måndag 13 juni 2016

Spring and summer at the same time here

Våren här i norrland, den då tulpanerna blommar som allra mest sträcker sig egentligen från slutet av maj till de första veckorna i juni. Att ha blommande tulpaner ända fram till midsommar är ingen ovanlighet. De allra tidigaste botaniska tulpanerna blommar förstås redan i början av maj och sedan har jag i varje fall ett par tidigblommande 'vanliga' tulpaner som tar vid därefter. Sen, är det som allra oftast ett litet uppehåll tills de flesta jag brukar sätta kommer igång på riktigt. Många av de allra snyggaste är senblommande eller de blir senblommande här åtminstone eftersom att våren är komprimerad och tar ett bra tag på sig för att komma igång. Försommaren är minst lika mycket av vår som sommar. Samtidigt som penséerna är som finast står sommarblommorna och förtvinar i sina små krukor och bara längtar efter att få spelrum för rötterna. Det blir ett ingenmansland i säsong där nyinköpt lavendel för sommarkrukorna får stå bredvid vårens allra finaste småblommiga penséer. Det har inte varit något värme att tala om sista månaden vilket gjort att vårblomningen hängt med extra bra.. vilket är trevligt när man längtat hela vintern efter att få se de vajande tulpanerna ge det där maffiga intrycket de gör. Men.. nu är det dags för sommar. Det svider i trädgårdshjärtat, men en vecka till får dem på sig. Sen är det adjöss. I sommarkrukorna har jag jätteverbena, hortensia, röda pelargoner, mörkbladig klöver, bronsfänkål och dahlior. Bland annat.. Om någon vecka har de växt ihop sig. Just nu är det hortensiorna framförallt som är vackrast. De andra kommer snart i kapp. Till midsommar brukar det mesta ha landat i trädgården. Allt är utplanterat, sommarkrukorna är igång och de flesta projekten och sysslorna inför säsongen är avklarade. Snart där. Bäst av allt just nu är de ljusa kvällarna (nätterna...). Skönt när man har ångan uppe och bara vill göra klart och tiden försvinner.... :-) 


°

/Charlotte


32 kommentarer:

martinealison sa...

Bonjour,

Que de belles fleurs !! Je suis charmée.

Gros bisous

Unknown sa...

Your blog is very impressive and have the useful information it is really caught my attention.


great work

تصميم مواقع

good job Beautiful! :)

حراج السيارات

Laila sa...

Här är en till som gärna jobbar i trädgården till långt fram i ljusa natten! Just nu går det lätt att rensa!
Önskar dig en trevlig helg!/Laila

Heidi sa...

Liebe Charlotte,
sind die Bilder alle aus Deinem Garten? Oder ist es ein Park?
Was auch immer, sie sind wunderschön und vermitteln mit Deinen in Worte gefaßten Gedanken Deine tiefe Liebe zur Natur!
Ich bin immer ganz glücklich, wenn ich junge Menschen mit einer solchen Einstellung kennen lernen darf! Das bedeutet Hoffnung für die Zukunft unserr Kinder und Kindeskinder, Hoffnung für diese Erde, dass doch noch Alles gut werden wird! Danke dafür!
Damit ich Deinen Blog nicht aus den Augen verliere, habe ich mich auf Deiner Seite angemeldet.
Vielleicht schaust Du auch einmal bei mir vorbei?! Ich würde mich ganz toll darüber freuen! Besonders schön wäre es, wenn Du mir einen Kommentar da lassen könntest.
Alles Liebe für Dich
Heidi

Laila sa...

Blir lite orolig när jag ser att du inte bloggat på snart två månader! Allt väl hoppas jag. Du kanske har övergått till facebook du som så många andra?
Allt gott!/Laila

Huongkvb sa...

dai ly vietnam airlines
ve may bay di thai lan
ve may bay di nga
ve may bay di singapore
ve may bay di thai lan
ve may bay di my
ve may bay di my gia re
ve may bay di nha trang
ve may bay di phu quoc
ve may bay di da nang

Phòng khám nam khoa Hưng Thịnh sa...

chua dai bao quy dau o dau hanoi
chua viem bao quy dau o dau ha noi
cat bao quy dau o dau tot ha noi
co nen cat bao quy dau hay khong

Phòng khám nam khoa Hưng Thịnh sa...

1
2
3
4
5

Phòng khám nam khoa Hưng Thịnh sa...


1
2
3
4
5

الصفوة جروب sa...

مغسلة الجبر
مغاسل الجبر للتنظيف
مغاسل الجبر بالرياض
مغسلة الجبر للتنظيف

Phòng khám nam khoa Hưng Thịnh sa...

download ebook

Camila360 sa...

Hej vänner jag heter Camila Rodela och jag är från Michigan, United State. Jag är här för att vittna om DR.OGAGA ​​KUNTAs goda verk i mitt liv. Min man och jag har varit gift i 27 år med två barn. Bara för två år sedan kom allting till slut. Jag ville ha min man tillbaka och jag bad honom men han lyssnade aldrig, så jag stötte på flera vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Några människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och också stava för att få ett bra betalt jobb så vidare. Han är fantastisk, jag kom också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Vera, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin ex älskare och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon sin email.After att ha läst alla dessa bestämde jag att ge honom ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. Och han berättade för mig vad jag behöver göra, jag gjorde det och min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi var ännu lyckligare än någonsin tidigare DR.OGAGA ​​KUNTA du är en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man. Om du har något problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare, prova honom när som helst, han är svaret på dina problem. Du kan kontakta honom via email: ogagakunta@gmail.com och få dina problem att lösa mig. Han kan lösa följande problem och mycket mer.
(1) OM DU VILL DIN EX-BACK
(2) DU ÖNSKAR ATT KONVINTERA DIN HUSBAND FÖR ATT STOPPA DIVORNET
(3) DU ÖNSKAR ATT FRAMFÖRAS I DIN KONTOR
(4) DU ÖNSKAR MÄN OCH KVINNER ATT KÖRA FINNA DIG ATTRAKTIVA
(5) OM DU ÖNSKAR ATT TÄNKA EN BARN
(6) du vill vara rik
(7) DU ÖNSKAR DIN HUSBAND FÖR ATT ÄLSKA ENDAST DIG FÖR RESTEN AV HANS LIV
(8) DU BEHÖVER GOD LUCK SPELL
(9) DU BEHÖVER EN LOTTERIPELL
(10) DU BEHÖVER EN JOBB
 ogagakunta@gmail.com

daidong sa...

phòng khám đa khoa đại đông
đa khoa đại đông
phong kham da khoa dai dong
da khoa dai dong

daidong sa...

phòng khám đa khoa đại đông
đa khoa đại đông
đa khoa đại đông
phong kham da khoa dai dong

daidong sa...

da khoa dai dong
phòng khám đa khoa đại đông
phong kham da khoa dai dong

daidong sa...

phong kham da khoa dai dong
da khoa dai dong
phong kham da khoa dai dong

TDo sa...

thu dam
tu the 69
kham tri o dau
cat tri bao nhieu tien
phukhoahungthinh.vn

pkdaidong sa...

phong kham da khoa dai dong
da khoa dai dong
phong kham da khoa dai dong
da khoa dai dong
dakhoadaidong.vn

lucton sa...

thiết kế biệt thự kiểu Pháp
thiết kế biệt thự kiểu Pháp 2 tầng
thiết kế biệt thự Á Đông
Thiết kế khách sạn kiểu Pháp
Thiết kế nhà phố kế hợp kinh doanh
Thiết kế khách sạn cổ điển

Siêu Nhơn sa...

áo thun nam giá sỉ

Siêu Nhơn sa...

mô hình phòng gym

Bùi Thái sa...

in bao lì xì, in bao lì xì giá rẻ

Siêu Nhơn sa...

yellow cream

INOX TOVASHU sa...

Thank for this post:
phụ kiện phòng tắm inox 304

Mọt Sách sa...

I like this style
See my site: màng phức hợp, màng co

INOX TOVASHU sa...

Thank for this post. This post it so useful with me
móc áo inox 304 cao cấp, máng khăn inox cao cấp

priyanka sa...


kingrootapp
kingroot apk
kingroot download
kingroot app download
I t is the best root app.

INOX TOVASHU sa...

Long time i have just read this post. It help me more knowledge, more infomation and help me get more traffic.
See my site:
ống đựng đũa inox
ống đũa inox 304
móc áo inox cao cấp
hộp giấy vệ sinh inox 304
phụ kiện phòng tắm inox 304 cao cấp

Brenda greg sa...

Jag är glad över att dela mitt vittnesmål här, jag är brenda och har varit gift för länge sedan, var nöjd med mitt äktenskap, inte förrän det fjärde året i vårt äktenskap, när min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen till vår äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att det hela var en lögn, men han förlorade kärlek, förtroende och förtroende för mig. Så vi blev gnagande par och fyllde sedan för en skilsmässa, senare blev vi separerade. Två år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv men jag kunde inte, så jag inledde en sökning på hur man skulle få tillbaka min man, och då hänvisades jag till Dr. IZOYA, en stor och mycket andlig man som älskade en kärlek stava för mig, och fick min EX att återvända till mig inom 48 timmar. med glädjen och glädjen i mig släpper jag hans kontakt, drizayaomosolution@gmail.com. Ta kontakt med honom, han är verkligen en stor och mäktig man. Hjälper också med att följa frågor ...
(1) Stop Divorce (2) End Barrenness (3) Behöver andlig hjälp (4) Alla typer av stavning

akshayavengala sa...

gbwhatsapp
gbwhatsapp apk
gbwhatsapp download
gbwhatsapp for android
gbwhatsapp for ios
gbwhatsapp iphone
that support the WhatsApp app. This app is not full of ads, so you won’t have to worry about those, either.

hrroman sa...
If you are stuck with your marketing assignment then in this case you can opt for our Marketing Assignments. we provide the bestMarketing assignment help.We also provide Marketing Plan Assignment for students across the globe. for more information contact us +16692714848.

osma sa...

Hej allihopa,
Jag heter Herr, Rugare Sim. Jag bor i Holland och jag är en lycklig man idag? och jag sa till mig själv att alla långivare som räddar mig och min familj från vår dåliga situation, jag kommer att hänvisa alla personer som letar efter lån till honom, han gav mig lycka till min och min familj, jag var i behov av ett lån på € 300.000,00 för att starta mitt liv hela tiden när jag är en ensamstående far med 2 barn träffade jag denna ärliga och Allah fruktade man lån långivare som hjälper mig med ett lån på € 300.000,00, han är en Allah fruktade man, om du är i behov av lån och du kommer att betala tillbaka lånet, vänligen kontakta honom berätta för honom att (Herr, Rugare Sim) hänvisar dig till honom. Kontakta Mr Mohamed Careen via e-post: (arabloanfirmserves@gmail.com)


LÅN Ansökningsinformation FORM
Förnamn ......
Mellannamn .....
2) Kön: .........
3) Lånebelopp som behövs: .........
4) Lånetid: .........
5) Land: .........
6) Hemadress: .........
7) Mobilnummer: .........
8) E-postadress ..........
9) Månadsinkomst: .....................
10) Yrke: ...........................
11) Vilken webbplats gjorde du här om .....................
Tack och hälsningar.
E-post arabloanfirmserves@gmail.com