söndag 28 april 2013

Seeing the beautiful small leaves

Det finns så mycket förunderligt vackert att titta på i det lilla och låga perspektivet tidig vår. Då det till största del är kalt i trädgården, mestadels brunt och endast en gnutta grönt och ett fåtal vårblommor. Om man håller sig kring marknivå upptäcker man lätt naturens eget konstnärliga skådespel när blad och knoppar sakta vecklar ut sig i ett slags förspel till vad som komma skall. En enkel frösådd akelja som placerat sig i ytterkant av en rabatt fångad mina ögon i eftermiddags när solen sjönk och bladen fick en lyster och vackerhet som den inte har som fullt utvecklad och i blom. Utan bara nu. Rosalila stjälkar och skimrande bladrosetter i grönrosarostig ton.


Även aklejrutans lila blad som graciöst vecklar ut sig just nu blev jag extra kär i.


Den vita lungörten kanske inte direkt är graciös och sirlig. Men vacker och med sina vårligt limegröna blad. Lungört är väl ändå en helt fantastisk växt! En favorit. Är extra glad över de vita 'Sissinghurst White' jag skaffat under senaste åren.

Lungört 'Sissinghurst White'

°
I dag blev det blev en aningen räfsande, klippande i buskar och omskolning. 
Det har varit kyligare väder de senaste dagarna så det gäller att klä på sig. 
Sol i dag i varje fall. Skönt.


Verandan högtryckstvättades också idag och blev som ny igen. Det känns alltid lika bra när man har städat upp och förberett för utelivet. Möblerna är inte framtagna ännu, men snart så. Tänk om man bara hade sådana som klarade av att stå ute året om, som man slapp släpa in och ut i förråd... Det vore nåt det.


Glad vecka kära vänner!

11 kommentarer:

Berit sa...

Jag älskar att gå nära med kameran på det som har börjat spira i rabatterna , man upptäcker så mycket mer av plantan då.Som din akleja bild...visste inte att de var lila i utspringet.
Ha en underbar dag!!

Fagertun sa...

Hei.
Så nydelige bilder du viser! Det er sant at det er mye som er forunderlig vakkert bare man ser etter. Og bøyer man seg helt ned får man også med seg duften av jord og vår på kjøpet.
Ha en fin ny våruke:)

Lottas Fotografi sa...

Ja, när man kryper ner på knä ute i trädgården nu öppnar sig en helt ny värld. En massa färgglada underverk. Genom macro-objektivet och rätt ljus blir de rena konstverken :)
Kram Lotta

Tinibelli sa...

Ja verkligen ett härligt färgspel i akljean! Så fina foton!!!

Pilgrim sa...

Lungörten har blivit en av mina vårfavoriter så söt och oerhört tacksam. Glömmer ibland bort vilken förmån man har som har så nära till flera härliga trädgårdshandlare. Ibland finns det fördelar med Stockholm :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Tim Skovrup sa...

Ja... det er masser af arbejde om foråret, men det betaler sig at se resultatet til sommer :)
- det er nogle gode billeder du har taget :)

Jenny sa...

Åh, aklejrutan är en riktig favorit men min är tyvärr under en snödriva än. Aklejor är härliga, de dyker upp där man minst anar det. Härligt att se vad som dyker upp nu!

/Jenny

Sabelhagens Olivlund sa...

Så vackra bilder! Underbara färger. Lungört har jag inte, så söt den är.
Vi har teakmöbler som står ute året om, det är skönt att slippa bära:).
Ha en fin måndag.
Kram Maria

Tant Otteskrufv sa...

Ögonen gläds verkligen åt alla former och färger nu efter det långa mörkret. Och aldrig är det väl lika roligt att städa som första vårdagen ute? :)

Helens trädgård sa...

Fantastiska bilder på växter som har vaknat och är på väg upp ovan jord.
Jo, jag vandrar också runt i trädgården flera gånger per dag. Ser, fotar och njuter.
Lungört är en favorit hos mig med :=)

Önskar dig en trevlig Valborgsmässoafton!

Alicia sa...

HERMOSAS LAS PLANTAS!!!!!
SALUDITOS