måndag 8 juni 2015

In between

Våren är inte alls över här ännu. De senblommande tulpanerna, vilket de flesta är hos mig, har precis kommit igång. Känslan är maffig när tusentalet av dem blommar tillsammans med alla narcisser. Sommaren smyger sig sakta på parallellt med detta vårens sista ryck. Har planterat klöver som kantväxt i en del rabatter. Blir så glad när dem med sitt otroligt fräscha växtsätt snirklar sig in mellan och under andra perenner. Jag vet att den skulle kunna vara framfusig och ta över där den växer. Men, jag provar mig fram och det är inte säkert att den agerar på det sättet här uppe i norr. Att gräva upp och flytta i så fall är inte hela världen :-) 


Sockblommornas darrande, hängande blommor är helt ljuvliga. 
Vill bara ha fler och fler.


Mininarcissen 'Hawera' doftar milt och har otroligt söta små blommor på sirliga stjälkar. 
Blev hos mig 20 - 30 cm hög. I beskrivningen av den hos lökfirman stod det att den skulle bli 15 cm. 


Bland det vackraste som tittar fram i rabatterna nu är alla hostor. Graciösare framväxande får man leta efter. Fick man önska något skulle det inte vara helt fel om de vecklade ut sig lite tidigare på säsongen. Men givetvis är de så välkomna när de vill.


°
NU är det inte mycket längtande, trånande och drömmande. 
För, det är NU allt händer. 
Att vara live mitt i allt det underbara man bara ser för näthinnan en mörk decemberdag är ren och skär LYCKA - eller hur! 
Tiden för kraftsamlande, kreativitetsutlopp och vackerhetsupplevande är äntligen HÄR & NU.

Glad junivecka alla gardenlovers!


/Charlotte
På instagram: charlottegardenflow8 kommentarer:

Meta sa...

Visst är det underbart att vi får glädjas åt allt det vackra som naturen bjuder på både i friheten och i våra rabatter som är designade av oss. Det är spännande att höra hur alla har det i vårt avlånga land, olikheten är så häftig tycker jag.Minns när jag kastade snöboll på Dundret när jag var liten och det var midsommar. Skulle kanske vara så iår med för det mesta är sent i år.
Ha en fin och skön vecka
Kram Meta

Solinda sa...

Åh vad härligt att se dina fina blommor!
Jag blev särskilt förtjust i din klöver, med sina fina blad. Stod länge och tittade på den i blomsterhandeln, men lät den stå kvar. Det ångrar jag nu ;-)
Nåväl, jag får tåla mig två månader till innan jag får tillgång till "min" trädgård.
Tack för härlig inspiration!

Anna-Karin Rickardsson sa...

Visst är det härligt att befinna sig så här mittemelan vår och sommar och, som du säger, kunna förverkliga och uppleva sina drömmar på riktigt. Hoppad det går bra med klövern för den är verkligen fin med sina mörka blad.
Ha det fint! Anna-Karin

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Den där underbara klövern finns med bland alla fina synintryck vi fick när vi besökte dig och din trädgård för några år sedan.
Ha det gott!
Birgitta

Hällan Visningsträdgård/Ulrika sa...

Gillar dom där jag också, även klövern, men den passar jag mig för, trots att den är så fin.
Ha det gott!

Drömgården sa...

Vackra bilder du bjuder på! Jag älskar hostor och går och beundrar dem dagligen i deras utveckling. Klövern var faktiskt riktigt fin där mellan de större bladen.
/Kitty

an angel at my table sa...

Ja man måste stanna upp och njuta av allt det underbara som händer i trädgården just nu!!! Allt gott Mari

EgenLya sa...

Vilken otroligt härlig blogg du har. Tänkte höra med dig om du är intresserad av att byta länk med oss? Om du är intresserad maila gärna egnalyan@gmail.com