onsdag 9 mars 2011

Inspireras just nu av - Inspired by...terrakottakrukor - i alla möjliga utföranden
...trälådor - till alla möjliga användningsområden
...vackra och gedigna redskap
Vattenkannor, vattenkannor, vattenkannor
.... de kära tingestarna......... som man verkligen inte kan ha för många av. Och jag har då alldeles för få..... alltså snygga sådana :-) Ett par stycken i varje hörn av trädgården känns väl som en lämplig mängd - eller hur!


Håller på att fundera över hur jag ska få någon ordning i växthuset så att jag både får plats med att odla (massor) men också att ha det cosy, cosy. En näst intill omöjlig ekvation kan man tycka, åtminstone fram tills i början av juni.


Kvalitet, funktion och utseende i harmoni med varandra
Förra året köpte jag en fantastisk damspade i klassiskt utförande av engelskt fabrikat. Såå nöjd jag är med den! Nu har jag siktat in mig på en räfsa och en grep från samma tillverkare. Gillar när funktion, kvalitet och utseende är i harmoni med varandra. Man ska kunna lämna en spade framme utan att den 'skämmer' där den står. Nä, känslan man/jag vill åt är att redskapen ska kännas som smycken i trädgården. För hur ofta har man inte flertalet av dessa framme...... KONSTANT........... :-)))) Åtminstone är det så hos mig.


Man kan heller aldrig ha för många krukor, speciellt i terrakotta.... Men...............
 Är det någon fler än jag som skulle behöva ha en 'kruk-bod'? 

Alla bilder tagna på CFS 

Inspiration i massor lär det bli nu på lördag på trädgårdsmässan Rum och Trädgård, och sen om två veckor på Nordiska Trädgårdar. Ska bli skojiskoj...... Är laddad! Hoppas också på att få träffa massor av bloggare på mässorna!!!

Vilka som ska till Rum och Trädgård kan man se hos Hillevi: Tankar från Trädgårdsmästaren, som har ordnat ett fiffig lista - titta in där!

Men jag är lite nyfiken på hur det är med Nordiska Trädgårdar - någon som ska dit?

Kram,

27 kommentarer:

Lotta sa...

Jag kan bara instämma; vattenkannor, krukbod och vackra redskap är det dåligt med hos mig, men jag jobbar konstant på det. Är precis på väg till affären för att köpa borr för nu ska det bli hål i några burkar till snörnystanen. Ordning och reda så slipper man skämmas på fredag!
Har du inte plats till de där terrakrukorna med hål i sidorna så kanske jag kan vara behjälplig ;). De var underbara!!
Ha en fortsatt bra dag.
Kramar

M/S Design sa...

Vattenkannor kan man inte ha förmånga av!
Torsdag el. fredag blir det mässa för mej
Mariana

Home and Lifestyle sa...

Dear Charlotte,

Do I understand you are going to visit a lot of garden fairs? Wonderful places full of inspiration!! And all the terracotta...it's really great!

Wish you a nice day...here it's raining :(

Many hugs!!! Ingrid

Mamma Mimmi sa...

Ännu ett ljuvligt inspirerande inlägg från trädgårdsskönhetens mästarinna (allt som är vackert behöver inte blomma!). Fy sjutton att det just snöat utanför fönstret här i Gbg för nu var jag så himla sugen på våren. Längtar som besatt efter att få gå på Nordiska Trädgårdar, så då får jag kanske äntligen träffa dig på riktigt. Kram

Anna Vattenkanna sa...

Håller med, håller med och håller med!

Viktigt att alla parametrarna finns med för att det ska vara en FANTASTISKT produkt - gäller allt som man har i sin omgivning. Fina saker som inte funkar = skräp tycker jag, dessutom dålig design...

Mina terrakottakrukor har jag upp-och-nervända utomhus med lite skyddande tak. Toppen eftersom de inte torkar ut så förtvivlat och det räcker med en kort stunds blötläggning innan planteringen. Jag vill så gärna ha kvar patinan på utsidan...

Ha så kul på mässan alla som ska dit!

Kram Anna Vattenkanna

Unknown sa...

Åh, så fina och inspirerande bilder. Får genast nya idéer till mitt pottery place som är i vardande.

Japp, till Älvsjö ska jag. Åtminstone lördagen men kanske också söndag. Vi får se!

Kram!

LindaLunda sa...

Där var mycket 'vilja ha saker'!

Bea sa...

Åhh...tänk om man fick gå omkring en dag, på ett sånt ställe och bara frossa i "vill ha" ting för trädgård och nöje!! En dröm, men några små bitar blir säkert uppfyllda år efter år :)
Underbara och och inspirerande bilder!
Ha en trevlig kväll! /Bea

Trädgårdsdrömmar sa...

Mysiga bilder som ger en både insperation och längtan. Det här med att ha en vattenkanna i varje hörn låter inte dumt...du menar väl också att dom alldid ska vara fulla med vatten när man behöver dom :)
Ken

Spirande grönt - sa...

Instämmer!

Ska försöka ta mig till hufvudstaden och Nordiska Trädgårdar, om SJ kan tänkas leverera mig dit i tid:)

Ha en fin onsdagkväll,
Rebecca

Lena/isklockan sa...

Härliga inspirerande bilder du bjuder oss på. Underbart !! Kram

Berit sa...

ååå så mycket inspiration jag fick!!
Ha en underbar dag!

Stina sa...

Vilket ljuvligt inlägg! Såååå mycket vackert och samtidigt användbart! Den där ekvationen mys = plantor grunnar jag också på.....Jag ska till Nordiska Trädgårdar - min första trädgårdsmässa efter många års längtande! Det är så himla kul att ha "träffat" er andra bloggande trädgårdsälskare! Jag känner nämligen ingen (förutom de som bor väldigt långt bort) som delar mitt intresse för trädgård.....

Kram!
Stina

Inger sa...

Mina redskap står också alltid framme eftersom jag ständigt använder dem och dessutom saknar jag redskapsbod eller liknande. Och krukorna är många...
Kram

Annika Christensen sa...

Ja här blev man inspiretad som vanligt. Ur fina bilder du bjuder på min vän. Jag har hittat massor av lådor på vinden i det nya huset och det skall bli sina jobb som du kan titta på till vintern.
Är alltid lika gald för din kommentarer hos mig de värmer alltid.
Kram
Annika

Edith och Jag sa...

Vilket inspirerande inlägg! Underbara bilder som får en att längta ut i trädgården. Jag går med drömmar om ett växthus och undrar när du skriver om dina funderingar på vad som ska få plats hur stort ditt växthus är?
Kram Maria

Lisa sa...

Vilka myyyysiga bilder, både detta och förra inlägget. (dum fråga kanske, vad är CFS?) Ja nu borde man röja i växthuset, snart är det dags :-) Jag har några eländiga möss bara som härjar därinne, får väl rigga några fällor.
Lisa/Lisas trädgård

Cathrine sa...

Åh, for en vakker blogg du har! Nydelige bilder:) Denne må jeg følge med på! Ha en flott kveld:) Cathrine

Lisa sa...

Tack ! Hoppas jag minns det till nästa gång det dyker upp , hi hi !
Lite avis är jag allt på alla er som ska iväg på mässa, men jag hoppas du får en härlig stund !
Lisa/Lisas trädgård

Prästgårdseva sa...

Mycket vackert!
Jag håller också med. Vackert OCH funktionellt ska det vara. Jag brukar också säga, att redskapen är lite som pynt. En vacker räfsa lutad mot en lika vacker korg - ett stilleben. Mitt problem är var jag ska gömma undan allt det där, som jag faktiskt behöver men som inte alltid är så vackert. Skulle behöva ett extra hus till det! Jag fick en gammal fin grov träkista, som skulle kastas bort. Hade tänkt förvara plastkrukorna i den men så visade det att kistan nog var bebodd av 'or'(?), så jag vågade inte ta in den. Surt.
Önskar, att jag kunde åka på någon av mässorna men jag har dragit igång för mycket frösådder och har ingen som kan pyssla om dem. Jag får nöja mig med era rapporter.
Kram
Eva

AnnCharlotte sa...

Jag har några vattenkannor som dräller omkring men den som jag helst vattnar med är i plast...svart (inte illgrön) och betydligt lättare att bära än de vackrare varianterna....

Willy sa...

Enjoy your visits at the garden fairs. Wonderful photo's.
Kram Willy

oumberligating sa...

Underbart med alla livsbejakande och härliga trädgårdsbloggar som jag läser idag...fast min favorit är ju din såklart!
Nu ska naturen och växterna tuktas, ordning och reda, struktur och planering!
Som små "Gudar" ska vi få ordning, många helt mosiga i skallen efter att tagit oss igen en hel vinter, men snart är vi där dit vi alla längtar! Någr påstår att de älskar snö....de tror dom bara!
Fick lite bakslag på våren här....längatar så mycket efter grönska att jag tog in lite körsbärskvistar...bladen kom och knopparna med...sedan var det stopp...ljuset eller var det kanske orken i de förfrusna kvistarna som inte orkade!
Vad vet jag....var på auktionsvisning nyligen, som gick lite i erotikens tecken, människorna där var lite som kvistarna, de blev lite blommiga om kinderna, men de orkade riktigt ändå inte leva fullt ut!
Lite är det kanske även sp i bloggarnas värld......en del säger att vintertrögheten är naturlig och det gör att vi lever upp mer på sommaren, fast ju äldre jag blir desto svårare har jag för den "svenska vintertrögheten"...jag behöver liv året runt........det ska bli ett året runt växthus med tiden....precis som edens lustgård....kanske ska jag kalla det för det också.......sedan när våren kommer ska dörrarna öppnas så de både världarna kan mötas!
Men där inne i vintermörkret med konstgjorda solar ska jag leva hela vinterhalvåret och jag öppnar bara portarna för dem som vill "leva" i ordets rätta bemärkelse.......
Fan också....sista Vikingahövdingen som jag är sitter här och blir sentimental...är det månne din fina trädgårdsblogg som får mig att blomma och bli lite poetisk....jag är ju en "hårding" annars..........Oj, någonstan i mitt huvud hör jag också musik är det inte Gun´s and Roses som sjunger om någonting om att "lägga sig ner på rosor".....Vakna Peter...hm...om en timme sitter du på bussen fullt med människor som luktar allt annat än rosor....vinterkläder som borde tvättas tidigare, tänder som borde borstats, hundar som borde badats...kanske skulle jag sjuksriva mig idag sätta mig i bilen och åka ut till landet och börja bygga växthuset redan nu så det står klart till det är dax för nya stormar eftersommaren.....eller så kör jag vidare som vanligt och nöjjer mig med att vara inne i ditt växthus i din blogg, känns trevligt det med, bara inte krukorna står i storleks ordning.....natur ska vara lite kaos...men bara lagom...ett litet skade djur måste få gnaga på ett blad, då vet man att det är äkta och inte "plast"
som så mycket annat här i livet.......
Ha en fin Fredag! Skrev jag kanske det tidigare? Fingrarna dansade över tangenterna idag och fantasin och tanken hamnade långt, långt bort...
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Laila sa...

Himmel så fint du har i dina trädgårdsförråd! Fiffig förvaring av hackor m.m., Är det en tjock frigolitskiva de står i eller vitmålat träskiva med borrade hål?
Blir alltid imponerad och inspirerad när jag tittar in här hos dig!
Ha det gott!/Laila

Anonym sa...

Vilka fina bilder du visar idag, såg att de var från Chelsea Flower Show, har du själv varit där och tagit dem? Tänk om man hade haft så fint utrymme för förvaring av redskapen ;-)

Ha det gott! Åsa

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Känner igen de fina bilderna från CFS. Speciellt sista bilden innifrån växthuset gillar jag så himla mycket!
Ska bli sååå kul att ses i morgon. Kommer du på bloggträffen vid två?
Kramar <3

Annelie sa...

Inspireras just nu av... DIG!
Ett konstant flow av kvalitetsinlägg.

Jo, tack, gärna en bod full med krukor, och så sen ett växthus, och mer pengar till att köpa annat viktigt som förgyller dagen.

Terrakotta är vackert.
Har funderat på om man kan typ, glasera insidan så att den inte tar upp så fruktansvärt mycket av blommans vatten.

Fint citrusträd du har där, ooops, ser nu att detta är inte hemifrån dig, men det kunde gott varit.
Kanske om några år...

Många kramar till Sundsvall!

Annelie