tisdag 2 augusti 2011

Time for lavender lemonade

Häromdagen gjorde jag lavendellemonad, inspirerad av Annika 'Naturliga Ting' och hennes senaste mysiga sidor i Allt om trädgård, och Eva Olssons bok 'Lavendel på Österlen'.


Så lätt det var. Å så gott. Till en början var jag lite fundersam över det där med lavendelsmaken. Skulle den överhuvudtaget märkas. Å det gjorde den. Så där lagomt, men ändå tydligt. Lemonad med ett stänk av lavendel. Jag säger bara: PROVA... om ni inte gjort det tidigare!! Enda kruxet är att lavendeln måste vara färsk. Så det är begränsad tid man kan göra lemonaden. Men så blir den desto mer speciell.


***

*
För drickfärdig lemonad blandade jag med hälften vatten på ett ungefär. 
Men det är förstås en smaksak.


Redan augusti?!
Förstår inte var dagarna tar vägen just nu. Det bara rasslade till i almanackan och helt plötsligt blev det augusti. Bara så där. Tyckte precis att det var juni. Att var tid på året har sin charm är förvisso sant. Men sommaren är alldeles på tok för kort. Det går inte att komma ifrån. Just nu vill man bara stanna tiden ett tag. Hålla kvar. Men, men..... Det känns bra ändå att tänka på att vi har en hel lååång och härligt fin månad kvar. Minst. Fylld med bästa sommaren. Yapp.
***
Auktionen i helgen var en oväntat bra auktion. Målet var att hitta en ullmatta med snygg patina. Å det gjorde jag. Nu ligger den på verandan och väntar på att bli tvättad. Det blev en del andra saker också, bland annat ett litet skåp till växthuset. Det var som sagt var en oväntad bra auktion hihi... 


Önskar alla en solig och fin första vecka i augusti, fylld med massor av energifylld trädgårdsglädje!


Solskenskramar,


21 kommentarer:

Blogg by Maliin Stoor sa...

Vackert!
Ser mycket läskande ut!


Maliin

Karin - Mina Rum sa...

Håller helt med. Var tog sommaren vägen? Här i Skåne regnade juli bort och då känns det ju extra trist.

Nu har vi fint igen och lite lavendellemonad skulle kanske passa att svalka sig med.

Ha en fin dag. Kram, Karin

Anonym sa...

Ser härligt ut, och bilderna som vanligt lika fina hos dig. Ska nog testa lemonaden jag också! Har precis som du lite svårt att acceptera att det är augusti redan... Kram Hanna

Ingela på fröst sa...

Haloj, tack för uppskattningen till mina texter... tänk om jag kunde fota också och stage'a bilder som du lyckas med hela tiden. Men men...

Synd att vi inte hitta igen varandra, jag kom inte hem med något. Bjöd på lite grejer, men jag bygger om köket just nu så lönen är uppbokad till det :)

ska testa lemonaden senare idag!
/ingela

littlekarstar sa...

That looks lovely! I've never tried it.

Over here, it is winter - but we are having a week of Spring! it is so lovely! Back to freezing winter next week though apparently so maybe you'll get your summer back!

Unknown sa...

Ser helt underbart läskande ut, tycker jag. Läste den och tänkte att jag skulle prova, men glömde bort det som så mycket annat man vill prova...Men nu SKA jag göra den. Undrar bara om inte lavendeln har blommat ut, måste ut och titta.
Tjing!!
Camilla
P.S Underbar kudde jag ser där, förresten. Den där lovley lila saken.

It's me sa...

Enjoy summer.....love your pictures....xxx...

Inger sa...

Färsk lavendel finns men inte tiden att göra lemonad... ja vart tar tiden vägen, men sommaren har varit lång tycker jag.
Kram

Home and Lifestyle sa...

I love your lavendel pictures but lavendel limonade...I've never tried it!! Very special and a lovely idea!

Wish you a happy month and a lot of summer days!!

Many hugs, Ingrid

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Låter helskumt med lavendel-smakande lemonad... Men man kanske måste prova ändå, annars får man ju inte veta :-) Dock har jag ingen lavendel i år, försökte mig på att dra upp från frö, men de få stackars stråna som dök upp klarade sig inte länge... Nästa år blir det att köpa färdig!

Ha det gott!
Annika

Marie Lithén sa...

lite knäpp är jag kanske som tycker aug är bästa sommarmånaden. Fortfarande lite varmt om kvällarna och nu kan man äntligen tända ljus och eldar och mysa i mörkret:)

ja tänkt så knasigt att jag inte visat vyer förut från vår trädgård... trots att det ju är de jag skapat, ja ja blir ändring på det i nya, som ja jo visst går i gång på svårigheten i:)))) sån är jag hahahah. Synd på ditt fjällparadis...var jag ju så avis på. Men livet hänger ju inte på hus (eller nja lite på mitt nu:)

Johanna Stålros sa...

Vilka magiska bilder, och glasen är ju bara så vackra, vart kommer de ifrån? ser väldigt läskande ut med lemonad. Kram Johanna

Annika Christensen sa...

Underbart Charlotte!
Visst är det gott?
Jag gillar augusti men tyvärr har sommaren sprungit ifrån mig igen.
Nu gället det att hitta somriga härliga stunder som tex bad.
Tack för din fina ord du gör mig alltid så glad.
Kramis
Annika

Helena, The Swenglish Home sa...

Vilka bilder! Och vilka arrangemang! Din sista bild är en sådan jag vill kliva in i, och jag anar ett par jättehäftiga järnstolar där under kuddarna... Otroligt vackra färger ihop, lila och grönt, och jag var SÅ nära att köpa samma lila sittdynor som du visade i ett tidigare inlägg (för att kunna utveckla mina egna lila miljöer hemma) igår på Plantagen, men hejdade mig och tänkte att någon måtta på "härm" får det ju vara... :-) SAMT att väskorna redan börjar bli lite fulla... :-D

Ljuvligt vackert arrangerat hos dig och jättevackra bilder!

Och så blir jag lite nyfiken på lavendellemonaden... låter som något som antingen är läskande eller rent av bara "läskigt"! :-)

Kram, kram,
Helena

Trädgården på Höjden... sa...

Låter spännande med lavendellemonad. Inte min första tanke dock vad gäller användningsområden för lavendel. Kanske något att prova när min lavendelgång växer till sig. Typ nästa sommar eller så ;-)

Vilken fin ""korgkruka du har. I like!!!

Hälsar Åsa

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Dette høres spennende ut! jg har for første gang lagt svarthyllsaft i år. Jeg noterer meg oppfordringen din - og lenker til siden for å kunne safte lavendel til neste år.
♥-lig hilden Bjørg Nina

Anonym sa...

Jag vill sitta i järnstolen, flytta den bigga korgen med den svulstiga gröna blomman i (jamen klart jag vet att det inte är en blomma hjärtat). Lägga upp mina bigga 42'er på bordet, ha Milda i knäet och klunka lavendellemonad för glatta livet.... åsså bara va'.

Kärlek till la famila

Agneta

Mimi sa...

Jag förstår inte heller vart försommaren och högsommaren försvann!! Nu gäller det bara att njuta och suga på karamellen så länge det bara går :) Det där med lavendellemonad borde man absolut prova på. Måste komma ihåg att köpa citroner nästa gång jag åker till butiken. /Mimi

Christina sa...

Nu är sommaren här! Augusti kan vara en härlig månad! Ska prova lavendellemonad! Gillar ditt lila!/Christina

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Hej där!
Jag var inne här igår och njöt och återvänder idag för att girigt suga i mig ännu mera av dina ljuvliga bilder:-)
Läckert du har gjort hos dig, mmmm..., hoppas få besöka dig nån gång, som sagt.

Just nu skulle jag behöva någon som bara pysslar lite runt omkring mig, så jag bara kunde sitta ner och följa pysslet från under filten på soffan där... JAg har samlat material om buxbomdöden, som jag nu förstår är myycket värre än vad man fått reda på i press. Lika allvarlig som almsjukan faktiskt. Undrar om det kommer att bli kvar några buxbomklot/häckar, framöver... Och varför skriver tidningarna inte mer om detta??
Skriv om det du med, vi måste få ut varningen till så många som möjligt. JAg tänkte också göra ett inlägg längre fram om Alternativ till buxbom, och då tänkte jag länka till dintt inlägg om spireabollarna. Vilket inlägg var det? Har du andra goda erfarenheter eller förslag så kommentera in det i dagens inlägg när du hinner.

Ha det gott, kramkram H, deppig.

Eva-Lotta Persson sa...

Vilken fin blogg o en underbar trädgård du har :) Tack för receptet till lavendeldricka, det ska jag genast prova. Må så gott, Lotta