måndag 13 juni 2016

Spring and summer at the same time here

Våren här i norrland, den då tulpanerna blommar som allra mest sträcker sig egentligen från slutet av maj till de första veckorna i juni. Att ha blommande tulpaner ända fram till midsommar är ingen ovanlighet. De allra tidigaste botaniska tulpanerna blommar förstås redan i början av maj och sedan har jag i varje fall ett par tidigblommande 'vanliga' tulpaner som tar vid därefter. Sen, är det som allra oftast ett litet uppehåll tills de flesta jag brukar sätta kommer igång på riktigt. Många av de allra snyggaste är senblommande eller de blir senblommande här åtminstone eftersom att våren är komprimerad och tar ett bra tag på sig för att komma igång. Försommaren är minst lika mycket av vår som sommar. Samtidigt som penséerna är som finast står sommarblommorna och förtvinar i sina små krukor och bara längtar efter att få spelrum för rötterna. Det blir ett ingenmansland i säsong där nyinköpt lavendel för sommarkrukorna får stå bredvid vårens allra finaste småblommiga penséer. Det har inte varit något värme att tala om sista månaden vilket gjort att vårblomningen hängt med extra bra.. vilket är trevligt när man längtat hela vintern efter att få se de vajande tulpanerna ge det där maffiga intrycket de gör. Men.. nu är det dags för sommar. Det svider i trädgårdshjärtat, men en vecka till får dem på sig. Sen är det adjöss. I sommarkrukorna har jag jätteverbena, hortensia, röda pelargoner, mörkbladig klöver, bronsfänkål och dahlior. Bland annat.. Om någon vecka har de växt ihop sig. Just nu är det hortensiorna framförallt som är vackrast. De andra kommer snart i kapp. Till midsommar brukar det mesta ha landat i trädgården. Allt är utplanterat, sommarkrukorna är igång och de flesta projekten och sysslorna inför säsongen är avklarade. Snart där. Bäst av allt just nu är de ljusa kvällarna (nätterna...). Skönt när man har ångan uppe och bara vill göra klart och tiden försvinner.... :-) 


°

/Charlotte


9 kommentarer:

martinealison sa...

Bonjour,

Que de belles fleurs !! Je suis charmée.

Gros bisous

Uouo Uo sa...

Your blog is very impressive and have the useful information it is really caught my attention.


great work

تصميم مواقع

good job Beautiful! :)

حراج السيارات

Laila sa...

Här är en till som gärna jobbar i trädgården till långt fram i ljusa natten! Just nu går det lätt att rensa!
Önskar dig en trevlig helg!/Laila

Heidi sa...

Liebe Charlotte,
sind die Bilder alle aus Deinem Garten? Oder ist es ein Park?
Was auch immer, sie sind wunderschön und vermitteln mit Deinen in Worte gefaßten Gedanken Deine tiefe Liebe zur Natur!
Ich bin immer ganz glücklich, wenn ich junge Menschen mit einer solchen Einstellung kennen lernen darf! Das bedeutet Hoffnung für die Zukunft unserr Kinder und Kindeskinder, Hoffnung für diese Erde, dass doch noch Alles gut werden wird! Danke dafür!
Damit ich Deinen Blog nicht aus den Augen verliere, habe ich mich auf Deiner Seite angemeldet.
Vielleicht schaust Du auch einmal bei mir vorbei?! Ich würde mich ganz toll darüber freuen! Besonders schön wäre es, wenn Du mir einen Kommentar da lassen könntest.
Alles Liebe für Dich
Heidi

Laila sa...

Blir lite orolig när jag ser att du inte bloggat på snart två månader! Allt väl hoppas jag. Du kanske har övergått till facebook du som så många andra?
Allt gott!/Laila

vé máy bay giá rẻ sa...

dai ly vietnam airlines
ve may bay di thai lan
ve may bay di nga
ve may bay di singapore
ve may bay di thai lan
ve may bay di my
ve may bay di my gia re
ve may bay di nha trang
ve may bay di phu quoc
ve may bay di da nang

do pham sa...

chua dai bao quy dau o dau hanoi
chua viem bao quy dau o dau ha noi
cat bao quy dau o dau tot ha noi
co nen cat bao quy dau hay khong

Phòng khám nam khoa Hưng Thịnh sa...

1
2
3
4
5

Phòng khám nam khoa Hưng Thịnh sa...


1
2
3
4
5