onsdag 27 november 2013

Advent

Oh. Snart första advent. Håller som bäst på att piffla, fixa och trixa fram jullådor för att hitta adventsstjärnor och annat. Lådorna finns i vårt 'garage' som numera är ombyggt till kontor. Det är bara det att det är mannen som har koll exakt var dessa lådor är undanstuvade. Och densamme man är på andra sidan jordklotet. Japp. I Australien. Nåväl. Med hjälp av skype har jag fått instruktioner om var jag ska få napp :-) Det är viktiga grejer som avhandlas när vi pratas vid haha..... 'Var är jullådorna??'


Har knåpat ihop ett par adventsljusstakar i varje fall. 
Den ena med bara yttpytte lite grönt i bestående av en mossig echeveriaboll. 
Ska fota de andra också som är mera gröna.


Älskar dalahästar och kunde förstås inte motstå denna svarta (och en röd) i glas. 
Bytte det guldiga hänget mot ett tjärsnöre. Så mycket bättre.


Frossar mer än någonsin i amaryllisar nu. Även ett par helt röda har fått komma över tröskeln. Och så vackert det är att ha lökar och växter i glaskrukor och vaser. En fyllde jag med nötter för att stabilsera löken. Toppade överst med små echeveriabebisar.


Ja, och så 'slipper' man inte undan paketkalendern. Har man en gång börjat får man nog fortsätta så länge barnen bor hemma. 18-åriga dottern (som precis tagit körkort) deklarerade just det häromdagen hihi...  Har börjat så smått. Och det blir bara smått i paketen. En ganska mysig tradition om man gör det enkelt. Har lyckats baka lussebullar också. Nöjd är bara förnamnet. Sonen skulle ha med sig några påsar till en julmarknad förra helgen - så det vara bara att sätta igång. Toppen!


Ute har jag fortsatt att hänga upp äpplen. Lindande snöret några flera gånger runt dem än som syns på bilden dock för att de inte ska glida ur. Verkligen ett enkelt, vackert och roligt färgpiff. Och till glädje för fåglarna också.

De senaste dagarna har jag varit i riktiga blomsterdekorationstagen. Har gjort en hel drös som ska vara till trädgårdsföreningens julgröt i morgon där jag ska inspirera kring blomsterdekorationer och trädgårdspyssel. 
Ska bli skoj.

°


Glasflaskorna adventsljusstaken är gjord av hittas HÄR
Vita metallstjärnor HÄR (som hänger på blå skåpet - finns i zink också)
Glaskruka HÄR (den med nötter - finns i två storlekar)
Sussexkorg HÄR

°

Glad första advent!16 kommentarer:

Anonym sa...

Å så fint det blev! Nu fick jag lite nya idéer till vår adventsljusstake. Tack!

Kram!
Sara

Helens trädgård sa...

Jättefina pynt som inspirerar.
Önskar dig en härlig 1:a Advent!

Jenny sa...

Vad fina amaryllisar du har! Och härligt att äntligen få adventspynta, jag har inte gjort i ordning någon låda ännu, men vilken dag som helst. Paketkalendrar är kul, men i år ska jag precis som förra året göra bara fyra paket var till mina grabbar, 11 och 16 år. De får ett paket varje advent, alltså, en snabbare variant än att få paket varje dag.

/Jenny

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Jenny: Ja, paket varje dag är ju verkligen inte nödvändigt :-) Det brukar bli lite olika här. Har också gjort som du några år. Har också provat varannan dag. En idé är ju att skriva ledtrådar till ett paket man får 4:e advent och kanske bara krydda med en kola tillsammans med ledtråden.

Drömgården sa...

Jättefint! Jag är en vän av vit amaryllis, men din kombo är riktigt vacker! Inspirerande! :)

/Kitty

Almbacken sa...

Ljuvliga amaryllis. Så fint att blanda flera färger. Att ha dem i olika glasvaser är superfint. Måste inventera mina.

Har sen du gjorde ett inlägg med amaryllisar i en hög cylindervas letat efter en sådan men gått bet. Många små får det bli istället:).

Tack för inspirationen!

Kram,
Maria

Marie Lithén sa...

blir glad av att höra att trädgårdsföreningen får mysa med dig och du dem

kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Så vackra dekorationer! Eftersom jag har MASSOR av julpynt men inte längre någon adventsstake så tror jag att jag ska härma dina - dom var mycket eleganta!!

livetpålandet sa...

Vackert! Och ja, i helgen smäller det, då skall det pyntas. Jag har varit så sugen och har redan smugit upp någon ljusslinga men har hållit mig från att tända dem;)
Men snart så...
// Ha det gott Annica

Runge form - Karin sa...

Alltid lika inspirerande att hälsa på här! Amaryllisen med nötter och taklök ska jag komma ihåg :-)
Ha en skön dag //Karin

Karin sa...

Äntligen får man fixa adventsmys med blommor och pyssel. Så fint du gjort, adventssjustaken är toppen! Ska in och kika i din fantastiska butik och kanske blir det en julklapp till mig själv... Kram Karin

Karinas inspiration sa...

Toppenfint med ljusen i flaskorna tillsammans med de fina Amaryllisarna i olika glasvaser!
Fin idé med nötterna:))

Johanna sa...

Så fina planteringar! Jag är så förtjust i echeveria,"bäbisvarianten" var ju bara för söt.Ingrid Marieäpplen är så vackra,jag får pryda den gamla syrenen här tror jag.
Varm hälsning

Lisa sa...

Oj vad mycket du hunnit redan. Fint blev det också :-) Jag trädgårderar fortfarande, så inte hinner jag pynta...men ikväll åkte i alla fall ljusstaken upp. Ååå lussebullar...måste nog baka i morrn. Ha en fin första advent !
Lisa/Lisas trädgård

bloggernefa sa...

så fint du altid pynter. Inte bara til jul, men HELA året. Jeg njutar av det Charlotte. Det er en gåva du ger os - varje dag.

Tak för den.

kram
Eva

Trädgårdstoken sa...

Så fint du har gjort!

Här kör vi också med paketkalender. Försökte föreslå att dom kanske var för stora för den i år, men det nappade dom inte på. ;-)

Trevlig advent!

/Mia