torsdag 5 juni 2014

London's oldest Botancial Garden


Heter Chelsea Physic Garden och grundades 1673 som 'Apotekarens trädgård'. Ligger endast några minuters gångväg från parken där Chelsea Flower Show håller till. Och på promenaden dit passerar man förbi två av Gordon Ramseys restauranger upptäckte vi. Ja, denna lilla söta pärla kan jag varmt rekommendera att besöka. Trädgården är inte stor, men helt söt där den ligger omgiven av bostadshus. Det finns ett café/restaurang och en liten shop också. De guidade turerna är gratis. Närmaste tunnelbanestation är densamma som till CFS: Sloane street. Därifrån en kortare promenad. 


Så kul med insektsholken som är gjord av en bok med skyddande plexiglas. 
Det fanns massor av sådana upphängda i trädgården.


Ett besök här har stått på min 'besökslista' i många år nu. Nu kan jag sätta check i kanten. Men nästa gång jag är i London kommer jag gärna tillbaka för en stunds avkoppling, fika och lite mysig shopping. Extra roligt är det att butiken säljer frön insamlade från trädgården. Och det kunde jag förstås inte motså och köpte med mig två påsar av Athamanta Turbith. Finns inget svenskt namn vad jag förstår.


Växthusen var ljuvliga med gammeldags bord av gjutjärn.
Glad nationaldag alla gardenlovers!

Själv var jag laddad här i eftermiddag att 'tokjobba' undan en del roliga saker i trädgården trots värmen, den härliga…. Men vad händer… Jo, värsta regn- och åskvädret drog in. Jag hoppade raskt in igen och kröp ner i soffan istället med en filt. Snopet,  men ganska skönt ändå. 
11 kommentarer:

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Vilken pärla. Den står på min lista också. Kanske nästa London-besök. Vaaa? Har ni varmt?! Här är det kallt, kallt och mulet. Hoppas verkligen att det blir fint i morgon. DÅ ska jag ha en heeel trädgårdsdag. Tänker inte ens laga mat.. ;)
Kram, fina du!

Puumuli sa...

Det där är en plats man kunde tänka sig dö eller hur? ;-) Jag har aldrig varit där, det måste vara en verklig drömplats...

Ha en fin kommande helg!

Kram
Sari från Puumuli

Maria sa...

Oj jag har varit där några år sedan och älskade platsen. Om jag resar tillbaka till London, måste jag visit där igen. Du kan titta min skrivning där: www.kotonajapuutarhassa.blogspot.fi/2012/07/chelsea-physic-garden.html

Och jag älskar din trädgården också!

Meta sa...

Tack för tipset, det är att fylla på listan.
Här regnar det med jämna mellanrum idag så det blev väldigt hackigt med allt som skulle göras.
Ha en fin fredag
Kram meta

Jenny sa...

Det ser härligt ut! Trädgårdsstök i all ära, men ibland är det skönt att man måste gå inomhus också.

/Jenny

Isas Trädgård sa...

Vi var där i fjol - UNDERBART ställe som döljer sig innanför murarna ! Vi köade in på Harrods på morgonen och köte med oss picknick som vi åt i parken - jättemysigt.
Roligt att se dina vackra bilder - måste ha missat de där växthusen totalt!
Ha det så gott !
Kram/Isa

Fru Friis sa...

Hvilket dejligt sted, der ville jeg også meget gerne komme forbi. :o)

Rost och rädisor sa...

Kom på mig med att tänka "Där skulle jag kunna bo" och det är exceptionellt för en lantlivsråtta som jag. Lyckliga Londonbor som har nära till dessa parker.
Fina bilder. Det måste ha varit en upplevelserik resa.
Trevlig helg
Anette

Trädgårdstid sa...

Så fint! Lustigt att höra att det är fler än jag som inte kommit till skott med att besöka detta mysiga ställe. Jag har ändå både bott i London och varit där varje år sedan dess (flyttade för nio år sedan). Men nästa gång ska jag slå till! Växthusborden är helt underbara...
Kram
Elin

Trädgårdstid sa...

Så fint! Lustigt att höra att det är fler än jag som inte kommit till skott med att besöka detta mysiga ställe. Jag har ändå både bott i London och varit där varje år sedan dess (flyttade för nio år sedan). Men nästa gång ska jag slå till! Växthusborden är helt underbara...
Kram
Elin

Marie Lithén sa...

Verkligen tack för tipset! Vi gick dit å njöt, även om vi fick skynda oss igenom då de skulle stänga snart. Måste nog tillbaka ser jag nu när jag ser dina bilder!
Å ja vi åt på en av Ramseys restauranger med. Helt okej