onsdag 24 september 2014

Dahlias & first frost

Så kom den då. Lite för tidigt tycker jag. Den första frosten. Två nätter i rad nu med flertalet minusgrader. Så det var med besked också den kom. Kylan. Gjorde en räddningsinsats i måndags och flyttade en hel del krukor med diverse till växthuset och täckte sedan in några stora dahlior i rabatten. Som hade massor av fina blommor. Och massor av knoppar. Jag menar verkligen massor… Men, med flera minus hjälper inte en fiberduk. Det är helt klart. Det blev jag varse igår morse. Klippte också av en hel samling av fina blommor från andra dahlior som inte kunde flyttas in i växthuset. Njuter av dem i flera vaser i köket. Är glad att lite grann kunde räddas. Nu vill vi inte ha några fler nätter med frost än på ett tag. Om några veckor är det ok tycker jag. Men inte nu. Eller hur! 


De flesta rosornas blomning har stannat av. Men det är en handfull som fortfarande blommar på starkt och friskt. Austinrosen Wildeve är en av dem (bild 5 & 7). I går växtfyndade jag av stora mått. Skulle bara ha lökgödsel och fick med mig slutligen växter som krävde släpvagn haha… Älskar utförsäljningar :-) Blir lite nervös över kylan. Men det ska bli varmare säger prognosen. Det hoppas jag verkligen. Har 'lite' vårlökar att få ner i jorden innan det fryser om man säger som så.

Ullstrumpor och fodrade handskar på nu.

/Charlotte
På instagram under: charlottegardenflow


4 kommentarer:

martinealison sa...

Bonjour,

Brrr... Je trouve toujours trop tôt le moment où les premières gelées apparaissent. Je n'aime pas l'automne malgré les belles couleurs que peut encore nous offrir la nature. Je me sens si bien au printemps.

Vos photos sont magnifiques et j'aime toutes vos fleurs...

Gros bisous ✿❀✿

Sara sa...

Det va i tidigaste laget med frost och synd förstås att blommorna stryker med. Ändå måste jag säga att det är så vackert med glittrande frostbitna blommor. Ha en fin dag!

Maribel sa...

Det är så fint i din trädgård, synd om frosten kommer och förstör. Ha det gott!

angie sa...

an den frost mag ich garnicht denken!!! wenn meine schönen blumen erfrieren!!!
sie haben wunderschöne blumen in ihrem garten!!! liebe grüße von angie aus deutschland