måndag 9 april 2012

Kalla påsken och smarta Daisy


Burr.... Nu är det kallt. Påsken började solig och i hyfsad i temperatur.
För att sen avslutas med snöiga och riktigt kalla dagar. 


Vårkrukorna flyttas in och ut. Allra mest in :-)


Mitt i allt snöande har här snickrats och målats.
Det har fixats ett nytt planteringsbord som ska stå ute mot husväggen.
Bordet är inte riktigt färdigt ännu. Men snart. Visar då.


Även fast än snön har dalat ner i helgen och våren känns vara på villovägar, bjuder växthuset på vår i överflöd. Plantorna är mååånga som har skolats om de senaste dagarna och det börjar bli FULLT. Jag hintade i ett tidigare inlägg om att jag har hittat en lösning som kommer hjälpa till under våren då det är störst plastbrist i växthuset. Får jag lov att presentera:


Daisy
Här har ni henne, ett av de bättre köpen jag gjort på länge. 3,1 kvm odlingskraft. Skulle också kunna kalla Daisy för mitt dahliahus, för det är här som framförallt alla dahlior nu står. Förra året fick jag inte plats alls med några dahlior i växthuset. Nödlösningen fick då bli att de placerades kring husväggen insvepta i fiberduk. Det fungerade mindre bra kan jag säga. SÅ, redan då bestämde jag mig för att skaffa ett litet växthus i plast som tillfälligt skulle kunna husera det som inte ryms i det röda växthuset. Och som smidigt sedan kan plockas ner. Efter lite googlande blev det detta, lilla Daisy. Stommen är lätt att montera ihop och är gjord av stålrör. Plasten är armerad och det finns hyllplan i tre nivåer på båda långsidor - toppen! När jag jämförde liknande växthus var det inget som hade så många hyllplan. Något som är extra viktigt när man vill nyttja varenda centimeter. Dörren sitter på ena gaveln och är försedd med dragkedjor och går att rulla upp. Inget öppningsbart i taket dock (det vore en suverän produktutveckling...). Jag använder förstås en liten fläkt för att hålla värmen. Men istället för att köpa en speciell växthusfläkt, blev det en från Biltema som klarar IP 44 för 299 kr, vilket är en bråkdel av priset av en 'riktig' växthusfläkt. De sista nätterna har varit riktigt kalla med flera minusgrader, men värmen hålls ändå i växthuset. Som en extra isolering har jag lagt bubbelplast på insidan av taket. Kan helt klart rekommendera Daisy om ni behöver extra plats under våren för sådder, dahlior eller andra känsliga växter, och inte har ett permanent växthus. Kräver troligtvis lite passning bara med luftningen då det inte finns något öppningsbart i taket. 

 Daisy kostar 995 kr och kommer från Hobbyväxthus

Glad för George
Även om våren är på villovägar vädermässigt har växtkraften startat i rabatterna. 
Allra gladast just nu är jag över de fina lila irisarna 'George' som började blomma redan för två veckor sedan på flera ställen i trädgården.Hoppas att ni haft det bra i påsk!
Ses vi förresten på fredagsträffen på trädgårdsmässan?!


Ha en supertoppen vecka!


35 kommentarer:

Karin sa...

Åh så fina bilder!

Home and Lifestyle sa...

There was no snow here but it was cold and wet today. Spring is far away and I miss the sun. You have bought a beautiful greenhouse, I hope your flowers and plants can grow well there!!

Have a nice week Charlotte!

Many hugs, Ingrid

Sandra, i sagarden sa...

Här var det nästan tvärtom.. först hade vi riktigt kallt och snögigt de första dagarna... och idag hade vi det soligt och varmt, med ett hastigt snöväder på eftermiddagen ;)

Hälsningar från Finland!

Frøken Frida sa...

Hej Charlotte - SÅ dejlige blomsterbilleder !
jovist har det været en dejlig Påske (men koldt) - jeg har været meget i haven og det er jo altid godt :o)

ha' en dejlig aften
knus fra fra frøken Frida

Lotta Sultan sa...

åh, en daisy måste jag med ha! dahliorna står i kalla uterummet nu, men snart måste frösådderna dit också...
PLATSBRIST!

Vivishagerom sa...

Kjempe fine vårlige bilder. Stemor er så fint!

Laila sa...

Vilket bra tips! Daisy måste jag kolla upp, mest kanske som nattförvaring av plantor inne i stora växthuset så man slipper värma upp hela rasket?
Tack för tipset!

♥Linda♥ sa...

Lyckliga du som har ett växthus! :)

Jag önskar mig ett men gissar att kommer att få önska både länge och väl. Just nu finns det såmycket annat som behöver prioriteras...

Ha det så gott!

Trädgården på Höjden... sa...

Spännande med ett nytt planteringsbord. Och Daisy kom ju verkligen väl till pass i din trångboddhet för växterna. Låter som en superb lösning. Vilken dahliaprakt det kommer att bli i sommar. Härligt.

Hälsar Åsa

samson sa...

så nyfiken på planteringsbordet
ha det så bra
maggan

Sabelhagens Olivlund sa...

Vad bra med Daisy! Låter helt perfekt, och jag får nytt hopp om mitt eget lilla växthus. Verkar ju gå att vinterförvara bra där. Synd bara på det trista vädret vi har.
Så vackra bilder, och söt skylt i krukan.
Ha en fin vecka.
Kram Maria

Kristina Bonander sa...

Härligt att läsa om alla dina planteringar och det lilla extrahuset var ju som klippt och skuret när det är platsbrist på vanliga stället.

Ja, vilket väder det varit i påsk. Rekord var minus åtta en natt. Något vårbruk har det ju inte blivit under helgen.

Och visst ses vi på fredagsträffen på mässan! Ska bli kul.

Hej så länge
Kristina

Gunilla sa...

Ett liknande växthus har jag också. Ute på sommarstället mycket praktiskt.
När jag inte använder det som drivhus tar jag bort plasten och har hyllkonstruktionerna som hyllor för krukade perenner på sommaren.

Här har det varit kanonväder ända till idag.
Ha en fin start på veckan
Gunilla

Hélena sa...

En Daisy låter som något alla odlare skulle ha. Daisy ska spanas in! Fast jag är ju just nu i växthusdrömmar. Ser ut som du har haft en underbar helg trots att den har varit kall. Blir så nyfiken på allt du har sått.
Ska på mässan men på torsdagen. Blir lite sugen på att gå även fredag eftermiddag bara för att hälsa på alla, skulle vara så roligt. Få se om jag kan få till det med jobbet...
Ha det bäst!
Kram Hélena

Sanna sa...

Så var påsken förbi. Nu kommer våren på riktigt!

Vilket praktiskt litet växthus. :)

Gud va härligt med trädgårdsmässan. Det var väldigt längesedan jag gick. Brukar alltid lyckas jobba just de dagarna eller så brukar något annat krocka. precis som i år. Hoppas ni alla får Trädgårdsflow :)

Ha en riktigt fin vecka.
Trädgårdstankar till dig

Humlans Lott sa...

Har en Daisy look a like som är nedmonterad... och jag kan inte hitta monteringsbeskrivningen. Får helt enkelt inte ihop växthuset igen... suck! Vad gör man då - förslag någon?

Ha det gott!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hej Humlans lott!

Kolla på nätet. Där finns det mesta :-)) Monteringsbeskrivningen till Daisy finns där exempelvis. Eller kontakta stället där du köpte ditt. Du kan säkert få en ny.

Marie Lithén sa...

hoppas verkligen att vi ses på mässan!

Ruben sa...

Även om det inte riktigt är våren vi hoppats på UTE, så har du ju VÅR i mängder i växthuset. Så fint!!

Ha det gott!
/Ruben

Zinnia sa...

Bra ide om fläkt! Platsbrist verkar var ett återkommande tema för odlare. Visst är det underbart med våriris. Mina har ännu inte börjat blomma men... Snart! Jag önskar dig en fortsatt skön vecka! Zinnia

Anonym sa...

Daisy ser ut som ett sådant övervintringsrum man har inne i ett kallväxthus (som t ex Willab har) - smart lösning att först använda det som sådant övervintringsrum och sedan ställa ut det som extraväxthus utomhus när de kallaste nätterna är förbi för att öka ytan för sådder m.m.!

Anne-Lie sa...

Såg ditt foto med den vackra lilla skylten "Vårkänslor", blev så glad. Glädjen blev ännu större när jag igår hittade en sådan skylt i blomsteraffären, så nu har jag min egen att glädjas åt.

Anonym sa...

[url=http://www.xcralphlaurenukonlinestore.co.uk/]ralph lauren polo[/url] wnasd [url=http://www.somonclersaleuk.co.uk/]moncler uk[/url] apsiu [url=http://www.abercrombiesalee.co.uk/]abercrombie[/url] cxpex [url=http://www.uguggboots.co.uk/]ugg uk[/url] tiehp [url=http://www.tthomassabobracelet.co.uk/]http://www.tthomassabobracelet.co.uk/[/url] xylnu

Anonym sa...

[url=http://www.abercrombiefrancesale.com/]abercrombie france[/url] ixksx [url=http://www.abercrombiefrancesale.com/]abercrombie[/url] cgixl [url=http://www.monclerfemmefrsale.org/]moncler doudoune[/url] dzfdj [url=http://www.abercrombiefrancesale.com/]abercrombie france[/url] ecgwm

Anonym sa...

bYuy ghd hair straightener
fAou cheap ugg boots
xIox michael kors handbags
6xMmx cheap ugg boots uk
7xQta chi flat iron
3sPzc ghd
2oOee nfl jerseys
3eQqj ghd
2cZgs cheap north face jackets
1tOmv ugg online
1xFja ghd hair straighteners uk
0tWnl michael kors wallet
7dVkf nfl shop
4uOag planchas ghd
2gUrq cheap uggs

Anonym sa...

9uGdv ghd hair straighteners
bXso cheap ugg boots
vNgd michael kors outlet
7lNay GHD Australia
0mMhw burberry handbags
0xMii chaussures ugg
4gLay ghd hair straighteners
6iLiw louis vuitton outlet
7nIak michael kors handbags
5lMnv ghd straighteners
8jReq ugg boots sale
9pFcm cheap nfl jerseys
9lMxs michael kors purses
8wEig Lisseur GHD
0lNsi ugg boots

Anonym sa...

4hRzg ghd flat iron
ePqr ugg boots uk
hFss michael kors handbags
8hFrl GHD Australia
8fDbz burberry sale
0hUpw bottes ugg
7oMyc ghd hair straighteners
5sOde louis vuitton bags
5kDxa michael kors handbags
3uBnn cheap ghd
8pSsp ugg boots cheap
9xLyh discount nfl jerseys
8zMgw michael kors purses
0nFni ghd france
8oKay discount uggs

Anonym sa...

[url=http://vetementsburberryfr.org/]Trench Burberry[/url] dxukn [url=http://monclerbransonfr.org/]http://monclerbransonfr.org/[/url] uzbbf [url=http://ventepriveeuggfr.com/]http://ventepriveeuggfr.com/[/url] ziaxb [url=http://escarpinlouboutinfr.com/]chaussures pas cher[/url] gzmok

Anonym sa...

[url=http://www.womensbootsukcheap.co.uk/]ugg boots uk[/url] niztb [url=http://www.louboutinshoesukcheap.co.uk/]louboutin[/url] nnwkg [url=http://www.womensbootsukcheap.co.uk/]http://www.womensbootsukcheap.co.uk/[/url] pjuhv [url=http://www.abercrombieoutletukcheap.co.uk/]abercrombie[/url] chhdr

Anonym sa...

[url=http://www.burberryfemmefrpascher.com/]burberry[/url] mwkgb [url=http://www.abercrombieparisfrpascher.com/]abercrombie pas cher[/url] vbrne [url=http://www.burberryfemmefrpascher.com/]burberry[/url] whbcx [url=http://www.burberryfemmefrpascher.com/]burberry femme[/url] ruaur

Anonym sa...

QesFom [url=http://onnrainnmcm.com/#33166]MCM 韓国[/url] LukOcv http://onnrainnmcm.com/ WrxEfe [url=http://mcmsenmon.com/#19303]MCM キーケース[/url] KuuXnq http://mcmsenmon.com/ AqyRns [url=http://ninnkimcm.com/#05077]MCM iphoneケース[/url] AjyKvr http://ninnkimcm.com/ PmmGkp [url=http://kaidokumcm.com/#80846]MCM キーケース[/url] FvqLkk http://kaidokumcm.com/ OktBlt [url=http://manzokumcm.com/#73583]MCM 通販[/url] LvvEbm http://manzokumcm.com/ JulOhv http://chloenihon.com/ XqyIjl [url=http://chloenihon.com/]クロエ バッグ[/url] HhpDex http://louboutindendou.com/ ZvpXqn [url=http://louboutindendou.com/]クリスチャンルブタン 靴[/url] EzaIht http://guccisenmon.com/ TbqPhf [url=http://guccisenmon.com/]グッチ[/url] QdzSha [url=http://mcmhannbai.com/]MCM キーケース[/url] AbjKvj [url=http://mcmhannbai.com/]MCM[/url]

Anonym sa...

FtiOyi [url=http://onnrainnmcm.com/#11225]MCM キーケース[/url] YyfEmf http://onnrainnmcm.com/ HbdAwk [url=http://mcmsenmon.com/#39990]MCM 通販[/url] QwiJun http://mcmsenmon.com/ PadHju [url=http://ninnkimcm.com/#03115]MCM 韓国[/url] WpxVot http://ninnkimcm.com/ KegGrq [url=http://kaidokumcm.com/#59753]MCM リュック[/url] RhnGig http://kaidokumcm.com/ ByvLfi [url=http://manzokumcm.com/#05484]MCM 通販[/url] VonUae http://manzokumcm.com/ ZgoYqo http://chloenihon.com/ TceEyr [url=http://chloenihon.com/]クロエ 長財布[/url] FjnQjl http://louboutindendou.com/ OycWef [url=http://louboutindendou.com/]クリスチャンルブタン[/url] DdhKlv http://guccisenmon.com/ SecUrx [url=http://guccisenmon.com/]グッチ 店舗[/url] ClhNpx [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 韓国[/url] MnzIcx [url=http://mcmhannbai.com/]MCM バッグ[/url]

Anonym sa...

Cost-free Proxy Servers are utilised for anonymous searching. Most frequent use of totally free proxy server is to bypass the college/workplace or any other place's safety constraints and entry unrestricted internet sites. But [url=http://scrapeboxfaq.com/where-can-i-get-scrapebox-shared-proxies ]private proxy [/url] servers should be utilized with caution. If utilized without safety measures, it can outcome in big loss as in contrast to edge of browsing the net anonymously. There are two ways through which you can conceal your identity (your IP deal with) when surfing the internet. Very first and the most inexpensive way is to use totally free proxy server. There are a lot of windows and linux proxy internet sites available on the net which lets you use their companies totally free of charge. The other choice for hiding your id is to use paid out software. The IP hiding computer software, adjustments your IP tackle repeatedly to permit you browse internet anonymously.

There are couple of essential issues you require to preserve in mind when employing free proxy servers.

one.) Watch out for your security

Do not give out any sensitive info such as your login particulars or credit score card information when using diverse proxy servers because when you use cost-free proxy server, all the data you supply on any web site is 1st sent to cost-free proxy server and then to the web site server. So all the data go through the free of charge proxy server and most of the time it is unencrypted, exposing your sensitive data for prospective misuse.

Paid computer software are considerably better in terms of protection. There methods are developed to conceal your IP and then discard all your info with out any human involvement.

two.) Stability and Availability

There are many free of charge proxy server internet sites but most of them are not steady and are not accessible each and every time you check out them. This dilemma is not very considerable with compensated computer software.

3.) Velocity of Browsing

When you use any proxy server for hiding your IP, you can sense the sluggish speed of searching instantaneously. Even though there are good websites available for anonymous searching but they are very hard to find. Also, velocity is not steady it depends largely on load on their servers. At instances you do get excellent searching velocity but it's not constant. Yet again, compensated application for hiding IP are a lot far better at browsing speed. As they cost for their solutions, they make certain that the person expertise is greater and you do not get sluggish velocity whilst searching the world wide web through their computer software.

They are also excellent when you find a quality 1 that masks your place of origin. When hunting for a On the internet Proxy make positive it has Java put in so you can look at films. As you can often have your place of origin cloaked but if java does not function it is not significantly use.

Anonym sa...

I will immediately take hold of your rss as I can't to find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you've any?

Please allow me realize in order that I could subscribe.
Thanks.

Feel free to visit my web-site - シチズン 时针

yanmaneee sa...

retro jordans
kd 11 shoes
air max 97
cheap jordans
coach outlet online
air max 2019
kyrie 5
balenciaga shoes
nike lebron 16
jordan shoes