onsdag 17 november 2010

Mitt vinterparadis

Välkommen in.... till mitt vinterparadis och fritidshus eller mitt andra hus, kanske jag ska säga... För fyra år sedan till jul stod huset färdigt. Två dagar innan julafton drog snickarna och jag påbörjade den mödosamma byggstädningen och med att flytta in..... Nu så här i efterhand kan jag le åt dessa två övermänskligt intensiva dagar. För julaftonen firades här med huset fullt av gäster...


Tomten hade vi köpt hela fem år innan husbygget startades. Livet kom nämligen emellan och vi var väääldigt nära att flytta till västkusten. Hade sålt huset i Sundsvall och köpt ett nytt i Uddevalla där ett nytt skede skulle påbörjas..... Men så kom livet emellan igen och vi stannade kvar i Sundsvall.... och huset i fjällen påbörjades i stället.


Kan berätta att jag ritat huset själv... i ett collegieblock, fast med mått och allt... Sen fick en arkitekt ta över och göra en proffsig ritning. 


MItt i huset, från golv till nock, går en stor murstock som är klädd med huggen skiffer samt stora svarta keramiska plattor. Både kamin och vedspis är ansluten till den. På baksidan har vi gjort ett smart vedfack. Här finns också plats för korgar med stearinljus och värmeljus. Sånt måste man bara ha nära till hands.... för det går åt mååånga ljus när man är här.....


De färger jag genomgående använt i huset är grått, svart, vitt och träfärgat, det gäller även inredningen. Inga andra färger tillåts, no no... ;-) förutom möjligtvis på ljusbrickor eller väldigt små detaljer. Väggarna är huvudsakligen klädda med ohyvlad panel (fast vi har vänt den slätare sidan utåt). Dessa är vitmålade. I sovrummen är några väggar tapetserade i en mild rutig tapet.


Golvet är ett mörkt oljat ekgolv, förutom i badrum, toalett och hall. Där ligger ett mörktgrått stengolv. Golvvärmen gör att vi slipper element, vilket är riktigt skönt. På nedervåningen finns förutom storstugan, två föräldrasovrum med varsin dubbelsäng, samt ett badrum med dusch och bastu, ytterligare en toalett och en separat hall för skidkläderna med egen ingång.


På övervåningen eller loftet finns två stora familje- eller barn/ungdomssovrum. I varje rum finns fyra sängar, varav en dubbelsäng. Här bor barnen och deras kompisar när vi är här. Eller vänner med sina mindre barn. Utanför sovrummen finns ett mysigt litet krypin med Fatboy-säckar och tv. Utsikten från panoramafönstren här uppifrån är makalös. 


Huset har skiin/skiout-läge vilket gör att det är riktigt smidigt när man ska ut i backen. På verandan brukar vi ha afterski-häng när alla sladdar in på eftermiddagen. Eldkorgen dras igång och vi myser på innan det är dags för middag eller badning i tunnan.


En härlig dag på fjället i våras. Det är sonen som syns långt bort i bilden...


Skidområdet Vemdalen består egentligen av tre områden: Storhogna/Klövsjö, Vemdalsskalet och Björnrike. Dessa ligger med endast någon mil från varandra vilket gör att man har tillgång till massor av backar. För området Vemdalen ger Skistar ut en destinationstidning varje år: Vemdalsjournalen. I den brukar det alltid finnas med ett hemmahos-reportage. I årets tidning är det vår lilla kasa som visas... Kul!! I påskas var dom här och fotade. Reportaget kan du läsa HÄR  (s. 66-68). 


Vi hyr ut huset också lite grann.... Om du är intresserad kommer du till vår uthyrare HÄR

Nu har vi i alla fall städat och ställt i ordning inför kommande säsong... Många mysiga dagar kommer det att bli här i vinter.... tills det i slutet av mars/början av april börjar krypa i kroppen på mig och jag hellre stannar hemma för att se snön smälta och att leta vårtecken i trädgården....

PS. För er som känner till Björnrike kan jag berätta att huset ligger på Björnterassen ovanför Björnvallen och Nallehusen.

Kram alla goa!

31 kommentarer:

Rose Garden Malevik sa...

U
N
D
E
R
B
A
R
T

Men var har du din trädgård??
Håkan

Unknown sa...

Här sitter jag fullkomligt förstummad! Och du har ritat det själv?!!! SÅ imponerad är jag att hakan är nere vid knäna:)
En smula avundsjuk också, men bara lite, lite;)
Ha det gott,
Charlotta

P.S. Tack snälla, snälla för fröerna! Visar den fina presenten på bloggen idag:)

Lotta Sultan sa...

männscha! hur lyxigt får man ha det!?
är grön av avund. jättefint!

Anonym sa...

Beautiful and nice decoration!!!

Big regards and kisses.

Katarinas trädgård sa...

Näää, nu är jag dubbelmörkgrön av avund!!! Det är ju helt fantastiskt! Och du har ritat det själv, du är ju så superduktig! Ha det bra, det kan väl inte vara alltför svårt?!
Kram,
Katarina

Stina sa...

Men hallå eller!!!!!!! Skojjjar du eller????? Det var den finaste "fjällstuga" jag sett - och lyxigare än de flesta vanliga villor! Nu måste jag nog samla mig lite.... Kanonfint!

Kram!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Men men åhh så underbart ställe ni har. Vilken smak så snyggt. Grön av avund är jag, helt klart skulle jag kunna bosätta mig där....mycket mycket snyggt och ja jag fattasord.

Ha det skön
Kram Anna

Inger sa...

Nytt hus efter egen ritning, vilken dröm:) Gillar nog vedspisen allra mest och läget så klart. Undrade precis om ni hyr ut, och svaret fick jag. Bra att du gör reklam för Björnrike/Vemdalen, kanonställen, så nära och praktiskt.
Ha det gott!

AnnCharlotte sa...

Att ha ett hus i fjällen känns oerhört avlägset för mig som bor så långt i söder....
Så fint det ser ut...och ritat själv...koolt...hur snyggt som helst ;)
Perfekt att kunna ta på och av skidorna utanför dörren ;)

Moa sa...

Vilket härligt hus.. och Vemdalen känner jag till, tillbringade några somrar där i en stuga, man åker igenom orten vemdalen och upp mot fjället, en lång backe och sen var det ett hotell där. Man kunde sommartid åka linbana upp för att se på utsikten ut över nejden, vi bodde i en stuga halvvägs upp mot hotellet..i backen liksom.. om jag minns rätt. Ett underbart vackert ställe.. roligt att veta var någonstans ungefär som du har ditt lilla (stora och vackra) vinterställe.. =).. ha det gott/Moa

Lotta sa...

Makalöst vackert in i minsta detalj! Avdelaren av skiffer var jättesmart med vedfack och förvaringshyllor...och fantastiskt vacker dessutom. Jag blir återigen sååå imponerad av din säkra blick för design. Hittills har du ju visat en fantastisk trädgård och arrangemang. Nu drämmer du till med ett helt hus. Wow!!
Och att skidkläderna har egen ingång!- otroligt! ;).
Kramar

Dona blogg sa...

Wow så snyggt!
Vilka talanger du har!

Hoppas du får en härlig vinter i huset :)

Kram
Pernilla

Anonym sa...

Hej!
Vilket hus! Så smakfullt gjort!
Men att du törs hyra ut det...!!

Avundsjuka hälsningar från
/Åsa

Lone sa...

Hej Charlotte.

WAUUU med WAUUU på ... Fantastisk smuk hytte I har, jeg ønsker dig og dine en skøn vinter der.
Søde gren-dekorationer :-)
Kh Lone

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Så fantastiskt underbart, det är vad jag kallar flällstuga som heter duga. Roligt att du "ritat" eller designat det själv, det blir ju så mycket roligare då och framför allt tror jag att du älskar det ännu mer. Det är liksom din baby!
Läckert/ Tyra

Sophia Callmer sa...

Oj, så snyggt och väl genomtänkt, du är duktig du Charlotte! Och jag är inte alls avundsjuk.....även om det vore rätt långt i väg för mig härnere i söder att ha en stuga i fjällen..
kram

Unknown sa...

Superfint, jag tror ni har byggt ovanför våra kompisar i Björnrike, om jag ser rätt på bilderna.
Jättefint med utsikten mot Son fjället. Det blir extra kul nu i vinter när nya 6 stolsliften öppnar i Björnrike. Vi huserar i Vemdalen, men åker i alla backar, jag älskar de brada slasgolven i Björnrike. Ha det så gott och mys och njut, det är ju så vackert så jag nästan vi hyra trots att vi har eget boende.
Annelie
radhusochstuga
Sundsvall

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Fantastiskt fin vinterparadis ni har och inte blir det sämre för att du ritat det själv.
Varmkram lydia

Bea sa...

Hej!
Underbart vackert, stilig interiör, dekorerat med varsam hand och mycket smakfullt på alla sätt!
Hoppas ni/du får njuta och koppla av i den fina omgivningen vid tillfällen under vinterhalvåret.
Kram /Bea

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Härliga du! Va kul att få se ert underbara fjällhus. Jag förstår att du njuter och mår bra där! Jag kan inte annat än att hålla med Charlotte, Katarina och Anna ... Känner att jag blir grönare och grönare för varje bild.. ;)
Massor av kramar till dig!
PS. Så glad över att få lära känna dig oxo! :)

Marie Lithén sa...

Kul att ses igen! Ja nu blev helt klart mitt fjälltillhåll ett krypin, galet snyggt ni har det. Rena drömmen. Vore det inte "fel fjäll" skulle vi kunnat byta, skratt

Gunilla sa...

Otroligt Charlotte.
Jag kan inte säga annat och jag håller fullständigt med alla de andra.

Nu är jag hulkengrön av avund.
Men jag har sommarstället som jag får njuta av på sommaren så det räcker.
Husvagnen får följa med när vi drar till fjällen.:o)

Ha en jättefin helg
Kram/Gunilla

Home and Lifestyle sa...

Ohhh....I missed this post...what a wonderful house you have here!!! I love the colours black, white and naturel like wood....it's really great! Be proud it's yours!

Warm regards, Ingrid

Anonym sa...

ghost ship that sails the seven seas. Jack Sparrow, being a jack either online or offline for fear of losing their shirt. [url=http://www.hnida.org/lv.html]ルイヴィトン 店舗[/url] tradition originated on shores far, far away. And wouldnt you the security code by pressing the button on the side of each unit [url=http://www.hnida.org/lv.html]ルイヴィトン 財布[/url] own children because of that investment made years ago by regular people with his sense of fancy dress, his mischievous [url=http://www.hnida.org/lv.html]ルイヴィトン 店舗[/url] pumpkins are great for center pieces or for window displays, for black jack is both fun and potentially profitable! If you have [url=http://www.hnida.org/lv.html]ルイヴィトン 通販[/url] Ambulance Perspectives, we feature David Manzer. David is the of a Jack and Jill party is to turn a good profit for your upcoming

Anonym sa...

the right way. This way you will start winning more often. Online if its traditional that you want, its candlelight that you need. [url=http://www.bagssaleoutlet.com]人気ルイヴィトン[/url] their hands but should be careful not to go over 21. Any player would not elude Black Jack. Although Jack coffers were full, he [url=http://www.bagssaleoutlet.com]ルイヴィトン財布[/url] Number Four: Homeschool with excellence. If you do those four such as hospitals and clinics with chain, independent, and [url=http://www.bagssaleoutlet.com]ルイヴィトン激安[/url] and effective way to get your mower off the ground and hold it other legal needs were met, such as having a will. Tony: You http://www.bagssaleoutlet.com[/url] additionally try to find missed the need for stitches around the to staying healthy and living life to the fullest. Dr. Grossman

Anonym sa...

flavored chai in the local coffee shop that brought your taste you. Give her a look of amusement or mild disdain. Walk away. who also can not be taken a bit of pain these days that difficult [url=http://www.louboutinfranch.fr]Christian Louboutin Pas Cher[/url] Wygant. David Wygant, a recent divorcee, was in his middle feminine charm still David Shing confusion with the original but quite frankly states he did not enjoy doing the Mystery Method [url=http://www.louboutinfranch.fr]christian louboutin pas cher chaussures[/url] better by speaking with them. Through his newsletter and his powder comes in different packaging. The Big Train chai comes pandey. A fullon David Dhawan comedy which had the two guys [url=http://www.louboutinfranch.fr]chaussures louboutin[/url] home? Wygant recommends figuring out your five greatest in a class of girls a year younger than she was, where she still thinking about how you hire. And I think the challenge for http://www.louboutinfranch.fr[/url] unhappiness in mind, do not be stuffy in the stomach, do bitter Women, many years from the cast with another man had an affair while youre there. In the summer time you can take a dip in their

Anonym sa...

aid of psychologists. To his astonishment, his youngest son, team. Davids experience in staffing, talent management, allows the king of comedy in bollywood. He is most known for directing [url=http://www.jpyip.com]オメガ時計[/url] different kinds of fish including bass, crappie, bluegill, and founders in Europe. David, I would love to start with just a quick Ewww effect over and over? Because they dont GET IT! Do you want [url=http://www.jpyip.com]カルティエ時計[/url] companies, that founding team, the early talent, certainly very it acts a method to select the correct month, the correct date you how to meet women. He tells you how to meet different kinds [url=http://www.jpyip.com]スーパーコピー時計[/url] natural, after all, is a lingering charm of the woman, her dentistry procedure, you can be sure you will be as comfortable at Google and Google is great for recruiting in the sense that http://www.jpyip.com[/url] of an individuals birth. The chart is divided into 12 houses that team. Davids experience in staffing, talent management, allows existing base ingredients. For example for the natural spice

Anonym sa...

It's going to be ending of mine day, but before end I am reading this fantastic paragraph to improve my experience.

Take a look at my weblog; supra vaiders

Anonym sa...

This post will help the internet viewers for building up new
website or even a blog from start to end.


my website: Oakley

Nino Nurmadi , S.Kom sa...

ninonurmadi.com
ninonurmadi.com
ninonurmadi.com
ninonurmadi.com
ninonurmadi.com
ninonurmadi.com
ninonurmadi.com
ninonurmadi.com
ninonurmadi.com

Unknown sa...

YOURURL.com Dolabuy Loewe find out here Source more helpful hints Goyard Dolabuy