torsdag 24 november 2011

Julroslycka x två

Vardagslycka eller trädgårdslycka när den är som allra bäst. Det upplevde jag i dag. Backar bandet först till igår. Handlade middagsmat och gick vanan trogen förbi blomhörnan. På massvis av pigga blomstänglar lyste julrosor upp i hyllan, uppställda bland allsköns blommor. Bara så där i mängden liksom, av smala tio-packs rosor, vissnande orchidéer och en vagn med röda julstjärnor. Givetvis skuttade jag närmare. Och häpnade när jag såg priset på de otroligt fina exemplaren. Endast 59 kr/st. Lilla dragkorgen på hjul som skulle fyllas med middagsmat och lite frukostgrejer fick göra plats för tre julrosor. Åh, vad lycklig man kan bli. 


Finurlig och vacker trådkorg med bärhandtag i mitten från L & Co i Sundsvall

°°°
I dag fixade jag i ordning en plantering av de fina, fina julrosorna. Kände mig så glad och fylld av energi. Under tiden kom jag att tänka på vad skönt det är med värmen ute. Plusgrader på dagarna och ingen snö i sikte. Det är fortfarande grönt i trädgården med andra ord. Kan inte bli bättre. Snö kommer vi ändå ha tillräckligt av tids nog. Och länge.


På väg in igen fick jag ett infall att titta till mina egna julrosor. Har bara haft sådana i två år (tre år till våren). Och är så glad över att de överhuvudtaget vill trivas och blomma hos mig här uppe. Är bland det första som slår ut på våren. I år planterade jag ytterligare några exemplar. Ja, hur som helst. Efter lite krafsande bland lönnlöven i växthusrabatten hittade jag något jag blev så sprittande glad över att jag nästan utbrast i ett stort halleluja och dansade steppdans. Hjärtat slog åtminstone ett antal extraslag. Och det, är ingen överdrift.



Paus-skylten känns ju lite lämplig nu... Flyttades fram för att synas lite bättre :-)) 
Mangolden står stolt upp både i krukor och i en odlingslåda.


 Där, längst nere i marknivån, tittade ljuvliga knoppar fram. I mängder. 


På väg att vecklas ut.


Eller i en annan rabatt: på väg att slå ut.


Jag kan säga att den stunden när jag såg knopparna, kommer jag att bevara bland guldklimparna av trädgårdsstunder i mitt liv. Aldrig, aldrig, aldrig.... kunde jag väl tro att jag skulle få uppleva egna julrosor som blommar till jul. Om jag bott i Skåne kanske, men inte här. Nu får vädermakterna så lov att hålla tillbaka snön ett tag till. Men, om snön ändå behagar att komma den närmaste tiden blir det intressant att få se vad som händer då. Det är det här som gör trädgårdslivet så fascinerande och spännande. Att få lära sig nya saker hela tiden. Alla har vi olika förutsättningar i våra trädgårdar och olika erfarenheter av våra växter. Om julrosorna är på väg att blomma hos mig bör de göra det hos fler gissar jag. Ni som har julrosor: är de på gång snart, eller blommar de kanske redan?

Vill med detta trädgårdslyckeinlägg skicka med ett stort fång av lust och energi till er alla!
PS. hittade även knoppar på flera auruklier. 


58 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Glädje! Förstår din julroslycka till fullo - tänk att man kan bli så glad av några knoppar, men det kan man!

Så vackert dina köpejulrosor blev tillsammans med mossan och det andra - sån blir jag glad över att få se!

Kram Anna Vattenkanna

Bea sa...

Hej!
Förstår din lycka!
Själv hade jag Julrosor som var i knopp i rabatten och grävde helt resolut upp plantan och förvarar den med pellisarna och snart slår knopparna ut -lycka!
Efteråt får jag väl passa den med vatten och kärlek för att klara vintern i svalt inomhus :)

Fint i korgen!

Trevlig kväll! /bea

trädgårdsdrömmar sa...

Den lyckan känner jag igen.Vet inte vad det är med just den vita Julrosen men så där glad blev jag med när jag fick se att jag hade fullt utslagen Julros i trädgården.Var och tittade på dom idag igen och nu hade fler knoppar öppnat sej.

Home and Lifestyle sa...

Wow...I see julrosor in your garden...that's very special!! I also have julrosor in my garden...normaly when they arrived, spring is coming!

Have a great evening! Many hugs, Ingrid

martinealison sa...

C'est si joli les roses de noël... Gros bisous et merci pour ces superbes photos.

It's me sa...

Wowwww beautiful !!!....love from me...xxx...

Sylvia sa...

Beautiful!
How beautiful the Christmas rose is arranged!
Beautiful in the basket!

Love Sylvia

Helena, The Swenglish Home sa...

Fniss -jag ser PRECIS framför mig en skuttande och sedan en steppdansande Charlotte! Och hur häftigt är det inte att få se knoppar i marken så här års hos er! Läckert!

Och vilket ljuvligt arrangemang du har gjort i den fina och praktiska korgen. Urvackert! Jag har äntligen tagit mig lite tid att igår leka lite med en stor kasse blöt och kryp-bebodd mossa, så nu luktar det skog på hela nedervåningen, och jag oroar mig lite smått för hur exakt hur många kryp jag fick med mig hem... - men det får vi stå ut med, I LOOOOVE mossa!

Stor kram till dig!
Helena

♥Min Eden♥ sa...

Hääärligt! Jag kan känna din glädje ända hit :) Jag har inte sett en julros i min trädård blomma ännu, men den dagen den gör det ska jag hoppa jämfota och dansa av glädje jag också ;D
Ha det gott!!!
/nina

Helena sa...

Hi hi jag ser framför mig hur du liksom galopperar på stället o vevar med armarna :-))
Näpp inga julros knoppar här inte har kollat idag men auriklerna som är ute har jag ingen koll på...
Nästan gratis ju de fina julrosorna de kostar vanligtvis bra mycke mer så här års!
KRAM från mig!

Hélena sa...

Vilket fynd! Bara så där en middagsinköpsrunda en vanlig dag.

Och att sen hitta knoppande exemplar i trädgården. Förstår att du är lycklig. Har inga julrosor själv men nu fick jag en otrolig lust att köpa ett gäng :-)

Ha det bäst!
Kram Hélena

AnnCharlotte sa...

Vilken glädje kick....
har fakiskt inte en enda julros...hmmm...
Ha det bra :)

gittan sa...

Jag förstår känslan - härligt! Men du i Skåne är det inga julrosor på G inte! Det kan ju bero på att de står vid entrén och att det är ganska skuggigt där under vinterhalvåret, med lite mer sol så... Men å andra sidan så har jag en Daglilja som har knoppar som är på väg att spricka... inte fy skam det heller i december =)))
Kram!

Inger sa...

Åtminstone har jag knoppar i en av mina julrosor, kanske kan vi föreställa oss lite hur det är att bo i Skåne denna höst. Snygg din blogg är, på alla håll och kanter:)
Kram

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken lycka! Grattis!! Har stor lust att leta fram ficklampan och rusa ut och kolla, men jag sitter lite för skönt här i soffan..:)). Jag kikade faktiskt på Ica förut om de hade, men icke.
Så fina bider du visar.
Ha det gott!

Birgitte sa...

Hej. Åh jeg elsker juleroser. Jeg har kun én i haven og det er en stikling fra i sommers, så den har ingen knopper, men måske til næste år!

Lotta sa...

Fantastiskt med de små knopparna..förstår din glädje, och vilket jätte fint arrangemang du gjort! Sådana bilder blir man glad av.

Ninna sa...

Åh vad roligt med julrosorna, nu blir jag nyfiken om mina kommit upp,,,får kolla imorronbitti. Jättetjusigt med silver & slitna terracottakrukor. Blir så sugen på att pyssla & pynta i uterummet, får bli till veckan då två julbord & jobb är inbokade i helgen. Ha det bra/Ninna

Marina sa...

Underbart vacker med julrosor!

Ha en fortdatt bra kväll.

Sanna sa...

Wow! Hittar inte längre nya vackra ord som jag känner när jag kommer in i dina otroliga trädgård. Det är ju bara så himla fint. HELA tiden. :)
Fullkomligt Ä L S K A R julrosorna. Har själv jobbat med dem idag inför en julmarknad på lördag. :) Eller jobbat och jobbat...stoppat dem i härligt patinerade terrakottakrukor ;)Vilken lycka att du fått dem i rabatterna. Hösten har varit snäll mot oss och växterna.

Tack för dagens lyckopiller.
Ta hand om dig och dina blommor.
XOXO
Sanna

Frøken Solhat sa...

Ren Lykke.........fantastisk livskraft de har her i vinter5mørket ;0)

Knus Dorthe

Frøken Solhat sa...

Ren Lykke.........fantastisk livskraft de har her i vinter5mørket ;0)

Knus Dorthe

Karin A sa...

Vilka härliga fynd - både i rabatten och i mataffären. Jag såg så fina julrosor idag men så prisvärda var de inte. :)

Nu är det dags för månadens mood board. Kul om du vill vara med denna gång!

Önskar dig en fin start på adventshelgen!

Kram Karin

M/S Design sa...

Mycket fin julrosgrupp!
Knoppar på julroserna här med.
Mariana

Lena/isklockan sa...

Förstår din lycka...blev precis lika glad för några dagar sen. Men frågan är om de orkar slå ut. Vet ju inte....

Vilket underbart julrosarrangemang du har gjort.

Kram

Anne-Lie sa...

Fint arrangemang du hade gjort med julrosorna

Susie på Stjärnarve... sa...

Tack för den hälsningen - kunde faktiskt behövas tills jag ska ut och försöka få upp julbelysningarna. Det brukar ju alltid krångla på något sätt.....

Unknown sa...

Huvva, nu måste jag ut och "checka av läget". Har inte ens tänkt tanken att det skulle kunna vara några knoppar på gång....men med det här vädret så kanske, kanske...ska ut och titta..blev så nyfiken på mina egna :)
Och tänk att det går att fynda så rejält i vanliga mataffären, förstår att det åkte med tre stycken hem...och de hamnade i en så fin korg.

Ha en skön helg!
Camilla

♥ Fyra årstider sa...

Älskar med julros, tänker alltid på min farmor då.

Kram Lotta

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Känner igen det där med sprittande glädje och extra hjärtslag av "bara" några knoppar :-) Tur det finns en massa andra trädgårdsnördar som känner likadant, utomstående brukar inte riktigt förstå :-)

Har hamnat på efterkälken i bloggläsning men ser nu att du ju var med i FixaVinter! Jätteroligt! Har bara hunnit snabbkika i mitt nummer än - det är en sån där tidning som sparas till "högtidsstunder" då jag (nästan, förutom lilla bebisen) får vara för mig själv och läsa :-)

Ha en fin helg!
Annika

Lotta sa...

Jodu, i min skånska skog blommar julrosorna för fullt nu. Mitt bland mossan och stenbumlingarna lyser det vitt. Sååå vackert och hade jag inte behövt stampa ner ett 30-tal mullvadshögar på vägen dit så hade lyckan varit fulländad här också.
kram

Annelie sa...

Riktigt känner hur du sprudlar av glädje och får en energikick av att se att julrosor är på gång i din trädgård. Att dessutom fynda fler till bra pris - wow!
Nae, några julrosor har jag inte här i min trädgård, har dock funderat i flera år på att köpa.
Gillar de enkla vit-gröna mest, så sköna i sin enkelhet.

Här har vi inte heller fått någon snö (förutom den storm som kom i oktober som smalt undan rätt så fort).

Äntligen är Thanksgiving förbi och julplanerandet kan börja. Nästa helg har vi Svenska Yuletide i Boston. Det brukar bli en 2000 besökare den dagen. Svensk jul med glögg, luciatåg och pyssel drar ska jag tala om.

Fin bild på dig till höger.

Många kramar,

annelie

Min Gamle Jul sa...

Fantastisk dekoration - meget smukt :-)

yanmaneee sa...

balenciaga shoes
nike air max 270
air jordan
cheap jordans
jordan shoes
coach bags
off white jordan 1
kd 12 shoes
nike sneakers
valentino

온라인카지노 sa...

온라인카지노 keep it up good info for everyone you can increase your page info

sportstototv sa...

스포츠토토 Impressive web site, Distinguished feedback that I can tackle. I am moving forward and may apply to my current job which is very enjoyable, but I need to additional expand.

SCARLET BROWN sa...

Really This goes far beyond the commenting! It wrote his thoughts while reading the article amazingly :)

야동

KUPZ sa...

These are all really solid tips. I can’t tell you how often I see a comment on one of the blogs I write for that amounts to “nice post” and nothing more. I’ve even worked at a couple of sites that delete comments that don’t add to the discussion!

마사지

WAMOS sa...

You need to be a part of a contest for one of the best blogs on the net.

건전마사지

magosucomwep sa...

Hi! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying
to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
very good results. If you know of any please share.
사설경마

magosucowep

Unknown sa...

Thank you for your post, I have been looking at such an article for a long time, today I finally found it. This post gives me a lot of advice. Also, check out the latest post on the most authentic website. Post related to Profitable for Developers to Use Spaces than Tabs . Visit the spacebar click test and have a fun reading experience.

Oncasinosite Net sa...

That’s a great article! The neatly organized content is good to see. Can I quote a blog and write it on my blog? My blog has a variety of communities including these articles. Would you like to visit me later? 바카라사이트

racesite.pro sa...

Very nice article. I absolutely love this website.
Thanks! 경마

reelgame.site sa...

Hello, I enjoy reading all of your article post. I like to write a little comment to support you. 릴게임

sportstototop sa...

토토사이트 I cannot thank you enough for the article.Really thank you! Great.


sportstototop sa...

스포츠토토 I am definitely enjoying your website. You definitely have some great insight and great stories.

sportstototop sa...

Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to find somebody with some original thoughts on this subject. realy thank you for starting this up. this website is something that is needed on the web, someone with a little originality. useful job for bringing something new to the internet! 바카라사이트

sportstototop sa...

When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks! 카지노사이트

Majortotosite Pro sa...

Well I definitely liked reading it. This information offered by you is very constructive for proper planning 토토

Racesite Pro sa...

Wonderful post! We will be linking to this great article on our site. I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!
온라인경마
경마사이트

메이저사이트 sa...

is one very interesting post. 메이저사이트I like the way you write and I will bookmark your blog to my favorites.


gostopsite com sa...

It contains wonderful and helpful posts. Keep up the good work!.

casinositerank com sa...

Thanks for sharing this awesome content, it would be helpful

sportstotomen com sa...

THANK YOU FOR SHARING THIS KIND OF GREAT INFORMATION.

19guide03 com sa...

GREAT ARTICLE,THIS WHAT TOTALLY WHAT I WAS LOOKING FOR.

casinosite zone sa...

Thank you for every other great article.

outlookindia com sa...

This is really helpful post and very informative there is no doubt about it.

Todd William sa...

I sincerely appreciate you sharing your knowledge in this blog; it was very beneficial. This post was really informative, in my opinion Spacebar speed test. Never before have I valued my keyboard's space bar more.