måndag 16 augusti 2010

Frödille

Måste erkänna att jag tidigare inte brytt mig särskilt mycket om att samla in egna fröer. Brukar mest ge digitalisfröställningen en liten boxning när den ser torkad och klar ut så att fröerna sprider sig på egen hand. Men nu i år fick jag för mig att göra en ansträngning och samla ihop lite av den egna fröskörden. Har precis börjat och är inte särskilt rutinerad, men hur svårt kan det vara....?


Små kuvert, som blivit över från ett större julkorts-inköp för några år sedan och där kuverten inte blev använda, fick bli fröpåsar. 


Älskar snören i alla tjocklekar, utseende och färger... Hos Panduro hittar man mycket... men jag håller ögonen och öron öppna överallt och hittar guldkorn på de mest oväntade ställen.


Har gjort om lite på bordet i växthuset och bytt plats på några saker.... Man skulle kunna säga att det är: 
Same, same - but different....


Fyndade ett jeansförkläde på Hemtex i början av sommaren... Är ju oftast riktigt arbetsklädd när jag är i trädgården, men ibland blir det ju en 'snabbis' och något ska fixas lite lätt och man kanske inte orkar byta om. Då är det perfekt att ha ett förkläde att ta på sig... (något jag inte riktigt tänkt på förut...)


Luktärtorna jag släpade hem från Englad doftar helt magiskt... Jag tar mig en vända ner till pallkragarna där dom står lite titt som tätt för att lägga näsan bland blommorna och sniffa... De andra luktärtorna jag har luktar inte ens i närheten av vad dessa gör... deras doft är ganska svag måste jag säga... Lätt att räkna ut vilka som är favoriter just nu... :-)


PS. Sommarlovet är snart slut för barnen... Endast några dagar kvar... Vi passar på och drar till Stockholm på några dagars familjetripp. Så.... nu väntar Sommarsalongen.... (och Grönan förstås)......

Ha det finemang allesammans!

24 kommentarer:

Lena Andersson sa...

Som vanligt fina bilder, frökuverten var så fina mina ser inte ut så kan jag tala om.
mvh Lena

Inger sa...

Allt är så himla snyggt:)
Ha så kul i storstan!

Mammasblommor sa...

Härliga och mysiga bilder!
Hoppas ni får riktigt kul och trevligt i Stockholm!
Kram Margot

Louise sa...

Vilka fina kuvert och vilka fina fröställningar! allt ser så "piffigt" (är det ens ett ord...?) ut när du fixar till det! Är urdålig på att samla fröer..., kanske nästa år...

ps. eldkorgen är alltså svetsad av maken M och tyvärr inte av mig...

kram louise

Helens trädgård sa...

Så vackra frökuvert du har gjort!
Fina bilder du har på din blogg, trevligt att se :=)
Ha en bra vecka!

AnnCharlotte sa...

Så kul att åka till Stockholm.
Finfina fröpåsar...och kul att spara egna fröer...och vilka bra presenter ;)
Lite fnissandes måste jag berätta att min man heter Håkan och han hade inte loggat ut från sitt google-konto en dag när jag satte mig vid den gemensamma datorn och skrev kommentarer utan att märka att jag gjorde det i hans namn ;)))....och jag fattar heller inte ett dugg av det han skriver om....men jag tror det gladde honom att få en kommentar på bloggen....
Ha det bra i huvudstan...

Madame C sa...

Åh vilka fina fröpåsar du gjort. Nu blev jag jättesugen på att pyssla, jag med:)
Tack för det;)
Ha det gott i Stockholm,
Charlotta

Charlotte sa...

Finiss tillbaka AnnCharlotte.... :-))))))

Alltså, när jag besökte din makes blogg kände jag mig som en som inte kan någonting... :-) MEN, det är ju alltid trevligt med nya besökare och jag försöker hälsa på oss alla 'nyingar'... Det var alltså duuuu... :-) hihi.... Ja, så galet det kan bli... men kul.......

Annika Christensen sa...

Hej!
Vilket läckert inlägg nu igen!!
Gillar dina dillen...
Fortsätt med dem.
Du är en riktigk glädjespridare liksom.
Hoppas ni har haft det bra i STockholm synd att vi inte sprang på varandra.
Annika

AnnCharlotte sa...

Precis så känner jag mig också när jag är där....eller när jag ska berätta för nån vad han sysslar med ;))

Annelie sa...

Så fint, Charlotte.
Du har nog en bra del pysslartalanger också verkar det som, på sidan av trädgården.
Panduro Hobby var på min lista när jag var hema, men blev inte av. Tänkte som du tycker att där hittar man mycket, typ fina snören som dina. Kanske bäst att jag inte hann dit.
Är inte den torkade vallmon vacker? Måste säga att jag gillar hela levnadsloppet av vallmon, från knopp till fröställning.
Tycker att det är kul att plocka mina Siberian Iris fröställningar, de är som små skallror när man skakar dem.
Älskar namnet på läsken, Sundsvalls Majami, hur kul
är inte den?
Petunia grejen som ligger på stolen ser ut som kuddfodralet jag ville köpa på HM Home som de inte längre sålde. Dit hann jag.
Vi hann inte med grönan, där har jag inte varit på år och dagar. Hoppas ni får bra väder och har det riktigt bra de sista dagarna innan skolan startar.
Och hoppas att du inte får ordet som de vill att jag ska verifiera nedan... fisisol

Agneta sa...

GRYMT vackert inlägg....... och Du har lyckats förmedla frön även via cybervärlden till mig. Jag skall fixa trädgårdshelvetet själv. Du skall få före och efter bilder.... Vilken dejlig mix och harmoni Du förmedlar i Ditt mingelsvep över bilderna. Me like!

Du fyllegubben (han som skulle hjälpa mig fixa trädgården Du vet) bad mig fara åt helv.... när jag försynt kom och frågade honom igår, om han mot betalning kunde tänka sig att hjälpa mig lite.

Det var ett illa valt tillfälle, en måndag em.... men hans röjarskiva var i 'full' fart. Han var så sjukt otrevlig och jag blev helt konfys fullständigt oförberedd. Jag som alltid är så charmigt glad (jo jag skojar lite). Jag blev chockad och fick genast igång min yrkesroll (arbetar som kurator mot just denna målgrupp), men när han svepte dörren i ansiktet på mig sprang jag i vild panik mot bilen. Fy fasiken så obehagligt...

By the way, Ernst nr 5, kommer snart på posten till Dig. Alla mina Wabi & Sabi hästar har namn och nummer.

Jag skickar ett privat mail till Dig där Du kan lämna Din adress.

LAV

Agneta

Dagliljan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Dagliljan sa...

Finfina frökuvert. Tack för "snörtipset" det är så vackert med snöre (även om jag sällan har tid eller tålamod med pyssel). Njuter av dina fina bilder!

Njut i din trädgård sa...

Du har gjort det så stämningsfullt! Jag samlar också lite fröer i år... vi får väl se om det blir nåt... men du visar verkligen att även fröställningar är vackra.

Ölandsvindar sa...

SAmlar också lite frön ibland men inte så prydligt som du. Kaffefilter och ett gem blir det för det mesta. Sedan lägger jag dem på alla (o)möjliga ställen och glömmer bort dem. I våras städade jag och tömde alla gamla påsar i en stor kruka. Ringblomma och honungsfacelia var de som överlevt flera års förvaring.
Kerstin

godastunder-tokigaidéer sa...

Åhhh jag älskar ditt växthus och så fint du alltid gör, nej inte fint det är jätte vackert och mysigt. Ha en trevlig tripp.

Kram Anna

•lotta på solrum• sa...

jag hade spetsat in mig på underbara jättevallmosar utanför ett hyreshus jag går förbi efter jag lämnat barnen på dagis. att knipsa av lite fröställningar tänkte jag...
men tji fick jag.
en nitisk fastighetsskötare verkar ha grävt!! upp alla!

Sophia Callmer sa...

så himla fint, alltihop, fröpåsar, växtval och små stilleben!
kram Sophia

Trädgårdsdrömmar sa...

Så fint...som alltid!!!! Det är annat än mina kaffefilterspåsar.
Kanske skulle engagera mig att göra nått vackrare. Tack för inspirationen!!!
Kram Carina

Lotta sa...

Trolleri, trollera, nu har du gjort det igen!! Jag vill bara skippa jobbet och gå och samla fröer och göra små fina kuvert hela dagen.
Ha det så bra.
Kram

Marie Lithén sa...

ser så fram emot dina! bilder från sommarsalongen. Hade så velat se den live men nu flyger:-) tiden i väg!

Är så dålig på frön fast jag skulle vilja vara bättre...

Bea sa...

Hej vännen!
Trevliga och hurtiga inlägg som vanligt med mycket inspiration.
Frö-insamling är jag jättedålig på, men det blir några vallmon och sen är det slut..fniss
Gillar din uppdukning :)
Du har ngt hos mig att hämta :)
Kam / Bea

oumberligating sa...

Fint som vanligt. Vill väl påstå att jag också har någon slags frödille, samlar på mig vad jag kan under sensommaren och hösten, slutar med att jag på våren bara gräver ner allt på vårat lantställe, det som kommer upp, kommer upp helt enkelt, till allas överaskning....det råder ett kaos på vårat lantställe. Köptes för 7 år sedan för att rivas och skapa något nytt ifrån grunden men så sker det saker i livet och allt förändras!
Tidigare var jag perfektionsfacit idag efter några år med svår sjukdom, neuroborrelia, ser jag på livet på ett helt annat sett.
Fast en dag så ska det hända något med denna tomt, men jag vet inte riktig vad. Gillar dina bilder och din trädgård, du får väl bli min "konsult" när det är dax! (ler)
Ha en fin fortsatt vecka!
Kram ifrån Peter!