onsdag 20 oktober 2010

Vilken lööövlig eftermiddag!

Hoppas det märks på bilderna vilken solig eftermiddag jag haft. Minusgraderna i morse steg och blev varmare under dagen, men framförallt tittade solen fram... Normalt sett brukar vi behöva köra bort mängder av löv på våren. Med många och stora träd blir det en hel del och mina  lövkomposter sväljer inte de volymer det blir. Nu tänkte jag i stället prova på att förvara/kompostera löven i nätsäckar, efter ett tips i en engelsk trädgårdstidning. Köpte säckarna på Granngården och piffade upp dom lite genom att ta bort det mindre snygga lysande blå plastbandet som satt överst för att knyta ihop säcken. Ersatte med ett grovt hampasnöre i stället. Ja, nu är det bara att fylla på. Har precis börjat. En hel del kommer förstås få ligga kvar till våren.... Hur gör ni med era löv?


En fikapaus ute förstås... kändes nödvändigt när solen var så snäll i dag. Tog mod till mig och knäppte kort på mig själv också. Lite svårt är det måste jag säga ;-)


Stora gula och lilla röda...

Nu väntar spännande basketmatch.... See you!

29 kommentarer:

Anonym sa...

beautiful!!!

Bea sa...

Men oj, så festliga bilder med riktig höstkänsla, kan nästan höra lövprasslet.
Tyvärr, är jag dålig lövsamlare, min armbågar säger stopp och vi gör det med lövuppsamlaren på fyra hjul :)

Tre bokstäver för dig: SÖT!
Ha en trevlig kväll!
Kram /Bea

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Ser härligt ut! :) Här i Gävle snöade det på förmiddagen ... Gjorde det det hos dig med?

Vi har tyvärr inte så mycket löv som jag skulle önska. Jag täcker mina rabatter med det vi har. Tidigare hade vi två, fantastiska askar ut mot vägen men när vi kom hem en dag hade kommunen varit där och tagit bort dem. Den ena stod tom på vår tomt ... morr...

Ha en skön kväll!

Kram,
Anna-Karin

la féneïre sa...

trés jolies photos!!
bonne soirée

giveto sa...

beautifull photos and blog, bonsoir
véro

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Ha, det är nästan så att man vill komma och hjälpa till att kratta. Nej, det kan jag ju inte men jag blev inspirerad att ta tag i min krattning i morgon...om solen tittar fram...himlen är blå och det är vindstilla :-)

Lisa sa...

Kompost, löv och kaffe. Verkar som vi haft ganska lika sysslor senaste tiden... ;) Hösten är bra härlig! Mina löv körde jag över med gräsklipparen och la både i komposten och på trädgårdslanden. Men det låter så spännande med säckarna att jag hoppas på lite mer löv!

AnnCharlotte sa...

Det var modigt gjort...att fota dig själv alltså. Får se om jag är lika modig nån gång ;)
Smart med säckarna, skulle jag kunna göra på jobbet...
Hoppas det gick bra på basketen ;)

Stina sa...

Hej!

Fina bilder - särskilt det på dig! Du är ju supersnygg! Va smart med säckarna - fint också. Själv brukar jag kratta in under buskar och ner i rabatter så mycket som möjligt. Kastanjens löv brukar vi elda upp - man får se upp när kastanjerna poppar - som gigantiska popcorn.


Kram!
Stina

Helena, The Swenglish Home sa...

Söta, fina Charlotte,
SÅ mysigt att få se en närbild på dig - så söt du är! Men inte trädgårdspysslar du väl så där tjusig? Fast det är klart, bilden avslöjar ju inte eventuella långkalsonger och leriga gummistövlar... ;-D

Nu har jag missat att kommentera flera härliga inlägg hos dig. Jag har kikat in, jodå, men med resterande familjen däckad i vad det nu var jag hade förra veckan, har tiden liksom inte räckt till för alla Florence Nightinggale-aktiviteter OCH att hänga med i bloggandet...

Ditt förra inlägg bjuder på så många underbara bilder, och särskilt fastnade jag för sista bildserien - i synnerhet den toksnygga bilden med de två kransarna (?) med varsin ihopknuten 'pinnhög' framför - så otroligt snyggt och så enkelt. Kan kanske måhända att man får kopiera lite sisådär ungefär... typ?

Kossorna var också läckra och fina bilder du fångat.

Nu är det dags att återgå till bacillnästet, men jag önskar dig först en fin kväll och skickar varma kramar från ett för dagen ljuvligt soligt England,
Helena

Almbacken sa...

Så härliga höstbilder du visar och många trevliga inlägg som jag nu läst ikapp. Vi har inte ens börjat räfsa löv eftersom de flesta fortfarande sitter kvar på träden.

Snyggt, snyggt med nätsäckar och så himla mycket trevligare.

Så trevligt att se en bild på söta, söta du. Varför är vi så rädda för det egentligen. Det är ju faktiskt jättekul att se hur ens "kompisar" ser ut:o).

Kram Maria

Katarinas trädgård sa...

Åh vad det ser härligt höstigt ut hos dig, så mycket löv! Snygga säckar! Jag har ju mest rabatter och planteringar så de flesta löven får ligga kvar. Gräsmattan, som kanske är 50 kvm, räfsar man snabbt och lätt. Lite kluddigare är det med bokhäcken som inte tappar löven förrän ganska sent på våren, så jag får nästan mer löv att samla ihop då! Men det kan det vara värt eftersom häcken är snygg med sina bronsfärgade löv hela vintern. Och en så bra bild på dig, modigt!!!
Kram,
Katarina

Unknown sa...

Men hej! Där var ju du också! Kul! Och jag kände igen dig från trädgårdsmässan;)

Vad jag gör med löven? Låter vinden fösa in dem i rabatterna, där de får skydda perennerna. Sedan krattar jag bort det som maskarna inte tagit hand om, tidigt på våren.

Ha det gott,
Charlotta

Lone sa...

Hej Charlotte.
Skønne fotos ... Hos mig bliver løvet (der er meget) "fejet ind under gulvtæppet", altså under buskene.
Kh Lone

Prästgårdseva sa...

Så oerhört roligt, att få ett riktigt ansikte på dig! Hej!
Och så vackert med lövsäckarna. Men vad tänker du göra med dem sedan? Löven lär ju inte försvinna eller bli till ljuvlig mull i säckarna.....
Har jag sagt det förut?
Det är en härlig blogg du har. Fina foton från en underbar trädgård.
Kramar
Eva

Annelie sa...

Jag riktigt ser solens närvaro i dina bilder, så härligt. Det är faktist en trädgårdssyssla som är ganska njutbar när solen är ute, att kratta löv alltså.
Våra löv krattar vi rakt in i skogen. De barr och löv som ligger på perennerna får ligga till våren och sedan åker de in i skogen också.

Ja, nu var du modig. Att sätta in en bild på dig själv sådär. Och så vacker du är, älskar ett ärligt leende. Undrar som Helena om du är så fin när du pysslar i trädgården?

Så härligt med höstfika utomhus.

Tack för dina goa och värmande kommentarer hemma hos mig!

Bostonkramar!

Anonym sa...

Du kära C,

Snacka om matchning, Du är som hälld ut i Din egen trädgård och är bara söt som en smällkaramell! Dejliga bilder as usual!

P & L

Agneta


Ps. Du jag har hört att man kan elda upp löv.... stämmer det ;) Ds

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hihi.....okej..... ;-) erkänner att halsduken åkte på när jag kom på idén att fota mig. Men mössa.... e ju ett standardplagg vår och höst och har några jag väljer bland. Nertill är jag precis som Helena gissar oftast jordig eller lerig. Byxorna är 'blåställs'-brallor i trädgårdstappning från Granngården.

Anonym sa...

Hei og takk for fine høstbilder!
Kan jeg spørre hva du gjør med sekkene? Oppbevarer du dem ute? Jeg har også mange trær/mye løv, men ser for meg at det tar laaang tid før det blir kompost i slike sekker?
Vennlig hilsen Hilde, Norge

Carloeriksdotter sa...

Hejsan Charlotte!

Vilken Underbar varm & harmonisk hemsida.
Jag är mycket glad efter att ha funnit din blogg =)
Tack för alla vackra bilder på din trädgård och dina arrangemang.

MVH Hanna I Skåne

Emmas utsikt sa...

Så fina bilder. I LÖV IT! Jag låter faktiskt löven ligga kvar, förutom det som liger på gången, det sopar jag ut på gatan. Jag är ensam om trädgårdsarbetet, så just nu är det nedprioriterat. Måste sköta kidsen först. (Tyvärr höll jag på att säga, men det menar jag så klart inte).
Min bättre halvdel SER inte saker som ska göras. Kanske om jag satte en kvast i handen på honom.

Unknown sa...

Alltid kul att få se ansiktet på de man skriver till, man gör ju en bild framför sig i huvudet. Och visst förstod jag att det skulle dölja sig en stark, stilsäker kvinna bakom den här bloggen.
Hade väl själv inte tänkt visa mig särskilt mycket, men på något sätt har det blivit lite ändå, och tänk..jag bryr mig faktiskt inte vad folk tänker om mig,...och det trodde jag väl aldrig:-).

Ser underbart ut där i din trädgård och vad smart det verkar att förvara löven i de där säckarna. Själv har jag en jättekompost som sväljer alla löv, låter massor ligga kvar i rabatterna, trots att sniglarna trivs bättre, och att det är snyggare att rensa bort allt. Men har så himla sandig och näringsfattig jord, så jag inbillar mig att den blir bättre av att låta löven ligga.
Ha det bra!
Camilla

Isas Trädgård sa...

Jättekul att få ett ansikte på dig .. kanonfin bild !!
Vi har inte så många träd så de löv som blir krattar vi in i perennrabatten som skydd för vintern.
Ha det så gott !
Kram/Isa

Lotta 8`) sa...

Hej där, vad kul att få se en bild på dig, du är jättefin :)
och fina är dina höstbilder - så ser inte hösten ut här just nu, det stormar och regnar horisontalt! och katterna vänder i dörren :)

Ha det gott :)

Lotta sa...

Modig är du, Charlotte, och lika vacker som din trädgård. Här har vi inte börjat räfsningen ännu men när det är dags åker det in i rabatterna. Överflödet lägger jag i de tömda pallkragarna där jag odlar grönsaker. En stor hög skyfflar jag ockå in under altanen för där har jag en gång sett en igelkott ligga hoprullad på vårkanten. Ha en fin helg.
Kram

Sophia Callmer sa...

Krattar löven som lägger sig på all min timjan, har lönnar och deras löv blir som en lags kvävande matta inte ett skydd tyvärr, annars låter jag blåsten ta hand om löven. Brukar ta löven i säckar som du, annars blåser de bara i väg..
Fin bild på dig, vad du är modig!
kram

Godastunder-tokigaidéer sa...

Härliga höst bilder och så fint att få en bild på dig

Allt mycket snyggt som vanligt.
Kram Anna

Marie Lithén sa...

Åh så mycket fint du visar inklusive dig själv:)

Jag kör över mina löv med gräsklipparen. Tror gräsmattan gillar den finfördelade näringen som blir, men är mest av lathet! Där det är som tjockast skickar jag bara ut det i rabatterna där får det ligga.

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Fin bild på dig! kram H.