torsdag 30 september 2010

Tulpaner och deras kompisar

Små, stora, vita, bruna, röda, avlånga, runda... De komma i många former och färger... Försökte i går strukturera upp alla paket och påsar med lökar och knölar... Inte lätt! När jag beställde gick jag som vanligt på känsla och kanske inte alla gånger på en exakt placering..... Hrmm.... Hur tänkte jag egentligen???


Slutligen blev vissa blev placerade i egna grupper, andra i mixade fält.... Våren får utvisa om jag kommer bli nöjd med resultatet eller inte :-) Har kvar mer än hälften att få ner i jorden..... så helgens sysselsättning är därmed räddad! Jippie!!! Fast det är ju kul förstås... Framförallt att veta vad man har att se fram emot när man mitt i mörkaste vintern nästan ger upp hoppet om en kommande vår..... Då får man ta fram sin lista eller påsarna och drömma sig framåt i tiden.... Har ni satt era lökar? Eller har ni det roliga kvar? ;-)


Ha..... jag som trodde att växthuset var något så när höststädat...... Har helt plötsligt trångt om saligheten..... Några av de krukor som klarat sig undan frosten har raskt fått flytta in..... för en liten mellanlandning och sista njutning innan det blir för kallt för det också...


'Fågelparadiso'
Just nu har vi en stor klan med nötskrikor som länsar vår ek på ekollon... En årlig återkommande massinvasion vid den här tiden.... :-) Dom är ändå ganska fina, betydligt mycket trevligare än våra bofasta skator..... Annars är det nästan ett 'fågelparadiso' just nu i trädgården.... Önskar jag kunde mer om fåglar.... Och snart är det dags att få ut fågelmaten.... Undrar var jag har alla doningar....?

PS. Snart helg igen..... och snart oktober... Tiden går snabbt.... men det bådar ju gott på ett sätt:  Inte länge kvar till jul och sen är det nästan vår.... om man förenklar det lite ;-)

Trevlig helg på er allesammans!
Kanske lite tidigt att säga det så här på torsdagseftermiddagen... men i ett huj är det fredag em.... ;-)

19 kommentarer:

Anonym sa...

Beautiful pictures!!!
Kisses and nice weekend.
Zondra Art

Frøken Solhat sa...

Godt at man i det store hele ind i mellem kan lave forenklinger ......og godt med nogle målepunkter på vejen frem mod foråret hvor dine løg ganske givet vil tage pusten fra os alle.....mixet eller ej :0)

Knus Dorthe

Madame C sa...

Åh, Charlotte, det kommer att bli så fint, så fint! Vilket härligt bestyr:)
Ha det gott,
Charlotta

Katarina sa...

Ska bli spännande att se till våren! Som vanligt är du så välorganiserad, jag blir så imponerad! Jag har fuskat och "grävt" ner mina nya tulpaner och narcisser i krukor, som sedan får stå i trädgårdslandet över vintern och komma upp till våren. De får stå på trappan medan de är fina och sedan vissna på ett undanskymt ställe. För det tycker jag är det stora dilemmat med de högre lökväxterna, att de inte är jättesnygga medan de vissnar.
Trevlig helg själv!
Kram
Katarina

Sophia Callmer sa...

Du är effektiv, jag har bara kommit till att packa upp lökarna och läsa vad det nu var jag har köpt..
Jag fick tipset av Ruben att sätta lökar i krukor och gräva ner till våren för att slippa sorkarna, det provar jag nog med en del.
Vår, jo det är klart inte så länge...men det kommer liksom en del mörker, kyla och snö innan dess..
trevlig helg!

Inger sa...

Hej Charlotte!
Nej, har inte planterat lökar ännu, kanske blir det senare, har rätt fullt men alltid brukar det gå att få ner några till. Vilka fina rabatter du grävt i ett tidigare inlägg, finns väl inget vackrare än gamla fruktträd med lökväxter under. Något att längta till och spännande att se dina färgkombinationer till våren.
Ha en skön helg!

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Hej Charlotte !
Skall bli kul till våren att få se dina vackra tulpanplanteringar !
Har inte fått mina beställda lökar än ! Kommer knappt ihåg vad jag beställt så det blir en överraskning !
Ha det så gott i trädgården i helgen !
Kram/Isa

Scilla sa...

Hej!

Det kommer säkert att bli superfint!! Just vårlökar kan liksom inte bli fel tycker jag - ok om det blir för glest kanske det inte blir så bra - men annars gillar jag om det blir lite punkigt! Hoppas också på att knna sätta några lökar...

Kram,
Stina

AnnCharlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
AnnCharlotte sa...

köpt alltså....stavade som en kratta ;)

Lotta sa...

Så vackert med lökarna i silverskålar...det är ju nästan synd att gräva ner dom. Mina är under jord, men jag vet att när påsarna börjar reas i butiken kommer jag att falla för frestelsen att köpa bara nååågra till. Det brukar bli panikplantering i krukor som åker ner i växthusbäddarna. Har faktiskt hänt att det blivit årets bästa krukor. Ha en härlig helg med lökplantering. Kramar

vicci sa...

Hej Charlotte!
Länge sen jag var in nu, har jobbat på annan ort delvis. Bara nymodernism och design för hela slanten, kul det också. Härliga bilder har du, jag får alltid trädgårdslusten åter efter ett besök här. Ha en skön helg! // V

Marie Lithén sa...

spännande till våren med all löprakt, själv har jag struntat i det i år, kommer väl ångra mig galen till våren när jag ser alla andras.....

Louise sa...

Finfina bilder som vanligt! alltid inspirerande att titta på din blogg. Jag har också blivir lite lökgalen men försöker hålla i mig...

kram louise

Ruben sa...

Jag anar, att det blir världens tulpanprakt hos dig till våren! Och - snart är det ju vår, eller hur?
Ha det gott!
/Ruben

Helena sa...

Kära Charlotte,
Förlåt min tystnad i några dagar, jag har legat helt däckad i influensa. Jag bara tokgillar din tillfälliga busskur och dina återvunna rotkransar - underbar idé! Vackra är också dina nygrävda rabatter, både i form och i tydlig grävkvalitet! ;-D Kan tror att det är mysigt att sitta och klappa lite på alla lökarna nu... ehm, detta var inte alls tänkt att låta snuskigt, men tycktes göra det ändå! Jag menar, att sitta och finurla lite på hur det hela kommer att se ut i vår, och fundera på vad som skall tryckas ner var osv - låter som ett kärt bekymmer.

Hoppas grävvärken har lagt sig nu och att du får en skön helg!
Stor kram,
Helena

Lone sa...

Kære Charlotte.
Vil bare lige fortælle at din blog er på min TOP 10 ynglings liste denne måned. Ha' en fantastisk weekend. Kh Lone

Agneta sa...

Kära C, Norrlands emotionella regnbåge.... visst låter det fint (känner mig riktigt nöjd med denna lilla ordgåva).

Jag läser med glädje Dina små vänskapsbomber på min blogg och är en skitstövel (skånska för dålig person...) på att besvara dem.

Bilderna visar tydligt...... det finns ingen fel årstid för Din kameralins, som alltid (läs året runt) är på speaking terms med Din kreativa hjärhalva, fan så snygga bilder C!

Love

Agneta

Mammasblommor sa...

Vackert, vackert! Läckert med lökar på silverfat!! Kommer att bli en härlig tulpanprakt hos dig till våren....och det står inte på innan den är här, så snabbt som allt går nu :)) Har fått ner lite lökar och siktar på att få ner resten i jorden nu i helgen!
Ha en skön söndag!
Kram Margot