora och fina, de blir lite klena... (Men jääättefina i Skåne!) DOCK var dina superfina, stora och ståtliga!

Trevlig helg!
Kram Mariette

fröken knopp sa...

Oj vilken härlig blogg jag snubblade in på..

O du, skönt att höra att fler med mig fått knasig färg..Minsa skulle minsan vara vita men är istället mörkt, mörkt vinröda..pust..

Tack för titten, kikar snart in igen..:)

Varma Kramar Elin

Glädjekällan sa...

Vackra är de även om de inte är svarta. Skulle inte säga nej tack till de vit :-)
Har flera gånger provat med stockrosor men här hos mig får de rost på bladen.
Ha det gott
Birgitta

Cecilia - Vi tre o trädgård sa...

Så fina så fina dina stockrosor är. Min erfarenhet av de svarta stockrosorna är att de är mindre, inte så pampiga som de andra. En liten tröst kanske?